Szczęśliwie zakocona - dzień zero s. 55

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 13:48 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Oryginalne umaszczenie, niesamowite kolory, fantastyczne kocie charaktery,.
A kremowe wyłazi różnie, czasem jest go więcej, czasem mniej.. :P Tylko szylkretka może mieć taki nosek w trzech kolorkach! :mrgreen: Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon paź 15, 2012 14:00 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Nosek cudny :1luvu:
oryginalne umaszczenie = wyłażący rudy :P
niesamowite kolory = rudy :P
:ryk:
Opowiedz o szylkrecich charakterach :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Od: Wto lip 31, 2012 13:23

Post » Pon paź 15, 2012 14:27 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Tak jak napisałam, prawdziwie KOCIE charakterki. :lol: Żadna moja Kretka nie należy do szmatkowych kłębuszków, każda wie, jak używać pazurków i zębów. :lol:
Ale potrafią z drugiej strony być nieprawdopodobnie przymilne.. :1luvu: :1luvu:

Kolorki-krem, rudy, czarny, niebieski, biały :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon paź 15, 2012 14:30 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Kretkom powiem,ze je obgadujesz. To prawdziwe kocie damy,wiem bo widzialam i pazurkow nie pokazywaly hehe
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon paź 15, 2012 14:49 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

anulka111 pisze:Kretkom powiem,ze je obgadujesz. To prawdziwe kocie damy,wiem bo widzialam i pazurkow nie pokazywaly hehe

A tam obgaduję! :ryk:
Szczera jestem! :mrgreen: Safol mnie dzisiaj podrapał , a że duże toto, to poczułam. :twisted: A potem koło mnie leżała, mruczał i dała się tak cudnie miziać.. :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon paź 15, 2012 14:53 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Szylkretki nie są ani trochę ani pazurzaste ani zębiaste. W każdym razie nie te jakie wychodzą ode mnie z domu. :)
No, może gadatliwe, przekorne, inteligentne, kombinujące ale też i mruczaste i przytulaste.
Nie bardzo wierzę w kolerację kolor-charakter. 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 15, 2012 15:05 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:Nie bardzo wierzę w kolerację kolor-charakter. 8)

Bo to ten szylkret-lobbing takie pogłoski rozprzestrzenia :lol:

MariaD pisze:Szylkretki nie są ani trochę ani pazurzaste ani zębiaste. W każdym razie nie te jakie wychodzą ode mnie z domu. :)
No, może gadatliwe, przekorne, inteligentne, kombinujące ale też i mruczaste i przytulaste.

To kto taki jest? Wszystkie Twoje koteczki? :D
A jakie są kocurki?
Kociaki opuszczające Twój dom różnią się od siebie stopniem mruczastości i przytulaśności, prawda? Kiedy będzie (wreszcie) wiadomo, jak te cechy wyglądają wśród I-kotków? :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pon paź 15, 2012 16:00 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:Szylkretki nie są ani trochę ani pazurzaste ani zębiaste. W każdym razie nie te jakie wychodzą ode mnie z domu. :)
Nie bardzo wierzę w kolerację kolor-charakter. 8)

No jasne, że nie! :lol: To tylko takie stereotypy. :mrgreen:
A jak sądzę Twoje miaukunki są spokojne i łagodne , co do tego nie mam wątpliwości. :piwa: :piwa:
Ale moje to nie miaukunki, wszystkie trzy wiedzą, jak używać broni. :lol: Aczkolwiek Safi jest najłagodniejsza, robi to bardzo rzadko, więcej warczy, jak się jej coś nie spodoba. W ogóle to taki bardziej koto-pies, czasem odnoszę wrażenie. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon paź 15, 2012 18:03 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:To kto taki jest? Wszystkie Twoje koteczki? :D

Basia_Blue pisze:Kiedy będzie (wreszcie) wiadomo, jak te cechy wyglądają wśród I-kotków? :mrgreen:

Nie, nie wszystkie sa jednakowo mruczaste i przytulaste, różnią się inteligencją i zachowaniem. Jednak - z moich wieloletnich obserwacji wychodzi, że to co prezentuje dany kociak w grupie, nie jest dokładnie tym co potem pokazuje w domu docelowym. Jednak zmiany są zawsze na plus. Nie zdarzyło mi się by kociak zmienił się na gorsze, no chyba, że nowy dom to spowoduje, ale na to nie mam wpływu.
Dużo też zależy od opiekuna - jak rozwinie pozytywne cechy i przytłumi dziecinną chęć "próbowania co wolno a co nie".\
Ja daję, jako hodowca - "dobry material wstępny do dalszej obróbki". :lol:
Basia_Blue pisze:A jakie są kocurki?

Jak faceci: ;)
- jak dzieciak to poprzytulac się, pobawić, pojeść i pospać,
- jako młodzian (do 3 lat), jak nastolatek - trochę niedotykalski, udający, że pieszczoty i buziaki są tylko dla dzieci a jemu nie wypada, sterzelający czasami focha i udający głupka gdy się do niego mówi,
- jako dorosły kot - przytulasty, miziasty, bardzo kontaktowy i "kumpelski", nagle odzyskuje inteligencję i rozum. ;)
Obrazek

MariaD

Post » Pon paź 15, 2012 18:08 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Wg mnie -faceci sa bardziej miziasci niz kotki-tak mi kiedys tlumaczono przy pierwszym zakoceniu i teraz bogatsza o doswiadczenie tez tak twierdze ;)

U mnie Rys i Gucio sa miziasci nieprawdopodobnie-Smakusia zas ma godnosc kocia i pokazuje mi ,kiedy sobie zyczy mizianek-kazdy kot ma swoj charakter,a Personel jest od spelniania kocich oczekiwan ;)

Tak jestem okrecona dookola pazurków moich kotów i to uwielbiam.

Nalezy mi przypominac ,czemu nie moge miec aktualnie 4 kota :roll:
Ostatnio edytowano Pon paź 15, 2012 19:05 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon paź 15, 2012 18:24 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Znalazłam :mrgreen:

anulka111 pisze:Wg -faceci sa bardziej miziasci niz kotki-tak mi kiedys tlumaczono przy pierwszym zakoceniu i teraz bogatsza o doswiadczenie tez tak twierdze ;)
A ja mam dokłądnie odwrotnie 8)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon paź 15, 2012 19:04 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Witaj :mrgreen: :mrgreen:
Ja też słyszałam, że kocury są bardziej miziaste i przytulaśne, a kotki: inteligentniejsze ale bardziej humorzaste. I tak właśnie mój dylemat rośnie: chciałabym miziastego koteczka. A co - jeśli zakocham się w koteczce. I cóż tu począć? :roll:

Mario, kiedy wreszcie będzie widać, kto jest miziasty bardziej a kto mniej? :P Da się tę konkretną cechę u koteczki rozwinąć? W jaki sposób? :)
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pon paź 15, 2012 19:06 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Sa rozne stopnie miziastosci-od umiarkowanej do "ekhm obłednej"

Mam dwoch terrorystow miziakowych- nie ma zlituj ,jak potrzebuja,a potrzebuja bardzo czesto -rzucam wszyustko i miziam,az mnie reka boli ;) :lol:

anulka111

Post » Pon paź 15, 2012 19:07 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Ja też słyszałam, że kocury są bardziej miziaste i przytulaśne, a kotki: inteligentniejsze ale bardziej humorzaste.

U mnie jest akurat odwrotnie :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon paź 15, 2012 19:10 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Mario, kiedy wreszcie będzie widać, kto jest miziasty bardziej a kto mniej? :P Da się tę konkretną cechę u koteczki rozwinąć? W jaki sposób? :)

Prawie każdego kociaka da się "rozmiziać". Nawet tego co u mnie niekoniecznie prezentuje tę cechcę. Tak było z Haseena, Gamina i jeszcze kilka innych... :D
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]