25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2012 18:18 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

redaf pisze:(...)
Na drugiej stronie tego wątku znalazłam taki post:
Dyktatura pisze:Próbowałam dziś rozmawiać z p. Halinką na temat 2latków.
Żeby one też starały się o swoje domy ale nie odniosłam sukcesu.
P. Halinka nie chce ich oddawać. Mówi, że one nie sprawiają jej kłopotu.

Bez komentarza.

Grudzień 2010
Dyktatura pisze:...proponowałam aby pooddawała te "młodsze" koty, ale ona stwierdziła, że nie odda, bo za bardzo się do nich przywiązała. Większość kotów i tak podchodzi już pod 10 lat lub skończyło dyszkę. Jest kilka kotów w przedziale 5-8 lat. Reszta do adopcji. P. Halinka ciągle się zastanawia czy oddać mamę Połczyniankę, ona ma rok z przecinkiem.

Bez komentarza.

(...)

i tu jest przysłowiowy pies pogrzebany
jeśli ktoś nie potrafi pomagać mądrze, a na dodatek ma inklinacje do zbieractwa to niech się za pomaganie w formie osobistej opieki nie zabiera
pomóc można na wiele sposobów, branie pierdyliona kotów do mieszkania nie chcąc ich potem wydać pomocą nie jest
mam nadzieję, ze to zdarzenie otrzeźwi trochę wszystkie osoby, które bezrefleksyjnie kibicują takim "azylom" bo takie kibicowanie tylko podkręca chore sytuacje, a ilość kotów rośnie wraz z ilością wklejanych serduszek, aniołków i innych wymownych ikonek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie paź 14, 2012 18:34 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

redaf pisze:Na drugiej stronie tego wątku znalazłam taki post:
Dyktatura pisze:Próbowałam dziś rozmawiać z p. Halinką na temat 2latków.
Żeby one też starały się o swoje domy ale nie odniosłam sukcesu.
P. Halinka nie chce ich oddawać. Mówi, że one nie sprawiają jej kłopotu.

Pozwoliłam sobie podkreślić jeszcze jedno zdanie.
Jej nie sprawiają kłopotu?
Skoro ktoś pomaga kotom, to nie powinien myśleć o tym czy jest to przyjemne/niekłopotliwe dla człowieka.
Powinien pomyśleć, czy kotom jest dobrze.

A jest dobrze?

Dlaczego osoby widzące tę sytuacje w realu popierały zbieractwo? Ba, jeszcze pomagały?
Przecież łatwo można było przewidzieć finał.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie paź 14, 2012 19:02 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011
Dyktatura pisze:Przed chwilą dzwoniła p. Halina.
Kilka dni temu, chyba ze 3, podrzucono 2 tygodniowe kocię.
Wszystko było dobrze do wczorajszego wieczora.
Okazało się, ze maluszek ma pp. 8O
W pokoju kociąt są 4 kociaki które nie miały szczepień i gorzej czująca się kocia staruszka. Są to potencjalni biorcy choroby.
trzeba całej 6 podać surowicę co tez dziś się stanie
.
Ten 2 tygodniowy dostał już surowicę wczoraj i został oddzielony od reszty.
Koszt jednej surowicy to 80 zł 8O . Masakra, ostatnio surowica była tańsza.
Wszystko to pójdzie na kreskę, bo skoro na jedzenie prawie nie starcza to co mówić o kosztach surowicy.

Jeżeli na forum ktoś jest chętny pomóc proszę o pw.

Bez komentarza.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie paź 14, 2012 19:13 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie miałam zamiaru pisać w tym wątku, bo w zasadzie sprawy nie znam, ale mnie podkusiło. W temacie uratowania kota z ulicy i szukania mu domu. O tym, jak łatwo znaleźć dom dla kota w Koszalinie, można poczytać na wątku Figi. Ogłaszana od kilku miesięcy i domu ni słychu, ni widu. Teraz doszła dziewczynom jeszcze Perełka - też trzeba szukać domu. A ja też kilka kotów ogłaszam. Jak znajdzie się dom choćby dla jednego, to będę się bardzo ale to bardzo cieszyć.
Też jestem z Koszalina i gdyby mi się trafił potrzebujący kot, to miałabym wielki problem, bo dt być nie mogę. Wogóle nie mogę wziąć drugiego kota, mimo że mam miejsce i możliwości finansowe. Problemem jest zachowanie mojej kotki w stosunku do innych kotów. My tu w Koszalinie domów tymczasowych nie mamy, tu jest prowincjonalna dziura. Czasami naprawdę niewiele można zrobić, choć chciałoby się więcej.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie paź 14, 2012 19:31 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MB&Ofelia pisze:O tym, jak łatwo znaleźć dom dla kota w Koszalinie, można poczytać na wątku Figi. Ogłaszana od kilku miesięcy i domu ni słychu, ni widu.
Teraz doszła dziewczynom jeszcze Perełka - też trzeba szukać domu.
A ja też kilka kotów ogłaszam.
Jak znajdzie się dom choćby dla jednego, to będę się bardzo ale to bardzo cieszyć.
Też jestem z Koszalina i gdyby mi się trafił potrzebujący kot, to miałabym wielki problem,
bo dt być nie mogę. Wogóle nie mogę wziąć drugiego kota, mimo że mam miejsce i możliwości finansowe. Problemem jest zachowanie mojej kotki w stosunku do innych kotów.
My tu w Koszalinie domów tymczasowych nie mamy, tu jest prowincjonalna dziura. Czasami naprawdę niewiele można zrobić, choć chciałoby się więcej.

Chłe chłe 8)
Z ogłaszaniem kotów to ogólnie jest kicha.
Nie tylko w Koszalinie. W Warszawie na przykład też :roll:

A w temacie wątku "o kotach z azylu pani Halinki"?
Czy zabranie jej kotów usprawiedliwia to, że
My tu w Koszalinie domów tymczasowych nie mamy, tu jest prowincjonalna dziura. :roll:
Obrazek

redaf

Post » Nie paź 14, 2012 20:02 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozumiem, że cisza, jaka panuje na wątku ze strony stałych bywalczyń oznacza, że w realu trwają intensywne działania w kierunku znalezienia dt dla kotów i wyciągnięcia ich ze schronu?
Utwierdzałyście tę kobietę - wbrew zdrowemu rozsądkowi i faktom - w przekonaniu, że robi dobrze i pomaga kotom... Teraz, jak się wszystko zesrało - bo zesrać się musiało - prosimy o łut cywilnej odwagi.
Ze swojej strony oferuję ogłoszenia w necie, o ile dostanę opisy, fotki i kontakt.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie paź 14, 2012 20:25 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszędzie jest ten sam problem-brak DT i DS.Piękny, długowłosy Bohun z mojego podpisu już prawie pół roku u mnie siedzi.Faktycznie, niepokojące jest to, że p.Halinka nie chce oddawać kotów.Dlaczego? A w efekcie najwięcej cierpią koty i to jest dla mnie straszne :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 14, 2012 20:30 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewar pisze:Faktycznie, niepokojące jest to, że p.Halinka nie chce oddawać kotów.Dlaczego?

bo nie są kłopotliwe, bo ona się nimi zajmie najlepiej, bo ona je kocha, bo ...... można mnożyć argumenty
fakt nie oddawania kotów do nowych domów powinien zapalić lampę (nie lampkę) u wszystkich, którzy aktywnie kibicowali
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie paź 14, 2012 20:35 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewar pisze:Wszędzie jest ten sam problem-brak DT i DS.
Piękny, długowłosy Bohun z mojego podpisu już prawie pół roku u mnie siedzi.
Faktycznie, niepokojące jest to, że p.Halinka nie chce oddawać kotów.
Dlaczego?
A w efekcie najwięcej cierpią koty i to jest dla mnie straszne :cry:

ewar, o czym jest Twój post?

O "azylu pani Halinki", czy o tymczasie, który Ci pół roku zalega?

Żeby nie było 8)
A w efekcie najwięcej cierpią koty i to jest dla mnie straszne :cry:

Grunt to pomysł.
Dlaczego ekspediujesz koty od swojego miasta do Warszawy?
Bo u was dobrych domków nie ma?
Obrazek

redaf

Post » Nie paź 14, 2012 20:56 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedziałam na post mówiący o tym, że w Koszalinie nie ma DT.U mnie też nie i że nawet piękny kot musi czasem czekać na dom.Redaf, oddaję koty tam, gdzie trafiają się domki.Fakt, najwięcej w Warszawie, ale są i w innych miastach, w Stalowej też się trafiły.Czy to zarzut, że Warszawa? 8O

ewar

Post » Nie paź 14, 2012 20:59 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nie sądzisz, że naprawdę koty ucierpiały najbardziej? Ludzie sobie poradzą, pokłócą się, opuszczą forum..itp., a koty są w schronie.Super!

ewar

Post » Nie paź 14, 2012 21:07 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście, że koty ucierpiały najbardziej.
Przez głupotę ludzi :roll:
ewar pisze:...oddaję koty tam, gdzie trafiają się domki.
Fakt, najwięcej w Warszawie, ale są i w innych miastach, w Stalowej też się trafiły.
Czy to zarzut, że Warszawa? 8O

Nie zarzut.
Ale zdziwko.
Bo kiedy miała ode mnie być adoptowana któraś tymczaska dowiedziałam się, że stawiam wygórowane wymagania.
A w ogóle to już ze Stalowej Woli do Warszawy ktoś kotkę wiezie.
Gosiar kotkę na szybkich przywiozła.
Mówi Ci nick Gosiar coś? 8)
Obrazek

redaf

Post » Nie paź 14, 2012 21:25 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewar pisze:Wszędzie jest ten sam problem-brak DT i DS.Piękny, długowłosy Bohun z mojego podpisu już prawie pół roku u mnie siedzi.Faktycznie, niepokojące jest to, że p.Halinka nie chce oddawać kotów.Dlaczego? A w efekcie najwięcej cierpią koty i to jest dla mnie straszne :cry:

Dla mnie też :( Wiem, że ogłaszasz Bohuna i jesteś gotowa wydać go do dobrego domu? Po co pytam... Wiem że tak.
I to jest różnica między Tobą a 'Panią Halinką' - zbieraczką.
Nawiasem mówiąc, to do Dyktatury et consortes, jak idzie wyciąganie kotów ze schronu?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie paź 14, 2012 21:34 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zamiast tak się nakręcać pisaniem zabierzcie po dwa koty ze schronu do siebie na dt ..Tak wam żal tych kotów to zróbcie coś żeby im pomóc ...Stać na to kogoś........

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie paź 14, 2012 21:44 Re: Ukradli 25 kotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lidka02 wyhamuj swoje próby zarządzania cudzym czasem i sposobem zycia.

Problem kotów wolnożyjacych nie rozwiąze się przez branie ich do domów,tylko przez masową sterylizację. Koty wolnożyjące moga życ na wolności. Nikt nie wyłapie wszystkich kotów. Najważniejsze ,by ich liczba się nie powiększała.

Przyglądanie się i wspieranie serduszkami itp. jak ktos dobiera do domu kolejne koty, nie mając na ich utrzymanie dużo bardziej szkodzi. :? Bo w pewnym momencie te koty stracą ten dom i kto je wezmie?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]