Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 13:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Też bardzo sie cieszę :D
Bazyliszkowa pisze:A co zbroił dziś Fiodor? :mrgreen:

Nic nowego i nic oryginalnego :mrgreen:
Jak każdego poranka pozrzucał rzeczy z półki (mam kilka rzeczy, które specjalnie ustawiam mu na półkach, żeby mógł je sobie zrzucić :roll: ).
I cwaniak jeden bladym świtem wyciągnął sobie spod jakiejś szafki ćwierkającą myszkę. Normalnie chowam ją na noc. Ten jeden raz nie schowałam, bo nie mogłam jej znaleźć.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 16, 2012 13:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Sobie zaznaczę :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto paź 16, 2012 13:42 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

EdytaB_a pisze:Sobie zaznaczę :)

Witam i zapraszam :piwa:

A jeszcze dopiszę, że tą ćwierkającą myszkę kocury dostały od naszego gościa w czwartek. Obaj ją lubią, ale Fiodek to po prostu oszalał na jej punkcie. Bawił sie nią cały czwartkowy wieczór (na noc ją schowałam, bo naprawdę jest głośna). W piątek rano, gdy ją dostał znowu z nią wariował. Tak bardzo, że gdy po południu wróciłam z pracy znalazłam myszkę w trzech kawałkach w różnych częściach mieszkania :roll: Na szczęście udało się ją pozszywać :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto paź 16, 2012 13:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Moje koty miały kiedyś ćwierkającą piłkę z piórkami. Uciechy było co niemiara. :twisted:
Żywotność mechanizmu piszczącego (a może po prostu baterii) jest jednak ograniczona i po jakimś czasie piłka ćwerkała tylko przez krótką chwilę. Aż wreszcie zamilkła na zawsze. :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 16, 2012 19:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Fiodor psuj???
niemożliwe :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro paź 17, 2012 8:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

A czemu niemożliwe?
Psuje wszystko wiec jest psujem :mrgreen: Może też być niszczycielem, chuliganem, urwisem, rozrabiaką, destruktorem, psotnikiem, diabłem, szatanem....
Bazyliszkowa pisze:Moje koty miały kiedyś ćwierkającą piłkę z piórkami. Uciechy było co niemiara. :twisted:
Żywotność mechanizmu piszczącego (a może po prostu baterii) jest jednak ograniczona i po jakimś czasie piłka ćwerkała tylko przez krótką chwilę. Aż wreszcie zamilkła na zawsze. :mrgreen:

Pogrubienie moje
Straszne jest to co piszesz. Fiodor się chyba zapłacze :(
Obrazek

Revontulet

Post » Czw paź 18, 2012 9:11 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:Straszne jest to co piszesz. Fiodor się chyba zapłacze :(

Ale ty się pewnie ucieszysz. :lol:

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 18, 2012 12:42 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Co tam słychać u chłopaków? :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw paź 18, 2012 18:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

U nas sielanka :wink:
Ostatnio kocury zaskakująco często i zgodnie bawią się ze sobą.
Kiedyś Fiodek dość mocno podgryzał Maurycego,a ten po początkowej fascynacji (był zachwycony, że Fiodka dostał w prezencie :mrgreen: ) zaczął się go trochę bać. A teraz sam go gania i też skacze mu na plecy i go podgryza - Fiodor jest zachwycony :roll:
I tak sobie biegają, i walą się po pyskach, i gryzą po nóżkach. I obaj się cieszą.
Kto wie, może kiedyś zaczną się do siebie przytulać?
Obrazek

Revontulet

Post » Czw paź 18, 2012 22:56 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:...
I tak sobie biegają, i walą się po pyskach, i gryzą po nóżkach. I obaj się cieszą.
Kto wie, może kiedyś zaczną się do siebie przytulać?

Radość - dobry znak.
Całkiem możliwe, że sobie kiedyś zaczną razem przysypiać :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt paź 19, 2012 7:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Zaczną, zaczną :mrgreen: Są na dobrej drodze!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 19, 2012 9:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Przysypiają razem, ale zazwyczaj muszę im trochę pomóc i zbliżyć ich do siebie - wtedy są bardzo zadowoleni i nawet trochę się myją wzajemnie.
Może kiedyś sami z siebie zaczną się przytulać.
Ostatnio naprawdę często bawią się ze sobą- nawet kilka razy dziennie. I obaj są inicjatorami zabaw.

A mnie ostatnio jedna rzecz zastanawia- czy u Was rzeczy leżą tam, gdzie je kładziecie czy koty robią porządki według własnego gustu?
U mnie np. kremy w tubkach zawsze są na podłodze, szczotka do włosów w umywalce, mydelniczka w wannie, mydło w kostce na dywanie (z dziurami po zębach), owoce pod szafkami, buty w pokoju, myszki albo pod szafkami (Fiodor) albo utopione w misce z wodą (Maurycy), żwirek-WSZĘDZIE, telewizor rozbity na podłodze, zasłonki wiszą częściowo zerwane, koce z łóżek pościągane, wielkie poduchy zamiast na łóżku są na podłodze...
Obrazek

Revontulet

Post » Pt paź 19, 2012 11:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:U mnie np. kremy w tubkach zawsze są na podłodze, szczotka do włosów w umywalce, mydelniczka w wannie, mydło w kostce na dywanie (z dziurami po zębach), owoce pod szafkami, buty w pokoju, myszki albo pod szafkami (Fiodor) albo utopione w misce z wodą (Maurycy), żwirek-WSZĘDZIE, telewizor rozbity na podłodze, zasłonki wiszą częściowo zerwane, koce z łóżek pościągane, wielkie poduchy zamiast na łóżku są na podłodze...

Czy ty na pewno masz tylko dwa koty? 8O

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 19, 2012 12:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

A mnie ostatnio jedna rzecz zastanawia- czy u Was rzeczy leżą tam, gdzie je kładziecie czy koty robią porządki według własnego gustu?
U mnie np. kremy w tubkach zawsze są na podłodze, szczotka do włosów w umywalce, mydelniczka w wannie, mydło w kostce na dywanie (z dziurami po zębach), owoce pod szafkami, buty w pokoju, myszki albo pod szafkami (Fiodor) albo utopione w misce z wodą (Maurycy), żwirek-WSZĘDZIE, telewizor rozbity na podłodze, zasłonki wiszą częściowo zerwane, koce z łóżek pościągane, wielkie poduchy zamiast na łóżku są na podłodze..
.

To sie ciesz :mrgreen: Znaczy koty się bawią. :D

U mnie wszystko leży tam gdzie położe, nie musze sie niczym przejmować , torby z jedzeniem też, drobiazgi i w ogóle. Nie wchodzą na półki. :placz:
Mówiłam, że są nieszczęśliwe ? :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 19, 2012 12:41 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Morelowa, może to po prostu stateczne koty, a nie FIU bździu w głowie ;) jak u FIUdora :)
Moje kocice za dnia są spokojne, bardziej wieczorami dostają amoku.
Ale no na pewno nie robią mi totalnego przemeblowania - to leniwe laski - raczej porządkują papiery, pustoszą szafy, grzeją pościel, układają buty bokiem, jeżdżą miską z wodą na środek kuchni, dokańczają resztki po śniadaniu, i jak się zapomni drugiego śniadania do pracy, to chętnie się opiekują wędliną lub serem z kanapki - w końcu trzeba dbać aby nie zepsuło się poza lodówką :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]