Zapraszam na bazarek robiony szybciorem – dzieć zasnął, marne światło kuchennych lampek, szybkie porządki w kosmetycznym kuferku i szafie, bo... pomoc znowu pilna.
P. Jola Dworcowa (wątek: viewtopic.php?f=1&t=98304 ) wykonała ogrom pracy związanej ze sterylkami kotów wolno żyjących, zacytuję słowa jolabuk5 :
Jola wreszcie podliczyła swoje akcje sterylizacyjne.
Od lipca do koca wrzesnia złapała 51 kotów, głównie sama, tylko na Dowborczyków łapałyśmy wspólnie. Łapanki były w tylu miejscach:
Podwórko na Złotej 10
Tuwima przy Przedzalnianej
Pomorska 41a
Pomorska 25
Tramwajowa
Elektrownia Tuwima 54
Wysoka 20
Róg Tuwima i wysokiej
Dowborczyków 28
Przedszkole (Wysoka 28/30)
Nawrot 91
Solna 3
Jola zlapala 51 kotow (19 kotek, 12 kocurow i 20 kociakow)! Z tego 19 trafilo do adopcji, 12 zostalo u Joli i czeka na adopcje. 20 kotow po sterylizacji zostalo wypuszczonych.
Wykorzystała 19 talonów miejskich, 5 sterylek zapłaciła Femka, 1 ja. Jola jest winna lecznicy za 6 sterylek.
W domu u Joli jest teraz 29 kotow: Rumcajs, Tofik, Ciciusia, Kropka, Niunia, Trojlapek i jego Mama, Filemon, Mikus, Murzyn, Kajtek, Piwniczek, Myszka, Mrusia, Misia, Nelcia, Lusia, Legusia, Buras, Desperat, Plamek, Wysoka oraz kociaki Aisza, Gacus, Tomcio, Romeo, Maly, Elektron i Anoda (…).

Czas trwania bazarku 7 dni od pierwszej oferty. Złożenie oferty KUP TERAZ lub osiągnięcie ceny wyznaczonej jako KUP TERAZ przerywa licytację. Wysyłka fantów nastąpi po zakończeniu bazarku, chyba, że wszystkie zostaną kupione w opcji KT.
BAZAREK TRWA DO ŚRODY 17 PAŹDZIERNIKA, GODZ. 0.35

UBRANIA
1. Płaszcz dzianinowy, na dość wysoką osobę, gdy przymierzam go w butach na obcasach sięga mi do ziemi (mam 163 cm wzrostu), brak metki, na dole szydełkowe wykończenie.
Wymiary: dł. całkowita 137 cm, dł. rękawa 61.
Skład: chyba akryl.
WYWOŁAWCZA – 4 zł
KUP TERAZ – 8 zł
licytuje

2. Kurtka CAS r. M (tak 38-42 bym powiedziała) na ciepłym futerku, założona kilka razy, ściągacz przy pasie od wewnątrz troszkę się zmechacił. Można prać w pralce.

WYWOŁAWCZA – 10 zł
KUP TERAZ – 20 zł
kupiona przez

3. Kozaczki r.37 (24,5-25 cm) skóropodobne, materiał przypomina zamsz, obcas 9cm, długość cholewki od ziemi 39cm, na lekkim ociepleniu, suwaczki działają. Założyłam je kilka razy, ale niestety są trochę za ciasne na moją kształtną łydkę (obw. ok. 39 cm). Obcasy plastikowe,kolor określiłabym jako ciemny grafit, a nie czarny.

WYWOŁAWCZA – 5 zł
KUP TERAZ – 10 zł
kupione przez martka

4. YINUSI torebka z mięciutkiej skórki, mieści A4 w pionie, bardzo dużo kieszonek, z wierzchu po obu stronach także. Nie ma możliwości odpięcia pasków na ramię tak, by nosić ją tylko w ręku. Od spodu kilka rys, metalowe nity zaczęły łapać śniedź lub rdzę (zdjęcie) i nie wiem czy da się z tym coś zrobić

Wymiary (skrajne): szerokość u dołu 40, wysokość z uchem 39,5, głębokość 11, szerokość otworu po rozsunięciu suwaka 27.
WYWOŁAWCZA – 10 zł
KUP TERAZ – 20 zł
kupiona przez johaśka

5. Bezszwowe body modelujące zakupione w LIDLU, nowe. Kolor intensywnie różowy, r. 44/46, przymierzone raz na bieliznę, okazało się za duże, w pasie mam 74 i tak niby modelowało, ale biust 90, biodra 95 już za „chude”...

takie jak tu:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _28824.htm
WYWOŁAWCZA – 10 zł
KUP TERAZ – 15 zł
kupione przez

6. Majtasy a'la Bridget Jones, pas doszywany z tyłu tworzy całość, z przodu regulacja, historia podobna jak z w/w body, nie trafiło w czas i figurę, wcześniej za ciasne, teraz nie wyszczupla, ehh... Przymierzane na bieliznę.

WYWOŁAWCZA – 3 zł
KUP TERAZ – 5 zł
kupione przez

KOSMETYKI
7. AVON In Bloom by Reese Witherspoon 50 ml - perfumy, bez pudełka, ubytek ok. 10 ml – robiłam odlewkę do atomizera.

WYWOŁAWCZA – 15 zł
KUP TERAZ – 25 zł
8. PLAYBOY MIAMI (for men) tester 20 ml, ubytek ok. 3 ml, bez zatyczki.

WYWOŁAWCZA – 5 zł
KUP TERAZ – 10 zł
9. PAESE puder ryżowy transparentny. Fajny, ale kompletnie nie potrafię poradzić sobie z sypkim pudrem, więc stoi. Ubytek, no, może z 10%, ponieważ jednej usiłowałam się nim poprószyć (i przy okazji pół łazienki). Dodaję nówki sztuki welurowe „puszki” od pudru vipera.

WYWOŁAWCZA – 5 zł
KUP TERAZ – 10 zł
kupiony przez

10. Cienie Margaret. Biały zbyt twardy, by dało się go nakładać, pozostałe dają bardzo ciekawy, intensywny, metaliczny kolor. No a mnie zależało właśnie najbardziej na tym jasnym...

WYWOŁAWCZA – 1zł
KUP TERAZ – 2 zł
kupione przez Mo-ty-lek

11. Perełki rozświetlające Vollare EGYPTIAN EARTH. Taniutka, ale bardzo sympatyczna seria kosmetyków, kocham cieliste cienie z tej serii. Kuleczki kupiłam, użyłam ze 3 razy i odstawiłam, trochę nie wiem czemu, ale skoro nie używam, to wystawiam.

WYWOŁAWCZA – 2 zł
KUP TERAZ – 5 zł
kupione przez Mo-ty-lek

12. Automatyczna kredka BELL PRECISION, kolor turkusowy, świetna, nadaje się do rysowania kresek na mokrej linii rzęs, bardzo wydajna. Ubytek minimalny, brązowej używam namiętnie

WYWOŁAWCZA – 1 zł
KUP TERAZ – 3 zł
13. Testerki podkładu JOKO SUPERNATURAL SOFT TOUCH, tylko 3, a nie jak na zdjęciu 4 szt. Kolor średni beż, raczej opalony.

KUP TERAZ – 1 zł
Zapraszam!