<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2012 22:38 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:Kolejne fakty - choc chciałam zacytowac smsy konkretne które padły z mojej strony do Ynki. Nie mogę znaleźc starego telefonu w którym je mam, ale to ja poprosiłam, a nawet prosiłam Ynkę kilka razy aby pomogła w złapaniu i sterylizowaniu kotów w moim bloku! czy Ci się to podoba czy też nie, w połowie grudnia 2010 roku napisałam kilka smsów z taką prośbą, bo właśnie widziałam tygrynię i kolejne kotki mieszkające w jednej mojej piwnicy razem z kocurami. Byłam przerazona ilością kociakow ktore mogą byc juz nawet późną zimą, a niekoniecznie dopiero na wiosnę. Dostałam odpowiedź od Ynki, ze zajmie się tym od stycznia, po Nowym Roku, bo przed Świętami się już nie uda.
I w styczniu 2011 zaczęły się łapanki. Jako pierwsza złapała się szafirka...

To tak gwoli uzupełnienia tego co napisałam w poście poprzednim.

Ach no i jeszcze jedno - Ynka chciała też łapac do kastracji Diabełki, ale nie zgodziła się na to karmicielka twierdzac, zę kocury nie muszą byc kastrowane. Zapytaj Ynkę czy łatwo się jej współpracuje z karmicielką przy złapaniu na sterylkę Senioreczki?

Na wszelki pożarny :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob paź 13, 2012 22:40 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Zofia.Sasza pisze:A tak zacytuję, żeby się przypadkiem nie zdematerializowało

To ja też zacytuję "żeby się przypadkiem nie zdematerializowało":
Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:
Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:Wczoraj Ruda Łapka pojechała do swojego domku! (...) to taka moja ikona podwórka, kochana kotunia...no nie mogę więcej pisac... Pozostały mi tylko zdjęcia.
Szkoda, że uprzednio - w wyniku twojej radosnej działalności - powołała na świat kilka miotów kociąt. Częściowo niewidomych. Łatwo być 'aniołem' w necie...
poproszę o konkrety. Data (miesiąc i rok) urodzenia miotu i moja radosna działalnośc w związku z tym.
Jutro podam konkrety.
Ostatni post Zofia.Sasza był "Napisane: So paź 13, 2012 21:15" Zofia.Sasza... jutro minęło

Marzenia11 daj spokój! Nawet jednej minuty szkoda, żeby zawracać sobie głowę tym co wypisuje Zofia.Sasza
Pozdrawiam
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Sob paź 13, 2012 22:41 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:Kolejne fakty - choc chciałam zacytowac smsy konkretne które padły z mojej strony do Ynki. Nie mogę znaleźc starego telefonu w którym je mam, ale to ja poprosiłam, a nawet prosiłam Ynkę kilka razy aby pomogła w złapaniu i sterylizowaniu kotów w moim bloku! czy Ci się to podoba czy też nie, w połowie grudnia 2010 roku napisałam kilka smsów z taką prośbą, bo właśnie widziałam tygrynię i kolejne kotki mieszkające w jednej mojej piwnicy razem z kocurami. Byłam przerazona ilością kociakow ktore mogą byc juz nawet późną zimą, a niekoniecznie dopiero na wiosnę. Dostałam odpowiedź od Ynki, ze zajmie się tym od stycznia, po Nowym Roku, bo przed Świętami się już nie uda.
I w styczniu 2011 zaczęły się łapanki. Jako pierwsza złapała się szafirka...

To tak gwoli uzupełnienia tego co napisałam w poście poprzednim.

Ach no i jeszcze jedno - Ynka chciała też łapac do kastracji Diabełki, ale nie zgodziła się na to karmicielka twierdzac, zę kocury nie muszą byc kastrowane. Zapytaj Ynkę czy łatwo się jej współpracuje z karmicielką przy złapaniu na sterylkę Senioreczki?

Na wszelki pożarny :mrgreen:

a odpowiedź na moje pytania? Za trudne... bo jej nie znasz, musisz się od Ynki własnie dowiedziec ile jest karmicielek i jak maja na imię. Przecież musisz się od Ynki dowiedziec na jakiej ulicy mieszkam i pod jakim numerem i gdzie karmię koty. A jest północ, Ynka spi. Więc nie wiesz nic na temat tego co robię, jedynie znasz to z opowieści o wątpliwej wiarygodności.
Więc dopoki nie uzyskam odpowiedzi na moje nie będę odpowiadac na Twoje. Nie rozumiem dlaczego cytujesz przecież robisz print screeny :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 13, 2012 22:43 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

key_west pisze:
Zofia.Sasza pisze:A tak zacytuję, żeby się przypadkiem nie zdematerializowało

To ja też zacytuję "żeby się przypadkiem nie zdematerializowało":
Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:
Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:Wczoraj Ruda Łapka pojechała do swojego domku! (...) to taka moja ikona podwórka, kochana kotunia...no nie mogę więcej pisac... Pozostały mi tylko zdjęcia.
Szkoda, że uprzednio - w wyniku twojej radosnej działalności - powołała na świat kilka miotów kociąt. Częściowo niewidomych. Łatwo być 'aniołem' w necie...
poproszę o konkrety. Data (miesiąc i rok) urodzenia miotu i moja radosna działalnośc w związku z tym.
Jutro podam konkrety.
Ostatni post Zofia.Sasza był "Napisane: So paź 13, 2012 21:15" Zofia.Sasza... jutro minęło

Marzenia11 daj spokój! Nawet jednej minuty szkoda, żeby zawracać sobie głowę tym co wypisuje Zofia.Sasza
Pozdrawiam

masz rację - dlatego ja już więcej nie napiszę, bo nie spodziewam się odpowiedzi na banalne dla przeciętnie inteligentnej osoby pytania.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob paź 13, 2012 22:53 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia, to nie tak, one są łatwe do odpowiedzi dla kogoś, kto NAPRAWDĘ zna odpowiedź np. dla Ciebie :mrgreen:
Zofia.Sasza nie zna odpowiedzi, ją interesuje tylko psucie fajnej atmosfery na wątku.

Wniosek: Zofia.Sasza należy ignorować.

Uściski

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Sob paź 13, 2012 23:03 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Zofia, proszę nie ośmieszaj się. Wiadomo, że nie zawsze koty dają się złapać, nawet najbardziej zawziętym "łapaczom"
Myślę, że dużo lepiej byś zrobiła przenosząc swoją agresję z Marzeny na kogoś kto rozmnaża koty celowo, kto o nie nie dba lub znęca się nad nimi. W takim miejscu jest pole do działania niezaprzeczalne.
To co piszesz jest niepotrzebne zupełnie.

Absolutnie nie oczekuję odpowiedzi i nie mam ochoty wchodzić w dyskusję na tym wątku. Nie chcę go niszczyć głupotami.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob paź 13, 2012 23:07 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:Absolutnie nie oczekuję odpowiedzi
:ryk:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Sob paź 13, 2012 23:24 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:Zofia, proszę nie ośmieszaj się. Wiadomo, że nie zawsze koty dają się złapać, nawet najbardziej zawziętym "łapaczom"
Myślę, że dużo lepiej byś zrobiła przenosząc swoją agresję z Marzeny na kogoś kto rozmnaża koty celowo, kto o nie nie dba lub znęca się nad nimi. W takim miejscu jest pole do działania niezaprzeczalne.

Absolutnie nie oczekuję odpowiedzi i nie mam ochoty wchodzić w dyskusję na tym wątku. Nie chcę go niszczyć głupotami.

Akurat Tobie czuję się w obowiązku odpowiedzieć. Proszę, Asiu, poczekaj z osądem do wyjaśnienia tej sprawy.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie paź 14, 2012 0:44 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Zofia.Sasza pisze:
asia2 pisze:Zofia, proszę nie ośmieszaj się. Wiadomo, że nie zawsze koty dają się złapać, nawet najbardziej zawziętym "łapaczom"

Akurat Tobie czuję się w obowiązku odpowiedzieć. Proszę, Asiu, poczekaj z osądem do wyjaśnienia tej sprawy.

a, jasne. Odpowiadasz wybranym osobom. To tylko świadczy o Tobie.

Marzenia11

Post » Nie paź 14, 2012 0:59 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Dla piszących oraz cichych podczytywaczy mojego wątku - o mojej działalności na rzecz kotow możecie czytac w tej, jak i w poprzedniej części tego wątku.

O działalności Zofii.Saszy na rzecz kotow mozecie przeczytac i wyciągnąc dla siebie wnioski np.tu:

viewtopic.php?f=1&t=139705&p=8640830&hilit=Zofia.Sasza+gdzie+jest#p8640830

viewtopic.php?f=1&t=120767&start=105&hilit=Zofia.Sasza+gdzie+jest&p=7899279&view=show#p7899279

Marzenia11

Post » Nie paź 14, 2012 1:58 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:Dla (...) cichych podczytywaczy mojego wątku
Znamy Twoją działalność :kotek:
działalność Zofia.Sasza też :twisted:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Nie paź 14, 2012 7:02 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia - odpuść, bo ktoś musi. 3 str wątku, z ktorych nic nie wynika. Nie wchodź w tę przepychankę dalej, szkoda Twojego czasu i nerwów.
key_west pisze:
Marzenia11 pisze:Dla (...) cichych podczytywaczy mojego wątku
Znamy Twoją działalność :kotek:
działalność Zofia.Sasza też :twisted:

Może pani od Łapki okaże sie reformowalna i da kotce troche czasu wolnego od swoje miłości na ogarnięcie sie w nowym miejscu. Dobrze by było, żeby małej nie trzeba było przerzucać co chwilę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie paź 14, 2012 9:27 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

:kotek:
Ostatnio edytowano Śro gru 05, 2012 22:15 przez JolaJ, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie paź 14, 2012 9:42 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Macie rację, z mojej strony padło już wystarczająco dużo informacji.
Jeśli Łapka miałaby wrócic tozastanawiam się jak rozmawiac z ludźmi aby nie było takich kwiatków? Bo rozumiem, że gdyby ona jakoś strasznie dziko się zachowywała np. biegała po meblach w przerażeniu itp robiła coś, co by mogło wystraszyc nawet świadomego jej dzikości człowieka. Ale chodzenie na ugiętych łapkach? syczenie na podhodzącego człowieka? To szok, ze panią to dziwi no i pytanie ktore mnie zwaliło z nóg o to czy brałam Łapkę na ręce i czy jej obcinałam pazurki... Pomyslałam o ankiecie z pytaniami np. ile jest pani w stanie zniesc fakt siedzenie kota za wersalką, bądź jak pani sądzi ile dni przerazony kot moze siedziec za wersalką itp. Chodzi mi o to, ze jak człowiek będzie musiał coś takiego wypełnic to się zastanowi... Jak myslicie?

Tymczasem Lolek kroluje na pokojach tzn pierwszej nocy po wyjeździe Łapki zamknęlam go w kuchni ale szybko sobie otworzył drzwi i wylazł. Śpi wyciągnięty jak długi przy mojej głowie, wypędził rezydentki z łóżka, nie pozwala na zabawy bo sam skacze po kotach np. Mice... Znów został zaburzony rytm zabaw wieczornych, przed snem. Z drugiej strony DeeDee i MIlenka odzyskały parapet w kuchni i skrzętnie z tego korzystają tak jak kiedyś. DeeDunia znow chora, ma chrypkę, odkrztusza... Mika też, jutro muszę wkomponowac weta w plan dnia i to koniecznie z dwiema kocicami. :roll:

Dzisiaj będę musiała zadzwonic do kilku osób z pytaniem czy widziały moze Kumpla :cry: a jak wrócę za dnia do domu to się przejdę po szkolnym boisku, aby poszukac jego ciałka... :roll:

Marzenia11

Post » Nie paź 14, 2012 9:58 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Pomyslałam o ankiecie z pytaniami np. ile jest pani w stanie zniesc fakt siedzenie kota za wersalką, bądź jak pani sądzi ile dni przerazony kot moze siedziec za wersalką itp. Chodzi mi o to, ze jak człowiek będzie musiał coś takiego wypełnic to się zastanowi... Jak myslicie?

Może tak dokladnie , to nie :mrgreen: Ale coś w rodzaju - jak dlugo pan/pani jest gotów przyznawać kotu prawo do oswajania się z nowymi warunkami?
Chyba najfajniej jest jak można u siebie taką dzicz na tyle oswoić, żeby sie nie bała ludzi. Różnych ludzi - czyli jak w domu jest kilka osób. No, wiem, że nie zawsze to wykonalne.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]