SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2012 19:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

właśnie tez pomyslałam, ze musze załatwić adresy skąd te koty sa zeby matki pociachać.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob paź 13, 2012 19:56 Forum

No ku......a co za ludzie bezduszni oddaja takie maluszki :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie paź 14, 2012 7:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Wczoraj zaglądnęłam Kosmitce pod ogon i okazało się, że ma spore jajka :wink: . Prosze więc o korektę na stronie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie paź 14, 2012 9:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

mam prośbę jak zabierzecie jakieś maluszki dajcie im jakiegoś pluszaka do klatki. Maluszki myślą ze to matka. Ja mam takiego buta pluszowego z mordką kota i futrzaną cholewką. Wychował juz 3 pokolenia maluszków łatwo sie go pierze, a wszystkie go obsiadują zadowolone.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie paź 14, 2012 10:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

mar_tika pisze:ok 8 tyg triśka
Obrazek

Maluchy z klaty
Obrazek
Obrazek

Dziś u pani Oli ze Środuli odszedł drugi maluch - mała szara kuleczka. B. rzadka, zielona, śmierdząca kupa... dwa dni temu kot było z nią super, zresztą wcześniej czarnej też tak szybko się pogorszyło.
Triśka, która była w najgorszym stanie po raz drugi jest w szpitaliku w Almavecie - po krwawych glutach z dupki wyszly jej krwawe wybroczyny w pyszczku - ma podejrzenie zatrucia trutką - nie wiem czy z tego wyjdzie bo to sam szkielet

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie paź 14, 2012 10:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Wezmę w sobotę puszki i pluszaka : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Nie paź 14, 2012 15:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

MarKotek pisze:jeszcze trzeba ustalic o ktorej sie spotkamy-akcja jest od 10 tej
kto jakie kociaki zabierze/skąd-czy ze schronu czy z chatki
i w czym kociaki beda na czas akcji
transporterki raczej nie jest dobra opcja to jest wkladanie wyciaganie kociakow non stop

jeszcze puszeczka by sie przydala albo dwie najlepiej bo jedna moze byc kolo kociakow a z druga mozna pochodzic

Jest pytanie na forum Nadziei [quote=emma]
a możecie przygotować segregator ze zdjęciami i opisami kotów?
chcielibyśmy zostawić takie segregatory z psami i z kotami na stoliku aby każdy mógł sobie pooglądać naszych podopiecznych, których siłą rzeczy nie możemy zabrać do Auchan[/quote]

Kurcze kto u nas jest dobry w komputerowych sprawch.
Ja mogę przygotowac parę opisów w oparciu o opisy jakie kiedyś zrobiła Ewa

i wydrukować troszkę takich ulotek o maluszkach
Obrazek
miniaturka po kliknięciu otworzy się w większym oknie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 14, 2012 16:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Mara S, Triska chyba trafiła z mamą? Czy mama też chora? Gdyby były strute, to pewnie obie, bo mała piła mleko matki. Szybciej matka zjadłaby trutkę.
Czasem takie wykrwawianie powodują bakterie. Są dwa rodzaje ich. Ja tak miałam. Dziecko przyniosło hemophilius parainfluenca (nie wiem, czy dobrze napisałam) z przedszkola z zapaleniem oskrzeli, a pierwszy zarażony szczeniak mi umarł. Wykrwawiał się, tak jak ta kotka. Nie udało się uratowac, bo były wrażliwe tylko na 1 antybiotyk. Resztę uratowałam, bo robiłam antybiogramy z wymazów. Wszystkie miały objawy zapalenia dróg oddechowych i/lub krawanienia z odbytu i wymiotowały krwią. My mielismy tą samą bakterię. Trudno było zahamować każde krwawienie, pod skórą robiły się wybroczyny. Córce nawet popękały żyłki na oczach. Żaden "ludzki" lekarz nie wiedział, co to. Dopiero moja p. weterynarz powiedziała o tych bakteriach, które powodują zmiany w krwi. Poczytałam, podawaliśmy leki i po 3 tyg. uspokoiło się wszystko.

Ponawiam pytanie, o tą małą koteczkę z chorymi oczami. Czy jest w schronisku?

Dziś do domu pojechała Mysia na próbę z Myszką. Jesli sobie ludzie nie poradzą, to Myszka wróci. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo są bardzo zżyte z sobą. W tej sytuacji za kilka dni mogłabym wziąć ta małą.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie paź 14, 2012 16:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

[quote="Dorota Wojciechowska
Jest pytanie na forum Nadziei [quote=emma]
a możecie przygotować segregator ze zdjęciami i opisami kotów?
chcielibyśmy zostawić takie segregatory z psami i z kotami na stoliku aby każdy mógł sobie pooglądać naszych podopiecznych, których siłą rzeczy nie możemy zabrać do Auchan[/quote]

Kurcze kto u nas jest dobry w komputerowych sprawch.[/quote]

Zrobiłam strone pierwszą i koty :
BIg
Sheba
Dekster
Pinezka

zrobie jeszcze te co są na stronie adopcyjnej
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 14, 2012 16:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dorotka a kto robil te albumy ktore sa np.w lupusie?
niewiem kto by sie mogl tym zajac
trzeba by kazdego kota z opisem drukowac na kartce a4 jakies zdjecie moze dwa
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie paź 14, 2012 16:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

MarKotek pisze:Dorotka a kto robil te albumy ktore sa np.w lupusie?

No o tym własnie pisałam.
Robila je kiedys Ewa - ja mam ten plik - podaj mi maila to ci prześlę i może na bazie tego zrobisz sobie opisy swoich kotow.
Te ze strony adopcyjnej nadziei ja zrobie - juz zrobiłam 5 kartek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 14, 2012 17:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dorota Wojciechowska pisze:

Robila je kiedys Ewa - ja mam ten plik - podaj mi maila to ci prześlę i może na bazie tego zrobisz sobie opisy swoich kotow.

znaczy ja swoich nie musze :)
bo je zabieram wiec nie trzeba :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie paź 14, 2012 18:36 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dorota Wojciechowska pisze:

Dorotko w KCH powinien być album,który robiła Wiesia(chyba do Parku Sieleckiego)

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie paź 14, 2012 20:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Jaaga pisze:
Ponawiam pytanie, o tą małą koteczkę z chorymi oczami. Czy jest w schronisku?

Dziś do domu pojechała Mysia na próbę z Myszką. Jesli sobie ludzie nie poradzą, to Myszka wróci. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo są bardzo zżyte z sobą. W tej sytuacji za kilka dni mogłabym wziąć ta małą.

Jaaga nie widziałam dziś Calineczki w boksie siedziała w boksie nr 5 w szpitaliku - tam siedzą dziś dwa malutkie kociaki, może jutro zadzwonię do Pani Eweliny i dowiem się co się z nią stało, Kasia mówi że już w sobotę jej tam nie było :(

Dziś przywiozłam do Kociej Chatki piątkę burasków z katarowni - głodne i wyziębione, i całe mokre, trząsły się jak galarety dosłownie, dostały jeść , gorące termofory i zobaczymy co będzie dalej - kataru jak na razie nie mają.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 14, 2012 20:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Wystartował projekt JA PACZE SERCEM. Jest to strona na Facebooku przeznaczona dla ślepaczków - zarówno tych, które szukają domu jak i tych, które już dom znalazły. Codziennie przybywa nam ok. 20 osób lubiących stronę :ok:
Link tutaj http://www.facebook.com/JaPaczeSercem

Proszę o przesyłanie informacji o kotach niewidomych, niedowidzących, patrzących na świat jednym oczkiem (opis + zdjęcia) gotowych do adopcji na adres: pacze.sercem@gmail.com

Zapraszamy do polubienia nas i współtworzenia tej wyjątkowej strony :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

[poprzednia][następna]