PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 6:49 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Jak będę w sobotę albo w niedzielę to muszę o tym porozmiawiać z którąś z Was. Ewentualnie jak bym miała adres mailowy do kogoś z Was (nie mogę odpowiadać na maile na forum). Mam kilka wątpliwości odnośnie przyjęcia ślepaczka, ale to nie z winy kotów tylko raczej dotyczących mnie samej i tego, czy będę w stanie zapewnić takiemu kotu własciwe warunki.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto paź 09, 2012 20:15 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

PALUSZKI DZIĘKUJĄ basia111 :1luvu:
za 20kg pysznego suchego jedzonka :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro paź 10, 2012 8:41 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

basia111 pisze:Jak będę w sobotę albo w niedzielę to muszę o tym porozmiawiać z którąś z Was. Ewentualnie jak bym miała adres mailowy do kogoś z Was (nie mogę odpowiadać na maile na forum). Mam kilka wątpliwości odnośnie przyjęcia ślepaczka, ale to nie z winy kotów tylko raczej dotyczących mnie samej i tego, czy będę w stanie zapewnić takiemu kotu własciwe warunki.

Zapraszamy ;)
Ja jednak będę w niedzielę. Nie przejmuj się - u Nas jest w czym wybierać ;)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro paź 10, 2012 10:39 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Basia, spójrz tu co ślepaczek potrafi: http://www.youtube.com/watch?feature=en ... YUR-o&NR=1 :D
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Śro paź 10, 2012 10:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Dziewczęta i Chłopcy ;)

Karmę dla alergików na razie mamy obstawioną (dzięki serdeczne!) :ok: . Gorzej z Renalem lub czymkolwiek innym nerkowym. O ile suche dzielimy po prostu na porcje dzienne (więc i alergiczne i renal suchy, które przyszły od Patki starczą przy takim dzieleniu jeszcze na sporo czasu) to słabo z mokrym. Z poprzednich zapasów zostały saszetka i puszka, dziś dokupiłam tacki integra tak żeby starczyło do końca przyszłego tygodnia. Jeżeli ktoś ma ochotę podzielić się z Diuną karmą- będzie bardzo wdzięczna :)

Never, jeśli ten renal, który przywiozłaś to były 3k suchego to powinien być w szafie w gabinecie. Jeśli go tam nie ma to znaczy, że "dostał nóg" :( :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro paź 10, 2012 13:17 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

tak dla informacji-dla nerkowców świetnie nadaje się również ,
zalecane przez dr.Neskę jako równorzędne (jeśli kotek nie chce lub nie ma renala) :
Ageing,
Senior,
Mobility,
Mature - a to wszystko jest suche, w saszetkach lub w tackach.
niedawno Jus miała promocję na saszetki Ageinga-być może jeszcze ma.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 10, 2012 13:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

serio? 8O
Nie miałam nigdy kota nerkowego (tfu, tfu, odpukać) i zupełnie się na tym nie znam, poza tym, że wydawało mi się, że ma to związek z zawartością fosforu, ale rozumiem, że po porównaniu analizy składów okaże się, że mają podobne? Fajnie, to daje nowe możliwości :) . A jeszcze spytam- ponoć renal wskazany jest także przy chorej wątrobie, prawda to?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro paź 10, 2012 14:20 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

"dieta wątrobowa to dieta lekkostrawna z umiarkowaną ilością białka"

dopóki nie było specjalnej karmy na wątrobę czyli hpatic complex, to właśnie renal był uważany również za karmę wątrobową.
teraz za wątrobową uznaje się przede wszystkim hepatic a z braku hepatica dopuszcza się gastro intestinal na równi z renalem.

to również za dr. Neską której, jak wiadomo, jestem wierną fanką (właśnie kolejnego kota znajomych - na skraju życia od tygodni, a leczonego w "renomowanym" gabinecie zamiast na wątrobe to na nerki :strach: , doprowadziła do stanu gdzie kicia ma szalony apetyt, jest wesoła i się mizia :D

i jeszcze mówi ze dla wątrobowców , zamiast specjalnych wet. tabletek taniej i tak samo dobrze jest dodawać ludzki hepatil complex bo jest w sypkich kapsułkach (-w ilości odrobinka-tyle co się zmieści na końcu wykałaczki na porcję jedzonka)
chyba że mamy amatora essentiale forte ale to trudniejsze niż niecałowanie kota w pyszczek :mrgreen: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw paź 11, 2012 9:17 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

wczoraj do adopcji poszła Linda i ta kotka cofnięta z A1 chyba ładna puchata ale nie jedząca. jak dla mnie to nie tri tylko białobura.
Biały kociak siedzący w szafie już nie zyje :( nie odnalazał się w warunkach schroniskowych, nie chciał jeść. Rudy ze zdrutowaną szczęką fatalnie..... Gruby dalej nie je.
Ogólnie jest problem z adopcją kotów chorych dostałam wytyczne że najpierw mamy znależć dom kotki z mocznicą oraz 2 ślepaków a potem będzie można dyskutować o innych.
Kiepsko jest też z białoburym kotem ślepym ale jest jeszcze na kwaantannie. w związku z kontrolą większość transporterów wylądowała w magazynie, zostało tylko kilka.
Reasumując: pilnie potrzebny jest domek dla kotki mocznicowej i dla 2 burych ślepaczków kocurek jest zdrowy, kotka już coś załapała więc na razie jest leczona....
Zawiozłam ok 6 kg suchego dla kociąt bo już nic nie było. Nie starczy na długo... Puszki i szalki zeszły od ręki i na A1 i na A2. POduszki elektryczne od Jagoody i termofor ode mnie musiałam zostawić w sekretariacie do zarejestrowania. Podobnie jak i klatki. Bardzo źle się czuję po wczorajszej wizycie, wpadnę moze jutro a na pewno w niedzielę jeśli dozyję - mam 20 kg suchego do dostarczenia..
BTW jest miot 5 maluchów do odkarmienia - wczoraj dałam im jeść ale nie ma opcji żebym je zabrała.
Z A1 poszła wczoraj do adopcji mała płacząca tri do bardzo dobrego domku. Potem nie wiem. Naliczyłam tam 8 klatek w tym 2 transportery po psach. Na A1 w szafie i na A2 w kanciapie zostawiliśmy styropianowe jednorazowe kuwety oraz jednorazowe miseczki - z prośbą o stosowanie w nowych klatkach.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 11, 2012 12:22 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

a jak z basia111 ?-jesteście w kontakcie?
bo z tego co mi pisała to jest zdecydowana na ślepaczka :)

smarti

Post » Czw paź 11, 2012 12:45 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Będzie ktoś w schronie w sobotę?
Mogłabym przyjechać pomóc.
Tylko jako osoba z zewnątrz to chyba nie mogę sobie tam tak po prostu wejść :roll:
Więc szukam osoby, która mnie przygarnie, tzn. do której będę mogła sie zgłosić i która powie co i jak mam robić :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 11, 2012 12:51 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:
MonikaSt pisze:
MalgosiaZ pisze:
MalgosiaZ pisze:W ten weekend obchodzimy ŚWIATOWY DZIEŃ ZWIERZĄT .
Wiem ,że bez okazji bardzo wspomagacie nasze Paluszki :1luvu: .
Ale taki dzień powinien być dla nich wyjątkowy , bo to ICH DZIEŃ.
Podzielcie się dobrą karmą , smakołykami , zabawkami. Podzielcie się swoim czasem i pomóżcie w porządkach . Przyjedźcie pogłaskać , przytulić.
Linda potrzebuje jedzenia dla alergików ( i nie tylko ona ) , śliczna szylkretka karmy nerkowej.
Maluszki chętnie zjedzą pyszne paszteciki .Nie ma suchego dla kociąt.

Jak zawsze z radością przyjmę każdą nawet najmniejszą ilość . Sami wiecie ,że z tych drobiazgów zbiera się ogromna ilość . Niech w ten weekend kotki małe i duże jedzą samo dobre do syta :D .
PODZIEL SIĘ Z PALUSZKIEM !!!

Możemy się podzielić karma dla dorosłych. Miałabym parę saszetek rybnej Smilli, parę tacek Felixa i 2x400g suchej karmy (Brit, Sanabella). Znajda się też pewnie jakiaś zabawka. Na Paluch raczej nie dojadę. Kiedy i komu można podrzucić? Ewentualnie kto mógły odebrać? Mieszkam na Kabatach. Pracuję na Ochocie do 16.00.

Ja bym mogła podjechać w sobotę jadąc do schronu. czy to by było ok?Na pw wysyłam Ci nr tel ;)

Dziewczyny - jak dzialamy organizacyjnie?
Ja mogę w sobote.

zoyabea, przesyłka (via Ola) dotarła, prawda?

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Czw paź 11, 2012 13:51 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Revontulet pisze:Będzie ktoś w schronie w sobotę?
Tylko jako osoba z zewnątrz to chyba nie mogę sobie tam tak po prostu wejść :roll:
Więc szukam osoby, która mnie przygarnie, tzn. do której będę mogła sie zgłosić i która powie co i jak mam robić :wink:

Ja będę- zapraszam :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw paź 11, 2012 13:57 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

jamkasica pisze:
Revontulet pisze:Będzie ktoś w schronie w sobotę?

Ja będę- zapraszam :)

Super :D
Odnajdę Cię na kociarni?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]