Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 20:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Małgosia, jeżeli to "tylko robale", to nawet przez 2-3 dni potrafi kota poniewierać, koleżanka tak miała ... A w płucach mogą być nicienie, tyle że to się tłucze nie zwykłym odrobaczaczem, a zastrzykami (o ile pamiętam, to chyba ivermektyną)...
Bianka 4 pisze:Dzięki kochane Cioteczki... Malutki miał zapalenie oskrzeli, które było wynikiem zalania wodami płodowymi podczas porodu... są bardzo nikłe szanse, żeby takiego kociaka uratować... w wieku 14 dni ważył 168 gr, a jego rodzeństwo od 350 do 390 gr... :roll:

Bianka, bardzo Ci współczuję ... Wiem, jak boli kiedy odchodzi taki maluszek ...wcale nie mniej niż dorosły kot ... :( Tfu tfu ... mój podrzucony kurdupel właśnie dzisiaj kończy 4 tygodnie (miała zachłystowe zapalenie płuc też po zalaniu, wetka dawała jej szanse że przeżyje 1:100 ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto paź 09, 2012 20:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

katarzyna1207 pisze:
Bianka 4 pisze:Dzięki kochane Cioteczki... Malutki miał zapalenie oskrzeli, które było wynikiem zalania wodami płodowymi podczas porodu... są bardzo nikłe szanse, żeby takiego kociaka uratować... w wieku 14 dni ważył 168 gr, a jego rodzeństwo od 350 do 390 gr... :roll:

Bianka, bardzo Ci współczuję ... Wiem, jak boli kiedy odchodzi taki maluszek ...wcale nie mniej niż dorosły kot ... :( Tfu tfu ... mój podrzucony kurdupel właśnie dzisiaj kończy 4 tygodnie (miała zachłystowe zapalenie płuc też po zalaniu, wetka dawała jej szanse że przeżyje 1:100 ...

Trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Kurdupelkę
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto paź 09, 2012 21:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Trzymam mocno kciuki cały czas, z robalem sobie poradzicie :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 09, 2012 21:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gdybyśmy my mieli takie robale, też pewnie by nas muliło, ani jeść, ani pić. Co się dziwić takiemu kociakowi, nie może się czuć dobrze.
Pokonacie robale i Antoś od razu poczuje się lepiej, to kwestia czasu.
Antosiu, wykupkaj to szybko z siebie i bądź zdrów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro paź 10, 2012 10:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosiu trzymam kciuki za Antosia. Będzie dobrze.
U nas nie tylko nieciekawie, ale po prostu beznadziejnie.
Mam nadzieję, że to tylko robale Antola męczą i dojdzie do siebie szybko. Jeśli nie pije, a już nie wymiotuje, może faktycznie tym rosołkiem go.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro paź 10, 2012 11:11 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Kciuki Kochane niezmiennie!!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro paź 10, 2012 18:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Witam cioteczki :D .
Mamy pierwszy maciupki sukces...niedawno Antolek poskubał troszkę jedzenia! :D
Malutko, kilka kawałeczków mięsa...ale poskubał.
I poszedł się napić :D .
Ale na tym sukcesów koniec.
Jak wróciłam to lewe oczko Antosia było w strasznym stanie.
Śluzówka cała czerwona, przekrwiona, trzecia powieka też, z oczka leciała ropa, płyn skapywał aż na bródkę.
Cała gentamycyna wyszła mi na Grocha, więc co było robić, zapakowałam Antosia i pojechaliśmy.
Pani wet na nasz widok załamała ręce.
" A co to się znowu dzieje, coś z kotkiem? "
Na co ja.
" Nie, pani doktor, ja sobie lubie tak nieraz po pracy do weterynarza przyjechać, posiedzieć, bardzo mnie to odpręża ".
No wiem, grzeczne to nie było. Ale powoli nerwy mi puszczają. Mam serdecznie dosyć tych podróży, po południu w busach tłok, jak nie wiem, co, Antolek płacze, mnie też się chce płakać z tego wszystkiego.
Na szczęście pani doktor jest bardzo wyrozumiała i obdarzona poczuciem humoru. Zresztą przeprosiłam.
Rogówka jest w porządku, natomiast śluzówka paskudna. Najprawdopodobniej uszkodzona mechanicznie, wychodzi mi tylko Groch. Antoś miał dobrze przepłukane oczko, potem wetka polała mu oczko czymś, co w zetknięciu z okiem zrobiło się zielone.
No i dostał kropelki do domu, jeszcze nie miałam jak wykupić, jakieś na F, ale przeczytać recepte wypisywaną przez stażystkę to mistrzostwo świata :evil: . I tym mam kropić Antosiowi trzy razy dziennie.
Antolek jeszcze spokojniutki, taki apatyczny, jeszcze ucieka na drapaczek, ale już jakby częściej z niego schodzi.
No i coś zjadł.
I się napił.
Zaryzykowałam podanie mu dziś odrobaczacza, nie wymiotował już, więc niech to cholerstwo z niego jak najszybciej zniknie.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 10, 2012 18:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Antosiu, Kochanie zdrowiej! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro paź 10, 2012 18:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

O rany, Ty to masz rzeczywiście horror 8O Gosiu jakoś się trzymaj :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro paź 10, 2012 18:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosiu-wszyscy zaciskamy kciuki i łapki za Antosia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 10, 2012 18:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro paź 10, 2012 18:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Przykro mi, cioteczki kochane, już się nie trzymam :( .
Koniec.
Nie mam już sił.
Za dużo tego wszystkiego na jednego chudego vipka.
Jeszcze Ali mi tabletkami pluje!
Nie ma co, jutro muszę jechać po Profender.
Odrobaczyć gada muszę tak czy siak.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 10, 2012 18:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosia kurcze.... jakaś czarna seria u was....
plusem jest to, że Tosiul zaczął jeść... i popijać....
kurcze ale co z tym oczkiem? może faktycznie Groś chciał się z nim pobawic i go pacnął łapą...

ehhhh...
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro paź 10, 2012 18:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosiu...szkoda że tak daleko mieszkasz, bo mogę tylko wirtualnie przytulić :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro paź 10, 2012 18:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Chudy, biedny vipku :( :( -i dla Ciebie zaświeci słonko-no musi i już!!!!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]