Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 17, 2012 12:29 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

bo jeśli nie i jeśli będzie konieczność przyjmowania tabletek dłuższy czas,to podjedziemy i pokażemy Ci jak podawać tabletki niezauważenie :mrgreen:

a, Marzenia podaje w pasztetówce !
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 17, 2012 12:41 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

ja rozgniatałam tebletkę i mieszałam z masłem a potem wymazywalam paszczę kot się mył i chciał czy nie chcial zjadał
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 17, 2012 13:07 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Wczoraj był drugi dzień podawania tabletki Misi i Mice i byłam w rozpaczy bo rozwiązanie siłowe zawiodło tzn Misia zwróciła, a Mika "wygluciła" tzn wisiał jej z pyszczka glut śliny tak długo póki wszystko nie spłynęło /miała podane w masełku/, ale najgorsze było jej spojrzenie i uciekanie za każdym razem jak się do niej nachylałam więc obiecałam sobie że już nigdy na siłę tego nie zrobię. Misia nie ma takich problemów i nie "wzięła sobie tego do serca" - ona nie ma powodu przypuszczać, że ktoś ją krzywdzi. Na szczęście Mika lubi przysmaki Whiskas i zjadła przemycone lekarstwo w wydrążoenj poduszeczce przysmakowej. A na Misi muszę wypróbować inne przysmaki. Ale dobrze mieć świadomość, że jak sobie nie poradzę sama są inni, bardziej doświadczeni i pomogą :D
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro paź 17, 2012 13:42 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

kot się ślini jak tabletka jest gorzka-spróbuj-jeśli gorzka to trzeba przemycac bo inaczej nawet nie ma co próbować.

ale zawsze istnieje moja metoda "do gory kołami" której wetka nauczyła mnie na ukochanej Laluni-kto by poznał Lalunię w czasie jak była u mnie to wiedziałby jak trudno było do niej na początku w ogóle podejść..
dość napisać że w schronie miała ksywkę "agresywna"-ale u mnie okazało się że to absolutnie najsłodszy i najcudowniejszy kot na świecie..nie spotkałam nigdy drugiej istotki z takim wdziękiem..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro paź 17, 2012 14:27 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

smarti pisze:nie spotkałam nigdy drugiej istotki z takim wdziękiem..

:1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 17, 2012 18:02 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

... no więc samo życie, które nie znosi próżni :roll:
Biguniek['] już pochowany-śpi spokojnie i nic już nie boli :cry:

Tequsia z powrotem u mnie-miała bad krwi, na toxo, lewatywkę, kroplóweczkę, no i dostała jeszcze dużo parafinki co bardzo ją wkurzyło... koopki,jak nie było tak nie ma :(
Jutro bedzie wiadomo jakie wdrożyć leczenie więc lepiej z tym leczeniem poradzę sobie ja niż niedoświadczony DS.
A kicia jest tak piękna, słodka i grzeczna że mam ochotę wcale jej nie oddać 8)
nie rozumie bidulka czemu ja tak dręczą jak ona się całkiem nieżle czuje-swoją drogą chapeau bas za zwrócenie uwagi przez Dużego na jeden mały pawik,miękką koopkę i zarzucenie bioderkiem !
znaleziono dziś kawałek nadgryzionego kwiatka i będziemy teraz dociekać co to za kwiatek-bo być może Tequisia go odgryzła i stąd to gorsze samopoczucie..

Bumiś-ja i tak już jestem nieżywa (bo ciągle bardzo chora,ale który kot mi da prawo pochorowac :roll: ) , a bardzo często jestem koło Ciebie więc chętnie podjadę jeśli trzeba i nauczę,jak podawać.
jeśli tabletka niegorzka to można jeszcze rozgniatać, mieszać np z odrobinką śmietanki lub mleczka i podac strzykawą (bez igły!) z boku ,tu gdzie nie ma ząbków, do pysia.
Można też rozgnieść i zmieszać z maltpastą-taką na odkłaczenie z tubki-przeważnie koty ja lubią-wziąć na wskazujący palec i wytrzeć w bok pysia od środka.

smarti

Post » Śro paź 17, 2012 20:19 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

nie miałabym sumienia, zresztą chyba nie jestem taką ostatnią fujarą, musi się w końcu udać, tylko , że ja za miętka jestem, na szczęście domowa młodzież bardziej stanowcza.
Obrazek

Bumiś

Post » Śro paź 17, 2012 21:16 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Bumiś pisze:nie miałabym sumienia, zresztą chyba nie jestem taką ostatnią fujarą, musi się w końcu udać, tylko , że ja za miętka jestem, na szczęście domowa młodzież bardziej stanowcza.

trzymam :ok: , ale jakby co to na prawdę chętnie :D

Tekisia zjadła kolacyjkę, po czym zrobiła wreszcie upragnioną koopkę !!
Dochodzenie wykazało że to co zjadła to coleus blumei-nieszkodliwy dla kotów !
a więc szukamy dalej winowajcy jej niewyrażnego samopoczucia..ciekawe jakie będą wyniki-krew miała podobno za gęstą i za brązową :roll:

..cały czas myślę o Biguniu i fatalnie mi z tymi myślami...

smarti

Post » Czw paź 18, 2012 7:03 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

smarti pisze:nie spotkałam nigdy drugiej istotki z takim wdziękiem..

poza Burisią oczywiście?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw paź 18, 2012 10:14 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

[*]Big
Też przechodzę z domowym 3letnim kotem chorobę nerek :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 18, 2012 11:49 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

wiem Gosia bo czytam. Twój kotuś ma całkiem niezłe wyniki- z takimi wynikami i przy odpowiednim leczeniu może żyć bardzo bardzo dlugo !!

Joluś-Burisia jest cudowna ale w zupełnie inny sposób niż była Lalunia. Burisia jest ulubienicą mojego TŻ-ta, pamiętamy ją jako słodką, grzeczną, spokojną, rozważną i całkowicie przewidywalną kicię :D to wymarzony kot dla każdego,nawet "niekociarza" :D

Natomiast Lalunia to był kawał kochanego wariata-zupełnie nieobliczalna-w początkowym okresie jak była u nas to nigdy nie wiedziałaś kiedy akurat przyjdzie jej do makówki cię hapsnąc albo wskoczyć na ramiona człowieka-ot tak sobie-bo coś jej się przywidziało :lol: mój TŻ się Laluni po prostu bał (ja tylko na początku 8) )-dopiero musiałam mu udowadniać że to na prawde nieszkodliwa wariatka która myśli że człowiek to kot do zabawy,ma futro i nic go nie boli, uwielbia się kopać i podgryzać-bo Lalunia całe swoje życie od kociaka spędziła w schronie i nie znała ludzi poza tymi którzy dają zastrzyki :roll: -Lalunia to był podobny świrek jak teraz nasz Filut-Filemon-Fiutek-nieobliczalny świr,najukochanszy na świecie-z takim nigdy nie wiesz czego się spodziewać ale ja takie kocham b jak one pokochaja człowieka i mu zaufają to już na zabój-wtedy ten jeden jedyny człowiek może zrobić z nimi wszytko-a nie muszę mówić ile znaczy i jak trzeba szanowac miłość i zaufanie tak trudno zdobyte.

Tequisua zrobiła drugą piękną koope ! Teraz czekam na wyniki..

smarti

Post » Czw paź 18, 2012 12:29 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Bumiś pisze:nie miałabym sumienia, zresztą chyba nie jestem taką ostatnią fujarą, musi się w końcu udać, tylko , że ja za miętka jestem, na szczęście domowa młodzież bardziej stanowcza.

Ja pamiętam ile to tabletek rubenalu zmarnowałam zanim się nauczyłam podawać - w któryś dzień się wkurzyłam i stwierdziłam o nie ! kot dostanie dzisiaj swój lek normlanie bez zabawy w przmycanie i takie tam - i co? i okazało się że wepchanie do pyska jest tak proste jak budowa cepa :ryk:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw paź 18, 2012 13:13 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

no to odnalazłam swój opis dla Zoltarka-jak się dokładnie wczytać to można to sobie swobodnie wyobrazić i wprowadzić z życie.
działa na każdego-trzeba tylko udawac miłość i czułosć a nie niecne,morderczo-tabletkowe zamiary :mrgreen:

smarti pisze:tilibulek, egw,
jeśli kot nie jest agresywny i dziki to:
bierzesz kota na ręce,siadasz z nim,kładziesz sobie go kołami do gory w poprzek na kolanach tak aby łebek był na prawym kolanie i tak przytulasz nachylając się jakbyś chciała objąć całym ciałem-aby miał ciepły kokonik.
cały czas nachylona nad kotkiem,w lewej ręce w suchych palcach ( 1-szymi 3 -cim-licząc od kciuka) masz tabletkę, trzymaną przy samym pysiu,ręka obejmuje boczek kota-łokieć przy tylnych łapkach,dłoń przy pysiu. Prawą dłonią-kciukiem i wskazującym, bierzesz kotka za górną szczęke,tak głaszcząc,razem z wąskami obejmujesz górną szczękę całą dłonią i kiedy odchylasz do tyłu to wtedy jednocześnie pozostałym (2-gim-dla pianistów a dla "normalnych"-wskazującym :D ) palcem lewej ręki zaczepiasz o ząbki kotka po środku dolnej szczęki i otwierasz pysio i prosto do środka gardzołka wrzucasz tabletkę,prawie natychmiast kotka lekko sadzając ( cały czas otulonego Twoim ciałem)-teraz pysio zamknięty trzymasz w lewej dłoni a prawą delikatnie masujesz po szyjce albo zatykasz palcem lekko nosek aby musiał zaczerpnąć powietrza i przełknąć.
można też mieć w strzykawce wodę lub mleczko przygotowane i podać prawą ręką do pysia dosłownie odrobinkę tak aby kotuś musiał przełknąć,lewą cały czas obejmując pysio.

sprawdza się przy najgorszych chuliganach a nauczyłam się tego od wetki przy Laluni['] która ,jak powszechnie wiadomo miała na początku opinię nieobsługiwalnej.

jak trzeba to nagram filmik .

smarti

Post » Czw paź 18, 2012 13:18 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Dziękuję za obszerne wyjaśnienia :D zrozumiałam
W takim razie Burisia pozdrawia Wujka Andrzeja i przesyła głośne mruczanki.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw paź 18, 2012 14:17 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Dzięki, dziewczyny :D , będę ćwiczyć na Miśce, jak do tej pory wszystkie trzy dawki w mniejszym lub większym stopniu zmarnowane. Wczoraj było zawijanie w kulkę mielonego mięska, gdzie tam, rozgryzła i jak zaczeęła pluć i wymiatać językiem, znów mi ręce opadły. A Mikunia, myślałam, że przynajmniej ona z głowy bo przedwczoraj ładnie łyknęła przemycone w przysmaku, a wczoraj popatrzyła na tej przysmak, nawet nie wąchnęła, tylko spojrzała na mnie z miną, że drugi raz nie da się nabrać na taki kaprawy specjał. Tylko Buba, której można podać wszystko, jest zdrowa jak rydz.
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]