NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2012 22:32 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:Moja Pusia do Lunki jest podobna tylko z koloru sierści a do Persika długością włosów, bo Pusia jest persem. Kocham ją bardzo, mam też jeszcze szylkretkę Sisi.
Obrazek Sisi kładzie się spać.

Sisi , jaka grzeczna... :1luvu: ona w tym koszyczku zawsze śpi? Tak sama od siebie tam się układa?
Tez mam taki i jeszcze dwa inne, ale moje futra nie chcą w nich spać, co najwyżej troszkę poleżeć :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro paź 10, 2012 22:34 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

rudy kociak pisze:
AnnAArczyK pisze:
rudy kociak pisze:Jamniki mają to do siebie,że lubią rozkopywać :wink: jedyne pocieszenie to,że krety u ciebie nie uchowają się w ogrodzie,wyniosą się jak nic :D moja znajoma ma działkę i zawsze zabiera ze sobą swojego jamnika,pies rozkopuje kopce krecie :wink: krety wyniosły się na sąsiednią działkę :lol:

Ale mnie pocieszyłaś :ryk: sąsiedzi miewają dużo kretów, u nas nasze kociątka pilnują krecich dziurek...jeszcze jamniś stanie na straży to liczba kretów u somsiadów się wyrażnie zwiększy....jeszcze się na nas obrażą :ryk:

Jest na to sposób niech sobie sprawią po jamniku :lol: wtedy na całej ulicy kreta nie uświadczysz :ryk:

O, co to to nie, JAMNIKA mogę mieć tylko JA :ryk: :ryk: :ryk:
Sąsiedzi niech pozostaną przy swoich piesach :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 10, 2012 22:48 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:też zupełnie tego nie rozumiem, po co komu serwetka :?: :roll: no, chyba, że dla zabawy :wink: :lol:

Eeee, tam...taka zabawa...
Chciałem troszkę Dużą rozruszać, bo tylko dłubie na drutach...
ale ona mi ciągle zabierała i mówiła, że tak nie wolno...phiii... chyba się kobieta nie zna na psich żartach...
Żeby maleńkiemu piesiu wyszarpywać z gardziołka kawałek szmatki?
[i] Ech, gdzie ja trafiłem, no dzie..
. (i tu nastąpiło ciężkie westchnienie...)
Żuczek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 10, 2012 23:22 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
puszatek pisze:też zupełnie tego nie rozumiem, po co komu serwetka :?: :roll: no, chyba, że dla zabawy :wink: :lol:

ale ona mi ciągle zabierała i mówiła, że tak nie wolno...phiii... chyba się kobieta nie zna na psich żartach...
Żuczek

przybij piątalka, Żuczku :1luvu: zaczynam cię lubić.... :ok: :ok: :ok: :1luvu:
masz szczęście, Żuczku...Duża zna się na psich żartach :ok: :lol: :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw paź 11, 2012 10:19 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:
AnnAArczyK pisze:

Żuczek

przybij piątalka, Żuczku :1luvu:[b] zaczynam cię lubić.... :ok: :ok: :ok: :1luvu:
masz szczęście, Żuczku...Duża zna się na psich żartach :ok: :lol: :lol: :lol:

Ech...Ciociu... :1luvu:
Zrobiło mi się w serduchu takie ciepełko... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żuczek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 11, 2012 10:22 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Witamy się pięknie, dzisiaj mamy cudowną pogodę, taką prawdziwą złotą jesień :1luvu:

Muszę iść z Kacperkiem do weta.
Dzisiaj rano nie chciał dać sobie umyć lewego oczka, tak się bronił, że zaczął na mnie BUCZEĆ 8O
Nigdy mu się nie zdarzyło, żeby się aż tak bronił, przyjrzałam się i zauważyłam coś na dolnej lewej powiece w kąciku przy nosku, ma takie malutkie zgrubienie nie jest to zadrapanie, będę to do wieczora obserwować, a jutro do weta, bo nie mam pojęcia co to może być

na zdjęciu jest widoczne - ta jasna plamka, chociaż w rzeczywistości jest ciemniejsza
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 11, 2012 10:34 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Oj Kacperku daj sobie pomóc..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw paź 11, 2012 14:50 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
jasia0245 pisze:Moja Pusia do Lunki jest podobna tylko z koloru sierści a do Persika długością włosów, bo Pusia jest persem. Kocham ją bardzo, mam też jeszcze szylkretkę Sisi.

Sisi , jaka grzeczna... :1luvu: ona w tym koszyczku zawsze śpi? Tak sama od siebie tam się układa?
Tez mam taki i jeszcze dwa inne, ale moje futra nie chcą w nich spać, co najwyżej troszkę poleżeć :mrgreen:

One tak różnie kiedyś spała Sisi, teraz parę razy spała Pusia. To tak która ma ochotę tam spać, różne mają miejsca do spania. Pusia kiedyś spała w brodziku w misce plastikowej innym razem w środku w pralce. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 11, 2012 16:55 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Oj Kacperku :roll:
Na mnie czasem Kubuś buczy, choć wole to warczeniem nazywać :ryk: obcinanie pazurów, czesanie to wielka krzywda dla kota :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw paź 11, 2012 19:52 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:Witamy się pięknie, dzisiaj mamy cudowną pogodę, taką prawdziwą złotą jesień :1luvu:

Dzisiaj rano nie chciał dać sobie umyć lewego oczka, tak się bronił, że zaczął na mnie BUCZEĆ 8O
Nigdy mu się nie zdarzyło, żeby się aż tak bronił, przyjrzałam się i zauważyłam coś na dolnej lewej powiece w kąciku przy nosku, ma takie malutkie zgrubienie nie jest to zadrapanie, będę to do wieczora obserwować, a jutro do weta, bo nie mam pojęcia co to może być

na zdjęciu jest widoczne - ta jasna plamka, chociaż w rzeczywistości jest ciemniejsza
Obrazek

I jak oczko Kacperka? Dał umyć? Ja PUsi muszę myć oczka codziennie. :1luvu: :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 11, 2012 22:26 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:
AnnAArczyK pisze:

One tak różnie kiedyś spała Sisi, teraz parę razy spała Pusia. To tak która ma ochotę tam spać, różne mają miejsca do spania. Pusia kiedyś spała w brodziku w misce plastikowej innym razem w środku w pralce. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Podobnie jak u nas, :D mają swoje stałe miejsca, ale też lubią sobie pospać gdziekolwiek, np. Kropka w szafie, Kacper lubi spać w umywalce lub (gorzej) w zlewie...Lunka uwielbia spanko na stole w salonie...ale w brodziku to jeszcze u nas żadne nie spało, natomiast czasami po nocy znajduję tam siku lub qpę :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 11, 2012 22:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Miraclle pisze:Oj Kacperku :roll:
Na mnie czasem Kubuś buczy, choć wole to warczeniem nazywać :ryk: obcinanie pazurów, czesanie to wielka krzywda dla kota :ryk:

Kacperka to oczko chyba boli, dlatego się tak broni przed dotykaniem...jutro o 14oo idziemy do weta...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 11, 2012 22:28 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:
AnnAArczyK pisze:Witamy się pięknie, dzisiaj mamy cudowną pogodę, taką prawdziwą złotą jesień :1luvu:

Obrazek

I jak oczko Kacperka? Dał umyć? Ja PUsi muszę myć oczka codziennie. :1luvu: :lol:

Też przemywam Kacperkowi oczy 4-6 razy dziennie, najgorzej wyglądają gdy wraca z ogrodu,
dzisiaj tez przemyłam mu kilka razy, ale go nie chciałam za bardzo męczyć, jutro idziemy do weta, nie wiem co to jest, a sama nie chciałam mu grzebać w tym oczku...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 11, 2012 22:56 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jak to napisała Dorcia.............dzień bez weta jest dniem straconym :mrgreen:
też bym poszła :ok: to przecież oczko......
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw paź 11, 2012 23:17 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:jak to napisała Dorcia.............dzień bez weta jest dniem straconym :mrgreen:
też bym poszła :ok: to przecież oczko......

Musimy, bo jestem panikarą i już umieram ze strachu... nie wiem co to jest... więc tym bardziej polecę do weta...
( żebym tylko w tej panice nie zapomniała zabrać ze sobą Kacpra...) :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]