NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 12:29 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
Kotina pisze:

:1luvu: :1luvu:
AnnAArczyK, chciałabym mieć taką siostrę jak Ty, wiele mamy wspólnego :D Z moją siostrą w ogóle się nie dogadujemy. Wszystko nas dzieli, inne zainteresowania, inne priorytety - co dla niej ważne dla mnie nieistotne i na odwrót. Raz byłyśmy razem z naszymi małymi dziećmi na wczasach - ledwo wytrzymałam 2 tygodnie. Teraz rzadko się widujemy, bo za dużo nas dzieli, a za mało łączy, a czas - niestety - pracuje na naszą niekorzyść.
Obrazki podobają mi się - masz talent. Szkoda, że widać je takie malutkie. Jak znajdę to prześlę Ci namalowanego przez mnie konia - obrazek :) pochwalę się

Wyrażam zgodę, abyś została moją Siostrą :1luvu: :ryk:
Bo ja niestety, ale prawie jedynaczka...nie licząc braciszka młodszego o....15 lat

Tu obrazek w powiększeniu (ma wym.24x30 - Klif w Orłowie) wcześniej pokazałam w skrócie jego powstawanie :mrgreen:
Obrazek

(laptop wsiamał mi większość zdjęć i do dzisiaj nie mam czasu pogrzebać, żeby je odzyskać :wink:

Jeszcze jeden..
Motyw ten zaczerpłam z podręcznika o malarstwie...(wym.18x16 rok2001)
Obrazek

A ten w 2002 r, namalowałam...gąbką do mycia naczyń, czyli tzw. zmywakiem :D
Obrazek

w oryginale ładniejsze :wink:
jeszcze są inne, ale ja tylko...tak po amatorsku....nie ma się czym chwalić
I do jednego się przyznaję bez bicia po plecach...nie potrafię namalować konia :ryk: :ryk: :ryk:
Resztę owszem, kiedyś nawet portrety z natury popełniałam, ale KONIA NIGDY NIE NAMALUJĘ...brak talentu w tym kierunku....więc szybko odszukaj swoje dzieło, bom ciekawa :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon paź 15, 2012 12:33 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Moja zwierzyna korzystająca z ostatnich fajnych chwil na świeżym powietrzu...
Wmówili mi,że tutaj znajdę myszkę..., .
Obrazek

Obrazek

Patyki to moje hobby...
Obrazek

W biegu...
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 15, 2012 15:01 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
Kotina pisze:

AnnAArczyK, chciałabym mieć taką siostrę jak Ty, wiele mamy wspólnego :D Z moją siostrą w ogóle się nie dogadujemy. Wszystko nas dzieli, inne zainteresowania, inne priorytety - co dla niej ważne dla mnie nieistotne i na odwrót. Raz byłyśmy razem z naszymi małymi dziećmi na wczasach - ledwo wytrzymałam 2 tygodnie. Teraz rzadko się widujemy, bo za dużo nas dzieli, a za mało łączy, a czas - niestety - pracuje na naszą niekorzyść.
Obrazki podobają mi się - masz talent. Szkoda, że widać je takie malutkie. Jak znajdę to prześlę Ci namalowanego przez mnie konia - obrazek :) pochwalę się

Wyrażam zgodę, abyś została moją Siostrą :1luvu: :ryk:
Bo ja niestety, ale prawie jedynaczka...nie licząc braciszka młodszego o....15 lat

Tu obrazek w powiększeniu (ma wym.24x30 - Klif w Orłowie) wcześniej pokazałam w skrócie jego powstawanie :mrgreen:
Obrazek

(laptop wsiamał mi większość zdjęć i do dzisiaj nie mam czasu pogrzebać, żeby je odzyskać :wink:

Jeszcze jeden..
Motyw ten zaczerpłam z podręcznika o malarstwie...(wym.18x16 rok2001)
Obrazek

A ten w 2002 r, namalowałam...gąbką do mycia naczyń, czyli tzw. zmywakiem :D
Obrazek

w oryginale ładniejsze :wink:
jeszcze są inne, ale ja tylko...tak po amatorsku....nie ma się czym chwalić
I do jednego się przyznaję bez bicia po plecach...nie potrafię namalować konia :ryk: :ryk: :ryk:
Resztę owszem, kiedyś nawet portrety z natury popełniałam, ale KONIA NIGDY NIE NAMALUJĘ...brak talentu w tym kierunku....więc szybko odszukaj swoje dzieło, bom ciekawa :1luvu:

Hejka, Siostrzyczko, no to teraz zaczną się Polaków rozmowy wieczorne ..... i nie tylko :wink:

Ale śliczne te Twoje obrazki :D naprawdę, a najbardziej to mi się podoba chyba ten malowany "zmywakiem", ale "Klif w Orłowie" też jest piękny :P :P
Koń ..... ale to tylko łeb konia :P - patrzyłam na zdjęcie z kalendarza i najpierw narysowałam, a potem pomalowałam - wyszło jak wyszło - grunt, że nikt nie powie, że to ... osioł :ryk: :ryk:
Częściej rysuję, bo tę czynność mogę w każdej chwili przerwać, a gdy mi ktoś przerwie malowanie, to jestem wściekła i "gubię" gdzieś nastrój i już nie wracam do malunku :evil: :evil: Jednak cały czas kombinuję, gdzie tu w mojej "chałupie wykombinować" sobie kącik tylko do malowania :D

ObrazekObrazek

Na pw wyślę Ci, Siostrzyczko, parę rysunków. Sama zobaczysz, że talencik to może ja miałam, ale już mi gdzieś po drodze wyparował :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon paź 15, 2012 16:10 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

oooooooooooo jak pięknie 8O ja też chcę :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 15, 2012 16:40 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
Kotina pisze:
...........
Hejka, Siostrzyczko, no to teraz zaczną się Polaków rozmowy wieczorne ..... i nie tylko :wink:

Ale śliczne te Twoje obrazki :D naprawdę, a najbardziej to mi się podoba chyba ten malowany "zmywakiem", ale "Klif w Orłowie" też jest piękny :P :P
Koń ..... ale to tylko łeb konia :P - patrzyłam na zdjęcie z kalendarza i najpierw narysowałam, a potem pomalowałam - wyszło jak wyszło - grunt, że nikt nie powie, że to ... osioł :ryk: :ryk:
Częściej rysuję, bo tę czynność mogę w każdej chwili przerwać, a gdy mi ktoś przerwie malowanie, to jestem wściekła i "gubię" gdzieś nastrój i już nie wracam do malunku :evil: :evil: Jednak cały czas kombinuję, gdzie tu w mojej "chałupie wykombinować" sobie kącik tylko do malowania :D

ObrazekObrazek

Na pw wyślę Ci, Siostrzyczko, parę rysunków. Sama zobaczysz, że talencik to może ja miałam, ale już mi gdzieś po drodze wyparował :(

Obejrzałam! Talent masz, nie mów, ze wywietrzał, bo jest, tylko ćwicz Siostrzyczko...ćwicz :1luvu:
Rysuj i maluj!
Będziemy się nawzajem napędzać :ryk:
Właśnie podejmuję próbę narysowania....KONIA :mrgreen:
I się pochwalę tutaj!
Bezwzględnie kogo ten KÓŃ będzie przypominał! :mrgreen:
Krytykę przyjmę z pokorą...
Póki co, naszkicowałam Lunkę, potem będę stroiła jej [i]wizerunek farbami...będzie cała w oleju...[/i]
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 15, 2012 16:41 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

dorcia44 pisze:oooooooooooo jak pięknie 8O ja też chcę :kotek:

Chcesz tak malować, czy chcesz mieć takie obrazki :D
Witaj Dorciu :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 15, 2012 17:57 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Ale tu ktoś utalentowany i pomysłowy-zmywakiem kuchennym z gąbki stworzyć takie cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: proszę bardzo o namalowanie Żuczka :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon paź 15, 2012 20:06 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kropcia nabrała futra :mrgreen: puchata dziewczyna z niej :1luvu:
Żuczku aaaaale upolowałeś patyka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 15, 2012 22:53 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

rudy kociak pisze:Ale tu ktoś utalentowany i pomysłowy-zmywakiem kuchennym z gąbki stworzyć takie cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: proszę bardzo o namalowanie Żuczka :wink:

Nooo, tym zmywakiem to mi całkiem nieżle szło :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 15, 2012 22:56 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Miraclle pisze:Kropcia nabrała futra :mrgreen: puchata dziewczyna z niej :1luvu:

Ona ma nie tylko dużo futerka :mrgreen: ciałka też...aż za dużo...7,45 żywej wagi, ale tłuszczyku prawie zero...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 15, 2012 23:15 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jestem pod wrażeniem, przeogromnym...Klif w Orłowie jest CUDOWNY :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 16, 2012 7:48 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
Miraclle pisze:Kropcia nabrała futra :mrgreen: puchata dziewczyna z niej :1luvu:

Ona ma nie tylko dużo futerka :mrgreen: ciałka też...aż za dużo...7,45 żywej wagi, ale tłuszczyku prawie zero...

Uuu to moje dwie tyle nie ważą, co ona jedna. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto paź 16, 2012 9:34 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:Ona ma nie tylko dużo futerka :mrgreen: ciałka też...aż za dużo...7,45 żywej wagi, ale tłuszczyku prawie zero...

O matko przebiła Kubusia :ryk:
Tofi obecnie szczuplejszy odchudziłam go do 5,8 kg :mrgreen: jestem z siebie dumna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]