Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 12, 2012 19:00 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Trisia szuka DS na zim

Amysiu, to jestes mocno do przodu w oswajaniu :ok:
Zanim pogłaskam Maru - jeśli w ogóle - pewnie miną kolejne miesiace ...
Oby wytrwał.

Filo, masz rację, podobny do Twojego Łasika :D Tylko charakter nie ten ... na razie - mam nadzieję.

Dzis kolejny mały kroczek - rano czekał na mnie niedaleko naszej działki i zawołany zaraz przyszedł :D
Zjadł spokojnie przy mnie :D
Jak odchodził, zauważyłam to, co podejrzewałam. To kastrat.
Musiał mieć dom.
Tak bardzo mi zależy na oswojeniu go ...
Chciałabym, zeby znów miał dom, żeby zaufał znów człowiekowi, żeby znów mógł odpoczywac w ciepełku, na fotelu, żeby zawsze miał pełną miseczkę.

Obrazek

A przy ruderze znów czekało to małe białe.
Jakie to niesamowite u kotów - wystarczy raz nakarmić dzikiego kota, na drugi dzień przyjdzie sprawdzić, czy znów nie ma w tym miejscu jedzenia. A jak znów dostanie, następne dni juz będzie przychodził regularnie. Niech tak bedzie - tylko tyle mogę dla niego zrobić.
Choc pewnie dałoby się go złapać na klatkę-łapke, ale co to da ... co dalej z takim zrobić?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 12, 2012 19:27 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Trisia szuka DS na zim

Mam nadzieję że Maru wytrwa i to małe białe też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon paź 15, 2012 13:17 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Trisia szuka DS na zim

Maru zrobił ogromne postępy przez ostatnie dni.
Do tego dziś ... złamał mi serce :oops:

Podszedł tak blisko, już myślałam, że dotknie nosem palca ...
Zamiast tego zrobił rzut przez plecy i wywalił brzucha 8O Oponkę dobrze kiedyś karmionego kota !
On nie może zostac na działkach ... przeciez ten kot miał dom, może dobry, moze sypiał w łóżku :cry: Musi wrócić do domu.
Wiem, że bardzo cieżko będzie znaleźć mu dom. Wiem, że jeszcze potrwa, zanim uda sie go pogłaskać, nawet dotknąć. Mimo to, zaczynam szukać, choćby tymczasu. Będzie potrzebował czasu, żeby zapomnieć o roku na działkach, ale jestem pewna, że to kot domowy.

Nawet bawił się dziś przy mnie patyczkiem 8O

Jeśłi ktoś zdecyduje się dać mu DT/DS, zaszczepię, zrobię w razie potrzeby testy na FeLV/FIV i co będzie jeszcze trzeba, byle tylko nie musiał spędzać kolejnej zimy samotnie :( On jest taki smutny ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 15, 2012 16:38 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

[quote="Avian"]Maru zrobił ogromne postępy przez ostatnie dni.
Do tego dziś ... złamał mi serce :oops:

Podszedł tak blisko, już myślałam, że dotknie nosem palca ...
Zamiast tego zrobił rzut przez plecy i wywalił brzucha 8O Oponkę dobrze kiedyś karmionego kota !
On nie może zostac na działkach ... przeciez ten kot miał dom, może dobry, moze sypiał w łóżku :cry: Musi wrócić do domu.
Wiem, że bardzo cieżko będzie znaleźć mu dom. Wiem, że jeszcze potrwa, zanim uda sie go pogłaskać, nawet dotknąć. Mimo to, zaczynam szukać, choćby tymczasu. Będzie potrzebował czasu, żeby zapomnieć o roku na działkach, ale jestem pewna, że to kot domowy.

Nawet bawił się dziś przy mnie patyczkiem 8O

Jeśłi ktoś zdecyduje się dać mu DT/DS, zaszczepię, zrobię w razie potrzeby testy na FeLV/FIV i co będzie jeszcze trzeba, byle tylko nie musiał spędzać kolejnej zimy samotnie :( On jest taki smutny ...

Obrazek

Serce się kroi ... :cry:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon paź 15, 2012 17:04 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Musnęłam go delikatnie kilka razy po główce ! :D
Nie odskoczył jakoś przerażony, tylko lekko się odsunął. A jak wyciągnęłam powoli rękę, on tez powoli swoją łapką dotknął mojej :D

Jeszcze cały tydzień siedzę w domu na zwolnieniu, więc mam wiecej czasu dla niego ;)

Poza Maru, od jakiegos czasu znów przychodzi regularnie ta panienka 8)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 15, 2012 18:48 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Też piękna :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto paź 16, 2012 12:30 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

No i proszę 8)
On jakby na to czekał ... długo czekał, bo rok ...

http://www.youtube.com/watch?v=jRiRhUemD_Q
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 16, 2012 12:34 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Oj, ale był bardzo głodny ....

Jest przesliczny, rozpuszczę wici Avianku w Lesznie, może ... ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto paź 16, 2012 12:49 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Dzięki !

Najlepsze jest to, ze on nie jest głodny, naprawdę dostaje wystarczającą ilość - on po prostu kocha jeść :lol:
Zje każdą ilość, co widać po jego sylwetce ;)
Albo już do niego dotarło, że na działkach trzeba jeść ile dają i zawsze prosić o dokładkę, bo nie wiadomo co będzie jutro ...

Ale widać, jak bardzo był spragniony dotyku, prawda?
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 16, 2012 12:52 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Tak, to prawda :D
Nie wiedział, czy jeść, czy delektować się głaskami ... :D

Silva też piękna, skąd takie koty się biorą u Ciebie na działkach? Naprawdę są wyrzucane z domów, czy ktoś stworzył im dom na działce ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto paź 16, 2012 12:56 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Łasik też był wykastrowany. :roll:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto paź 16, 2012 13:38 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Brawo Avianku i Maru ! :D
Cosiek też tak kocha głaski :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt paź 19, 2012 19:02 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Założyłam Maru osobny watek - zasługuje na to ...
Nie liczę na wiele, ale może ... może komuś wpadnie w oko on sam i jego historia :(

viewtopic.php?f=1&t=147263&p=9313869

A dziś udało mi sie podnieść Maru troszeczkę i posadzić na kolanach :D
Ale na noszenie i przytulanie jeszcze za wcześnie ...
Obrazek

Avian

Post » Pt paź 19, 2012 19:12 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Maru jest tak piekny ze na pewno znajdzie dom :ok: :1luvu: . Panienka tez sliczna!!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon paź 29, 2012 11:15 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia-Trisia i Maru szukają do

Zaniedbałam wątek działkowy, bo przeniosłam sie z informacjami do wątku Maru :oops:

Otóż sprawy sie mają nastepująco :

Maru po tygodniu juz zupełnie zadomowiony w altanie :ok:
Pasik i Baton powoli zaczynają sie do niego przyzwyczajać - widzą, że ze strony Maru nic im nie grozi :D
Po pierwszych 2 dniach już opracowałam na nowo od strony logistycznej zamykanie kotów ;)
Wyciągnęłam małą, rezerwową klateczkę, do niej pakuję B&B, do Radkowej klatki idzie Maru, a Radek do transportera - bo oczywiście najgorzej zawsze z zaproszeniem Pasika do altany ;)
Potem na noc do dużej klatki idzie Radek, a reszta luzem.

Maru już się oswoił z altaną i chłopakami - już się nie chowa w swoim posłanku, ale wychodzi tez posiedzieć na drapaku, czy popatrzeć przez okno.

Ponieważ już nie chodzi do miski na stare miejsce, a natura nie znosi pustki - na tamtą działke przychodzi bardzo chudy czarny (on się pojawia juz od lata). Już go widuję regularnie ... pewnie przez zimę przyzwyczai się i podejdzie blizej. Przychodzi też codziennie Silva - dziwne, bo latem jej własciwie nie było, wiec skąd pomysł w jej głowie, zeby teraz znów przenieść się na działki?

Jak udałoby się ulokowac w domu Maru, mogłabym potem zabrać się za Silvę ... wczoraj miałam ją na rekach :D To jednak nie jest kot typu Maru, czy Trisia - niecierpliwa, nie chce być na rękach.

W ruderze obok działek dokarmiam chyba kocią rodzinkę - tak jakby cały miot tam przychodzi :(
Wg mnie 4 młodziutkie kociaki, tak z 6-7 miesieczne. Regularnie codziennie jest biały z dodatkami szarego. On (ona?) dobrze rokuje jesli chodzi o oswajanie - po tygodniu dokarmiania już mnie poznaje, przybiega na wołanie :D Nawet czeka na mnie i tańczy na pazurkach :lol: Wczoraj był taki głodny, że prawie podszedł do samochodu miaukoląc ;) Boi się nadal, ale ucieka tylko po to, żeby go nie dotknąć. Jeszcze 2 tygodnie temu zwiewał na sam widok człowieka, a teraz widzę, ze wyraźnie czeka na mnie :D
Najważniejsze, ze jest codziennie - wiem przynajmniej, że ma pełen brzuszek.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]