Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 0:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

kotkins pisze:Izka, ale przecież te tablety się wchłaniają do krwioobiegu, no coś Ty!
Metabolizują się w wątrobie i drogą krążenia dostaje się to-to do całego organizmu.Dzialają też miejscowo, w przewodzie pokarmowym.
Ale żeby wytłuc np.cheylatielle nie da się podać dopaszcznie.
Nie szczepię wścieklizny.Tylko u Melona.
GDZIE mają mieć kontakt ze śliną,albo i krwią zakażonego zwierza?

Kotkins , Ty jesteś po wlaściwej stronie mocy :mrgreen:
Ja zrozumialam to tak - spot-on , najpierw krązy po kocie , potem trafia tam gdzie trzeba , dopyszcznie - najpierw robi swoje , bo ma bliżej i silniej dziala na obcych, a potem krąży w kocie.
A o bialaczce napisalam przykladowo , bo są kociarze, którzy uważają, że to na butach można przenieść / weci co poniektórzy też / i niewychodzące koty są szczepione niepotrzebnie .

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt paź 19, 2012 8:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Dzisiaj piątek, a w piątek 2 tyg. temu dostała ostatni Depo medrol i tylko 1 drap zauważyłam. Może gdyby miała lepszą sierść, byłby jakiś podszerstek to nie byłoby tego drapnięcia widać. Przecież inne moje zwierza też czasem widzę drapią się
( proszę nie podejrzewać obcych ), a nie widać żadnych śladów krwawych. Ja też się cieszę, ale jak wracam z pracy to oglądam ją z niepokojem. I jakoś dziwnie szybko karma znika, a przed drugą kotą jest skrzętnie chowana.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt paź 19, 2012 8:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

:D

Znam TO oglądanie nerwowe skóry.Fio po grzybku była tak oglądana przez dwa lata.Każdy strupek wywoływał paranoję u mnie.Wycinałam włosy wokół. smarowałam...aż przestała mieć strupki, porosła takim futrem,że trudno jej się zadrapać.
Masz rację Alab, to może być TO: Leon , ogolony obecnie też jak tylko się drapnie zaraz jest zaczerwienienie a nawet strupek.Dziś od rana drapie uszko.Przejrzałam, wyczyściłam,nawet zaaplikowałm troszkę maści.Ale już ma zaczerwienione i podrapane.
A ja już jestem niespokojna.

Myślę,że Gajka jest alergiczką , jak Leo.

Kurcze- muszę dawać mjenso Fio i Melowi w łazience,żeby Leosiowi przykro nie było...jako osiołek nie zauważa ,że oni GDZIEŚ idą tajemniczo...jest taki zajęty swoją miseczką z RC! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob paź 20, 2012 17:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

To seria zdjęć autortwa MK.
Na początek- Żólwik Sammy:)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 17:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Przeczytałam na początku, zasiadłam, zachwyciłam się i............. wpadłam w osłupienie, że na początku oznacza na końcu, Pacz pani, człek się całe życie uczy.....

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob paź 20, 2012 17:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Imageshack dziś leniwy nad podziw...a czemuż to Bolkowa nie pojeła?Bo ja nie pojęlam czego Ty nie pojęlaś itd...

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

To jeszcze jeden gremliś...

Obrazek

Jeśli ogląda nas Kasia, to zwracamy uwagę na nasz brzuchol...jemy, jemy...i tyjemy...tyjemy...się nie ważymy, bo co się będziemy strsować...
Ostatnio edytowano Sob paź 20, 2012 18:02 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

kotkins pisze:Imageshack dziś leniwy nad podziw...a czemuż to Bolkowa nie pojeła?Bo ja nie pojęlam czego Ty nie pojęlaś itd...

Ależ ja przecież w osłupienie wpadłam a nie w nie pojęcie.Zasiadłam do serii zdjęć a tu po jednym się skończyło :wink:

Bolkowa

Post » Sob paź 20, 2012 18:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Eeee...Imageshack said no (parafrazująć "Małą Brytanię") (tam "compurter said no")
Ale walczę z potworem i wsadzę te zdjęcia.Jakem Kotkins...

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 18:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Uwaga!!!
Prawdziwy rarytas!!!
Zdjęcie Fio z otwartymi oczami...dowód,że koteczek żyje , nie jest sztuczny,ani wypchany...co niektórzy w cichości serca podejrzewają...
Koteczek jest PRAWDZIWY.
MRUGA!!!!

Obrazek

Wygląd i wyraz twarzy jest mniej więcej stosowny do chrakteru tej słodkiej kici...

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 18:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Wygląda jak po starannym make-up'ie - czarną kredką podkreślono koci kształt oczu :!:

Bolkowa

Post » Sob paź 20, 2012 18:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Futerko mamy takie:

Obrazek

Ładne, prawda??? :mrgreen:

Kot nie czesany , posiadany:)

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 18:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Amelkiści będą uradowani: Maue Biaue porosło na zimę.
Czeszę i czeszę i czeszę...wciąż wyczesuję tony puchu...a futro gęste jak u jeżozwierza.
Zakontraktuję w wytwórni kołder.
Codzienna dostawa puchu gwarantowana!

Obrazek

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 18:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Nie za bardzo ostre...zaraz się poprawię- muszę MK powiedzieć ... :evil:

Bolkowa, Fio się maluje, pudruje i czesze.Fio ma tylko trzy obofjoński: być piękną, wyspaną i kochać MNIE!!! :D

Ameczka...

Obrazek

kotkins

Post » Sob paź 20, 2012 18:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - sztuki piękne ogonowe

Fio ma całkiem miły wyraz pysia, taki arystokratyczny.
Ten to dopiero ma minę, http://deser.pl/deser/51,111858,12544034.html?i=0&bo=1 ale ja się przyznam że nie wiem czy to jest pers? :roll:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

[poprzednia][następna]