"I tak człowiek trafił na kota..."

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 9:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Tutaj. W wątku o Łódzkich schroniskowych "niewidzialnych".
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie paź 07, 2012 14:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Witamy :)
Obrazek

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon paź 08, 2012 12:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:
(O) - Albert.
(O) - Aaalbert.
(O) - Albert! Ty smarku...
(A) - Yes Sir!
(O) - Nie tup mi o tej porze! Albert ja drzeeemię. I jeszcze mam zamiar dlugo drzemać, bo taki mam zamiar drzemania...
(A) - Sir!
(O) - Albert zostaw w spokoju ten ogon bo telepiesz całym łóżkiem. I mną też!
(A) - Sir! Dbanie o siebie to podstawowy obowiązek kota! Kot ma być czysty, wymyty, wyszczotkowany, bezzapachowy!
(O) - Zgoda. To wszystko prawda. Ale po pierwsze: telepiesz moim łóżkiem, po drugie telepiesz naszego Dużego, a po trzecie - najważniejsze - to akurat jest MÓJ ogon! A to, że razem śpimy i nawet się blisko przytulamy - do takich "pomyłek" jeszcze Cię nie powinno upoważniać! Nasze ogony bardzo się różnią: mój jest o niebo dłuższy, smuklejszy i zakończony zaostrzoną czarną kitką. Zapamiętaj!
(A) - Sir! Przepraszam za nietakt, ale mój ogon też ma czarną kitkę...
(O) - Tak, ale na krótkiej, grubej zbójeckiej pale! Mógłbyś nim zatłuc szczura!
(A) - Sir...
(O) - Albert. Ja drzemięęę. Idź się czochrać gdzie indziej, naucz się rozpoznawać mój ogon i nie róbmy więcej z tego zagadnienia. Drzeeemięęę. Odmaszeruj dokądkolwiek. Do popołudnia. Fajny z Ciebie kot tylko trochę narwany. Baj smarku.
(A) - YES! SIR!
(O) - ...a prosiłem - nie tupać...

Ledwo przyjechał, a już się rządzi :mrgreen:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Wto paź 09, 2012 19:41 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

(Ja) - No chłopaki! Koniec ! Czy Wam się wydaje, że jesteście pensjonariuszami domu dla Seniorów w Głuchołazach!? O nie! Wy jesteście zdrowymi dorodnymi kocurami! Nie podoba mi się waga jednego z Was. Nie podoba mi się figura jednego z Was. Wojny między Wami ( chwała Bastet!) nie ma. Ale pakowanie w Was obu puszkowiny faszerowanej atraktorami - to nienajlepszy pomysł. Nię chcę tu mieć dwóch pokrytych pięknym futrem hipopotamów pogadujących leniwie: "Pamiętasz moją pierwszą mysz?". "Mysz? Nieee, nie pamiętam... Co to jest mysz!?". "A kotki pamiętasz?". "To takie puchate?". "Noooo". "Na wierzbach? Pamiętam!". "KRETYN!"

(Albert) - małe mrui i spanie.
(Odi) - obronny pierd i spanie.
(J) - Ja nie żartuję. Na kolację biały serek. Z tuńczykiem. Serek w przewadze. Jak ktoś nie zje to jutro dostanie mniej. I fertig.
Ten serek całkiem fajny posolę przyprawię i sam zjem. A co!
(A/O) Jakby co, to myśmy się nawet nie zbudzili...
Ostatnio edytowano Czw paź 11, 2012 19:47 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto paź 09, 2012 21:55 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

No i co ? Zjedli w końcu ? :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 09, 2012 22:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Zjedli, pewnie, że zjedli. Albert jadał i bez tuńczyka i chętnie. Co do Odika - to dotąd nie probowałem - biedactwo jeszcze trochę nieswój - je co podam, ale niewiele (jak na jego rozmiary) tuńczyka lubi - wczoraj wchłonął pół puszki a dziś okazało się, że z serkiem to nawet bardzo lubi. On fajny bardzo jest - sam pokazuje w lodówce co by zjadł. Wczoraj np. miał ochotę na trochę żółtego sera. Oczywiście stały pokarm dla kocurów to tradycyjny - chrupki i puszki, ale czasem robię im radochę. ;)
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto paź 09, 2012 22:17 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:[...]Oczywiście stały pokarm dla kocurów to tradycyjny - chrupki i puszki, ale czasem robię im radochę. ;)

Jak to chrupki i puszki, a mięso, prawdziwe mięso :?: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 09, 2012 22:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Oj próbowałem! Albert w życiu nie widział. Zjadł trochę chudziutkiej polędwicowej wołowiny po długim namawianiu. Z wielką łaską. Niedobry kot!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto paź 09, 2012 22:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Może spróbuj fileta z kurczaka, oczywiście przemrożonego, może się skuszą, moja Szprotka wołowiny tez nie chce, filet z kurczaka jak najbardziej.

Nie każdy kot lubi wołowinę :wink:
Obrazek

Obrazek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 09, 2012 23:44 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Oooo tak. To widać. Na wołowinę to się wręcz rzuca i pożera w locie. ;) Pewnie z tego czego kot nie chciał to niezłe bitki na obiad były co? Ja po Albertowym wybrzydzaniu na kolację "tatara" miałem, Bardzo dobry był. Z kurczakiem spróbuję na pewno. Jak nie zje - to dam braciom mniejszym na podwórku - one nawet bułkę z masłem i serem zjadają. Nie mogą sobie pozwalać na wybrzydzanie. Każda kaloria się liczy. Idzie zima.
A Szprota pięknie utrzymana, to widać - futerko lśni z daleka.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro paź 10, 2012 1:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

- Mmruiiiiii, Grrrauuuu, Grrrauuuu, Mmrruiiiii!
- Co się tam u licha dzieje!?
Zostawiam kompa i wychodzę na korytarz. Cisza, spokój, latającego spodka nie widzę -czyli jeszcze Marsjanie nie napadli. Woda schodami nie spływa - zatem awarii sieci wodnej jeszcze dziś nie mieliśmy. Oświetlenie jest, i nawet jakby trochę ciepło - zatem energia i ogrzewanie są OK. Za chwilę się chyba zorgazmuję z nadmiaru szczęścia...
- Grrrauuuu, Mmruiiii, Mmruiiii, Grrrauuuu...
Zaglądam do mieszkania.
- MMRUIIII! GRRRAUUUU!
- Koti!? Co jest? Jeść dostałyście już dwa razy, ile trzeba. Wygłaskanie i wymizianie tylko co było. W mieszkaniu ciepełko jak nigdzie w tym domu. Woda w miseczce jest. Lampy do grzania futer działają. Łóżek jest więcej niż was, zatem o sso cho???
- Chyba nie chodzi o jeść? (kręcę się kontrolnie koło lodówki) A może?
- Hmm, może jednak!? Dobra, ale tylko symboliczną porcyjkę. Ok?
- To macie swoje miski, a ja idę robić swoje...
Nawet trzech metrów nie przeszedłem...
Na korytarzu za mną obok siebie dwie cudne kocie figurki jak egipskie posążki - siedzące, przednie łapki wyprostowane owinięte ogonkami, uszy postawione skierowane na mnie, oczy szeroko otwarte... Dwa spojrzenia. Jedno - złoto-seledynowe, drugie - bursztynowe...

Aha. To nie chodziło o jedzenie? Nie o zimno? Wodę? Kosmitów?
Nie.
Moje psy też tak miały. O odpowiedniej porze mówiły "Kończ już, pora nam spać - tam jest łóżko, a jutro też jest dzień".
Koty się zupełnie niczym nie różnią. Noszą tylko trochę inne futerka.

Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro paź 10, 2012 1:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Jeden kot to jeszcze nie jest kot. Dopiero dwa koty... Ooo to, to jest KOOOT!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro paź 10, 2012 7:00 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:
- Co się tam u licha dzieje!?
Zostawiam kompa i wychodzę na korytarz. Cisza, spokój, latającego spodka nie widzę -czyli jeszcze Marsjanie nie napadli. Woda schodami nie spływa - zatem awarii sieci wodnej jeszcze dziś nie mieliśmy. Oświetlenie jest, i nawet jakby trochę ciepło - zatem energia i ogrzewanie są OK. Za chwilę się chyba zorgazmuję z nadmiaru szczęścia...
Zaglądam do mieszkania.
- MMRUIIII! GRRRAUUUU!
- Koti!? Co jest? Jeść dostałyście już dwa razy, ile trzeba. Wygłaskanie i wymizianie tylko co było. W mieszkaniu ciepełko jak nigdzie w tym domu. Woda w miseczce jest. Lampy do grzania futer działają. Łóżek jest więcej niż was, zatem o sso cho???
- Chyba nie chodzi o jeść? (kręcę się kontrolnie koło lodówki) A może?
- Hmm, może jednak!? Dobra, ale tylko symboliczną porcyjkę. Ok?
- To macie swoje miski, a ja idę robić swoje...
Nawet trzech metrów nie przeszedłem...
Na korytarzu za mną obok siebie dwie cudne kocie figurki jak egipskie posążki - siedzące, przednie łapki wyprostowane owinięte ogonkami, uszy postawione skierowane na mnie, oczy szeroko otwarte... Dwa spojrzenia. Jedno - złoto-seledynowe, drugie - bursztynowe...

Aha. To nie chodziło o jedzenie? Nie o zimno? Wodę? Kosmitów?
Nie.
Moje psy też tak miały. O odpowiedniej porze mówiły "Kończ już, pora nam spać - tam jest łóżko, a jutro też jest dzień".
Koty się zupełnie niczym nie różnią. Noszą tylko trochę inne futerka.

Cuuudne!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 10, 2012 8:26 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Znam to. Nasza sunia Zuzia o pewnej godzinie, nawet jak mamy gości zaczyna wymownie biegać między sypialnią a pokojem. Jak to nie działa, kładzie się gdzieś blisko i zaczyna wzdychać "yyyyyyhhhh" "eeeehhhh", ziewać i zakrywać łapkami oczy = zgaś światło.
Kociniec do pór spania się nie wtrąca, za to wyznacza nam czas na zajmowanie się wyłącznie kotem. :roll:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro paź 10, 2012 8:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Witam Pięknie piszesz :P

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

[poprzednia][następna]