monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 10, 2012 17:46 Re: monochromatycznie i nie tylko

Jaka tam zblazowana... Fajnie jest! Kurczaka dajom :ok:
buziaki ślem... kurczakowe...

Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro paź 10, 2012 18:04 Re: monochromatycznie i nie tylko

Duszek686 pisze:Jaka tam zblazowana... Fajnie jest! Kurczaka dajom :ok:
buziaki ślem... kurczakowe...

Obrazek

no nie
to ciocia kurczakowa przyniosła kurczaka?
a suche?
suche chociaż z tym kurczakiem zostało zmieszane hę?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro paź 10, 2012 19:09 Re: monochromatycznie i nie tylko

Lola dostała krople oczowe, dziś już zakropliłyśmy :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 10, 2012 19:19 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:Lola dostała krople oczowe, dziś już zakropliłyśmy :ok:

dziękujemy - co jej? Podrażniła oczyska?

kwestie finansowe ureguluje Maciej - to samo z odrobaleniem!

a ja dziś już po wkłuciu - tym razem poszło dosyć szybko za to ból jak zeszło znieczulenie mnie powalił
wybłagałam tramal i poszłam spać
a jak się obudziłam to okazało się, że mam już poduszkę jasiek
skąd dobry ciocinek wiedział, że zapomniałam wziąć jaska do szpitala?

a jasiek piękny, miękki i mega wygodny :1luvu:
Obrazek

Magija

Post » Śro paź 10, 2012 19:26 Re: monochromatycznie i nie tylko

masz dobrze z Ciocinką :ok:

Nie wiem, Lolka rozrabiaka jest, może jej ktoś sypnął znów. Ona przecież nie ma śnupy, na którą może przyjąć liścia, przyjmuje na oczy. Tragedii nie ma, ale zaczerwienione spojówki pewnie ją męczą. A może ma uczulenie np. na palenie w piecu? bo jakoś tak mniej więcej w tym czasie, jak Wiesiek zaczął grzać, to jej się to zrobiło.

za odrobalenie już zapłaciłam wczoraj, bo hurtem te tablety dla wszystkich kupowałam, a za kropelki dziś zapomniałam :oops: jutro będę to zapłacę. Nie przejmuj się pierdołami

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 19:29 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:masz dobrze z Ciocinką :ok:

Nie wiem, Lolka rozrabiaka jest, może jej ktoś sypnął znów. Ona przecież nie ma śnupy, na którą może przyjąć liścia, przyjmuje na oczy. Tragedii nie ma, ale zaczerwienione spojówki pewnie ją męczą. A może ma uczulenie np. na palenie w piecu? bo jakoś tak mniej więcej w tym czasie, jak Wiesiek zaczął grzać, to jej się to zrobiło.

za odrobalenie już zapłaciłam wczoraj, bo hurtem te tablety dla wszystkich kupowałam, a za kropelki dziś zapomniałam :oops: jutro będę to zapłacę. Nie przejmuj się pierdołami

Może tak być, że dostała bo to prowokatorka - rozrabia a potem dostaje
albo faktycznie przez piec - w końcu to delikatny francuski piesek :mrgreen:

to nie sa pierdoły nie możemy obciążać Was dodatkowo jeszcze finansowo Inga!
Obrazek

Magija

Post » Śro paź 10, 2012 19:31 Re: monochromatycznie i nie tylko

Skąd wiedziałam? bo nie zobaczyłam wczoraj jaśka pod Twoją głową. Ale za to dzisiaj widziałam jak słodko śpisz.
Nie budziłam, bo sen to zdrowie.
Ja Ciebie też Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw paź 11, 2012 7:07 Re: monochromatycznie i nie tylko

U nas też ok. Bubulka właśnie robi sobie porządki w kennelu, wściekle tarzając się w nim na plecach. Siku i kupa na dworze - porządna panna :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw paź 11, 2012 7:31 Re: monochromatycznie i nie tylko

To super ciesze się! A jak z jedzonkiem? Jeśli już dostaje coś w rodzaju kurczaków to mieszajcie z chrupkami koniecznie :1luvu:

Ja po wczorajszym wkłuciu centralnym poległam - tak mnie bolało miejsce wkłucia, że dostałam tramal. Wcześniejsze tabletki uspakajające, które dostałam przed wkłuciem (jednak za późno by zadziałały) w pomieszaniu z tramalem spowodowały, ze usnęłam jak dziecko - to nawet nie widziałam kiedy ta Lucynkowa Podusia u mnie spoczęła na kołdrze. A jest boska, mięciutka jak szlafrok. :1luvu:

Dziś chemia, a jutro prawdopodobnie przenosiny oddziału do nowego budynku - będzie się działo.
Co do towarzystwa w pokoju - mam dwie panie - jedna gaduli non-stop ale można ja wyciszyć jak sie wkłada słuchawki na uszy, a druga jest kociara, ma 2 koty więc wczorajsze popołudnie całe przegadałyśmy o kocich sprawach i było super.
Obrazek

Magija

Post » Czw paź 11, 2012 7:51 Re: monochromatycznie i nie tylko

Strajk głodowy trwa. Karmą pluje jak lama. Zmieszałam jej wczoraj pół puszeczki shiny doga z karmą i flawitolem omega, to trochę zjadła. Ale potem jak wpadła Anetka z kurczakiem, to Bubka już widziała tylko ją i robiła tak :love: Dostała porcję, żeby wystarczyło kalorii do dzisiaj. Rano pogoniłam Tomka, bo przecież zrobił jej cztery kanapki z masłem rano. Nie pozwoliłam dać ani jednej - zobaczymy czy zje karmę w lecznicy. Mina Tomka wyrażała obrzydzenie do mnie i absolutny brak zrozumienia dla Bubkowego pragnienia kanapeczek.

A propos tramalu i innych specyfików, to jakby coś, to wiesz... :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw paź 11, 2012 8:08 Re: monochromatycznie i nie tylko

CoolCaty pisze:Rano pogoniłam Tomka, bo przecież zrobił jej cztery kanapki z masłem rano. Nie pozwoliłam dać ani jednej - zobaczymy czy zje karmę w lecznicy.

ja nie rozumiem, co czytam :ryk: :ryk: :ryk:

Georg-inia

Post » Czw paź 11, 2012 9:19 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:
CoolCaty pisze:Rano pogoniłam Tomka, bo przecież zrobił jej cztery kanapki z masłem rano. Nie pozwoliłam dać ani jednej - zobaczymy czy zje karmę w lecznicy.

ja nie rozumiem, co czytam :ryk: :ryk: :ryk:

hahaha
bo tak w instrukcji obsługi do Buby stało, że rano kanapeczkę dostaje z masłem a czasem z pasztetem ;)
no to niedobra ta Buba z tym strajkiem
pewnie chce na Was wymusić to, żeby ta ciocia kurczakowa była codziennie i tylko dla niej :twisted:
Obrazek

Magija

Post » Czw paź 11, 2012 10:07 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magda. :ok: --- jak stąd na Alaskę :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw paź 11, 2012 10:30 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:Ja po wczorajszym wkłuciu centralnym poległam - tak mnie bolało miejsce wkłucia, że dostałam tramal. Wcześniejsze tabletki uspakajające, które dostałam przed wkłuciem (jednak za późno by zadziałały) w pomieszaniu z tramalem spowodowały, ze usnęłam jak dziecko.

Ło matko :(.
mam nadzieję, że już Cię w tym miejscu nie boli ? a przynajmniej nie tak bardzo.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw paź 11, 2012 13:19 Re: monochromatycznie i nie tylko

właśnie przeniesiono nas wszystkich na nowy oddział. Znacznie nam się komfort poprawił. Szkoda, że nie mam jak zdjęcia zrobić ale coś pokombinuje potem. No. To mogę teraz leżeć. Byle gaduła do domu poszła w miarę szybko. Ona do mnie mówi nawet jak mam słuchawki na uszach :lol:
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]