Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 05, 2012 10:36 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Tika w młodzieży - skończyła 21.09. pół roku :D (klasa 11 jeśli dobrze pamietam 6-10 mcy)
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt paź 05, 2012 13:07 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Dobrze pamiętasz :)

No to za tydzień się widzimy :piwa:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 15, 2012 8:23 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Kicorek pisze:Dobrze pamiętasz :)

No to za tydzień się widzimy :piwa:

No i się :twisted: zobaczyłyśmy! gdyby kazdy kotecek miał taki stosunek do wystawiania jak Tika, to po prostu byłby raj dla wystawiających. Ale szczegółową relację pozostawiam Monice - wszak to jej inicjatywa i jej ukochany kotecek! Powiem tylko jedno - było super i dzięki instruktażowi Kicorka zaczęłam coś więcej z tego rozumieć :lol: .

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon paź 15, 2012 8:38 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Ja dziś padam na nos więc relacji nie będzie :twisted:
Zdjęcia będą jak się Kicorek zlituje :wink:

czarna.wdowa

Post » Pon paź 15, 2012 16:42 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Siedzę w pracy i czekam na relację :)

Ale fajnie było, prawda? :D

Kicorek

Post » Pon paź 15, 2012 17:15 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Kicorek pisze:Siedzę w pracy i czekam na relację :)

Ale fajnie było, prawda? :D

Fajnie to za mało powiedziane :lol: ! wybierasz się na grudniową wystawę EKKR?

Jek

Post » Pon paź 15, 2012 17:18 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Oczywiście! :mrgreen:

Kicorek

Post » Pon paź 15, 2012 17:31 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A masz miejsce w domu na materac?

Jek

Post » Pon paź 15, 2012 17:35 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

No i jak, gdzie ta relacja?
Zadowolona?
Zestresowana?
Dobrze sie bawiłaś?
Kota nie zjadła sędziego? :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto paź 16, 2012 9:01 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Skoro nalegacie będzie relacja chociaż nie mam dziś polotu do pisania

W środę mieliśmy wizytę groomerki w postaci złej ciotki Jek, która zawsze dobiera się do kota od niewłaściwej strony – kota została wyprana, loczki na tyłku rozczesane a Jek tym razem nie dostała po twarzy :twisted:
W czwartek popołudniu nie wiedzieliśmy jeszcze czy wyjazd na wystawę aktualny bo podczas wizyty kontrolnej u weta okazało się że Tika ma mocno zaczerwienione dziąsła – podejrzewaliśmy że to lekki stan zapalny występujący przy wymianie uzębienia ale dla pewności musieliśmy porobić wszystkie badania – do późnych godzin wieczornych wetka, hodowcy i Jek na gorącej linii – w piątek rano wyniki ostatniego badania po naszej myśli, po zastosowaniu żelu dziąsła opanowane wiec możemy jechać
Zapakowałam kota do transportera i pojechałam odebrać Jek i dzieciaki -podczas podróży Tika siedząc w transporterze ślini się i wymiotuje więc całą drogę spędzała na kolanach ciotki Jek od czasu do czasu opierdzielając ją za niewłaściwe trzymanie ręki lub głaskanie kota
Na miejscu wieczorem dopieranie zaślinionego kota, rano przepieranie przybrudzonego tyłka i jesteśmy gotowe na podbój świata 8)

W sobotę rano lekki stresik czy damy sobie ze wszystkim radę, czy nasza koncepcja zabezpieczenia klatki sprawdzi się na miejscu, czy nie pogubimy się we wszystkich zasadach, ocenach, będziemy wiedzieli kiedy i gdzie pójść
Na całe szczęście na miejscu dobry duszek w postaci Kicorka z zacięciem pedagogicznym pokazał nam wszystko co było potrzebne i dawał poczucie bezpieczeństwa że w razie czego mamy do kogo zwrócić się o pomoc – ogólne spotkałyśmy się z dużą dozą ciepłego przyjęcia i dobrej energii co sprawiło że czułyśmy się dobrze w miejscu w którym przyszło nam być
Jednego i drugiego dnia mieliśmy oceny dość szybko więc i stresik krócej miał szanse się rozwijać i utrzymywać chociaż pierwszego dnia nie byłyśmy zupełnie pewne czego się spodziewać, czy kot jest dobry w typie czy też zupełnie się z nim mija, czy futro jest właściwie przygotowane, czy damy sobie radę ze spacyfikowaniem kota u sędziego itp.
Od pierwszej oceny Tikę niosła Jek bo przy mnie maleństwo bardziej próbuje wymuszać zostawienie jej w spokoju a poza tym z moim bolącym nadgarstkiem trzymanie koteczka w pozycji wystawowej nawet ze stabilizatorem daje pewien dyskomfort
Tika na stanowisku sędziego zachowywała się bardzo grzecznie, sędzia nie został opchykany, owarczany, nikt nie próbował go ugryźć ani zastraszyć no może Jek miała na podorędziu spojrzenie, które powoduje krwotok z tętnicy szyjnej ale nie musiała go używać Usłyszałyśmy wiele dobrych słów na temat koteczka – najbardziej zdziwiła nas opinia na temat stopu i profilu, którym martwiłyśmy się że zaczął właśnie zanikać a który okazał się rewelacyjny no i skończyłyśmy ocenę z wynikiem Ex1 :),
Porównanie z kocurkiem w kolorze Tiki wygrałyśmy, nominację przegrałyśmy z dużym rudym kocurem MCO starszym od Tiki prawie 3 miesiące i mieliśmy za sobą część formalną pierwszego dnia.
Tika po powrocie do klatki zjadła sobie trochę chrupków, napiła się, wzrokiem zapytała czy coś jeszcze będę od niej potrzebować i uzyskawszy informacje że dziś już ma wolne poszła sobie spać od czasu do czasu otwierając tylko jedno oko żeby skontrolować sytuację i tak do końca dnia – kotek zrobił swoje a teraz dajcie mi wszyscy święty spokój
W czasie porównań, siedzenia w klatce bądź spotkań oko w oko z innymi kotami Tika ma wszystko w nosie, nie pchyka, nie burczy, nawet za bardzo ją to nie interesuje – generalnie złoty kotek
Dla Pańci przyszedł teraz czas na kontakty towarzyskie, uczenie się nowych rzeczy a Jek zajęła się robieniem sweterka dla Diablika

Drugiego dnia Pańcia podeszła do wystawy już na spokojniej, stresik był mniejszy, wiedza odrobinę większa chociaż Pańcia bardziej zmęczona – kota też bardziej wyluzowana i pełna energii zaczęła skakać po klatce i mordować mysze
Ocenę po raz kolejny miałyśmy dość szybko, tym razem koteczka też dostała Ex1 i była w miarę grzeczna chociaż bardziej rozbrykana niż poprzedniego dnia, w pewnym momencie usiłowała ugryźć sędziego w nos co on odebrał jako chęć dania mu buziaczka i skutkowało to wpisaniem w karcie oceny uwagi nice temperament
Podczas porównania trochę pomruczała sobie pod nosem i kręciła się na rękach więc musiałam ją przejąć od Jek - sędzia długo zastanawiał się nad nominacją pomiędzy Tiką a kocurkiem MCO, ostatecznie wybierając kocurka, który miał zdecydowanie większe gabaryty i wkurzony wyraz pyska niż moje maleństwo
Tika po ocenie przez chwilę się jeszcze pobawiła, zjadła trochę mokrego i po raz kolejny poszła spać a ja w kąciku przysypiałam sobie razem z nią

Zanim Kicorek zlituje się ze zdjęciami Pańcia i jej koteczka przy porównaniu drugiego dnia :D http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/51 ... .html?i=25

Ogólne wrażenia z wystawy mamy bardzo dobre i myślę że jeśli Tika będzie się dalej rozwijać tak jak w tej chwili to będziemy kontynuować tą zabawę
Decyzja o wystawianiu się na EKKR w grudniu musi jeszcze chwilę poczekać bo dochodzą mnie słuchy ze mam w tym czasie jakieś zaliczenie ale będę to wiedziała za dwa tygodnie i wtedy zaczniemy się ładnie uśmiechać

czarna.wdowa

Post » Wto paź 16, 2012 9:12 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

No widzisz?
Mówiłam, ze jest fajnie ! :D
Dziąsłami u kociaka się nie przejmuj, sędziowie wiedzą, że koty w tym wieku zmieniają zęby i dziąsła tak wyglądają. U mojego nadal jeszcze szczęka sie rozrasta i dziąsła tak sobie wyglądają (ale fakt, w którymś momencie wetka uznała, ze trzeba wspomóc antybiotykiem)

Przeważnie będziesz z Tiką na początku, bo ma taki kolor ;)
Ja też latam z Grochem zawsze na początku persów 8)

A te fotki z linku to coś oszukane, bo sa koty, których na wystawie nie było :lol:

Mam nadzieję, ze kiedyś spotkamy się na wystawie !
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 16, 2012 9:24 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Tika jest luzakiem i bardzo dobrze się wystawia :D

Fajnie by było spotkać się w grudniu, sporo znajomych ma być :)

Jek pisze:A masz miejsce w domu na materac?
Mam w pokoju, w którym nie ma łóżka. Ale w drugim jest rozkładana trzyosobowa kanapa 8)

czarna.wdowa pisze:dobry duszek w postaci Kicorka z zacięciem pedagogicznym
8O :lol:

W tej fotorelacji jest też zdjęcie moich kotów - ostatnie :ryk:

Kicorek

Post » Wto paź 16, 2012 9:37 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Kicorek pisze:
czarna.wdowa pisze:dobry duszek w postaci Kicorka z zacięciem pedagogicznym
8O :lol:

W tej fotorelacji jest też zdjęcie moich kotów - ostatnie :ryk:

Zacięcie pedagogiczne kazało mi ściągać Jek żebyś mogła mnie oprowadzić i wszystko pokazać
Naprawdę dużo Ci zawdzięczam - przede wszystkim spokój że jak czegoś nie zrozumiem to nie zginę

Zdjęcie Twojej klatki dostrzegłam - koty jakoś mniej widać 8)
Sama jestem zdziwiona że jesteśmy na jakimś zdjęciu przy kocie, który większość czasu przespał i którego nie miałam sumienia budzić tylko na zrobienie zdjęć - nawet przez Kicorka - chociaż kilka fotek mamy nie wiem tylko czy Kicor uzna je za warte pokazania :twisted:

Avian
Co do dziąseł taką samą opinię dostałam od hodowców, którzy byli na bieżąco z przygotowaniami i żądali codziennych relacji z przebiegu wystawy 8)
Też mam nadzieję że uda nam się kiedyś spotkać na wystawie chociaż na razie Gorzów sobie odpuszczamy bo za daleko

W trakcie wystawy byłam przekonana że do Warszawy będziemy jechać a teraz spróbuję do tego dostosować inne plany 8)

czarna.wdowa

Post » Wto paź 16, 2012 10:31 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Łódź!
Może Łódź? :twisted:
Bliżej od Gorzowa 8)
I będzie nas tam spora fajna ekipa :D

Chyba ostatnia chwila na zgłoszenie!
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 16, 2012 10:53 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Łódź za wcześnie - Tika niestety pod koniec października kończy dopiero 7 miesięcy i jest malutka w porównaniu do starszych kotów - że już nie wspomnę o kocurach
poza tym Łódź masakrycznie droga - 2 dni plus podwójna klatka to 400zł 8O
Poza tym week 3-4 XI to wyjazdy na świeto zmarłych a zaraz po mmój Dami ma 18stkę
Tak więc Łódź sobie odpuszczamy
Za to Warszawa kusi strasznie i będę kombinowała aż coś wykombunuję :twisted:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]