rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - mamy swój dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 18:18 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

A ja czego jak czego ale kombinacji z włosami boje się najbardziej :?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto paź 09, 2012 18:36 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

tamiss pisze:Tia...
Skąd to znam, czekam sobie spokojnie na korytarzu i nagle wychodzi do mnie jakaś nieznana kobieta z ciemnymi włosami... I całe szczęście, że się odezwała - olśnienie (przecież to Magda!) A przecie ruda była jak się widziałyśmy... :roll:
Innym razem idziemy z TŻtem spotkać się z Magdą w knajpeczce - samotnie siedzi sobie tylko blondyna i kebaba zajada... I dobrze, że się odezwała... :twisted:

jak to z CIEMNYMI WŁOSAMI? jak to RUDA? 8O w życiu Magdy w kolorze innym niż blond nie widziałam 8O

Lidka02, beta glukan to substancja czynna immunodolu - jeden pies :D

Jak Tymek? dostał ten Zylexis? albo Lydium?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 09, 2012 18:39 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

A ja mam wrażenie jakby beta glukan był lepszy :oops: :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 09, 2012 18:43 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

lidka02 pisze:A ja mam wrażenie jakby beta glukan był lepszy :oops: :mrgreen:

dajesz ludzki? a na ile dzielisz kapsułkę? może problem tkwi w dawce. Zbyt duża dawka długo podawanego immunostymulatora też nie robi za dobrze.
Była na ten temat cały wielgaśny wątek, ale nie chce mi się szukać. Zresztą mam swoje doświadczenia i będę się ich trzymać ;)

Georg-inia

Post » Wto paź 09, 2012 18:53 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Georg-inia pisze:

dajesz ludzki? a na ile dzielisz kapsułkę? może problem tkwi w dawce. Zbyt duża dawka długo podawanego immunostymulatora też nie robi za dobrze.
Była na ten temat cały wielgaśny wątek, ale nie chce mi się szukać. Zresztą mam swoje doświadczenia i będę się ich trzymać ;)

Nie wiedziałam mówiono że tego nie można przedawkować , daje białaczkowym połowe kapsułki na kota ...A reszcie troche dosypuje do jedzenia :?

lidka02

Post » Wto paź 09, 2012 19:17 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

lidka02 pisze:
Georg-inia pisze:

Nie wiedziałam mówiono że tego nie można przedawkować , daje białaczkowym połowe kapsułki na kota ...A reszcie troche dosypuje do jedzenia :?

łojesu :strach: na kota to jest 1/32 kapsułki!!! czyli tyle ile na czubek ostrego noża do chleba. Białaczkowcom pewnie można trochę więcej, ale pół kapsułki?
Przedawkować to się chyba nie da, ale jak dajesz dłuższy czas - nie jest to neutralne dla układu immunologicznego, który się "przyzwyczaja" do zewnętrznej pomocy. Jak z Actimelem u ludzi.

Georg-inia

Post » Wto paź 09, 2012 19:23 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Ha! A ja właśnie widziałam Magdę jak była ruda. :mrgreen: Wczoraj ujrzałam blondynę i .... zwątpiłam. :oops:
Nie mam raczej pamięci do twarzy. Z facetami jest prościej, bo oni zwyczajnie brzydną i ot cała przemiana. Kobieta zmieni kolor włosów, inaczej się uczesze i klapa z rozpoznawalnością. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto paź 09, 2012 19:26 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Georg-inia pisze:
lidka02 pisze:
Georg-inia pisze:

łojesu :strach: na kota to jest 1/32 kapsułki!!! czyli tyle ile na czubek ostrego noża do chleba. Białaczkowcom pewnie można trochę więcej, ale pół kapsułki?
Przedawkować to się chyba nie da, ale jak dajesz dłuższy czas - nie jest to neutralne dla układu immunologicznego, który się "przyzwyczaja" do zewnętrznej pomocy. Jak z Actimelem u ludzi.

Ja daje połowe a wet kazał mi dawać całą :? i nie posłuchałam bo czytałam że jedna kapsułka to chyba na około 20 kotów...

lidka02

Post » Wto paź 09, 2012 19:33 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

selene00 pisze:Ha! A ja właśnie widziałam Magdę jak była ruda. :mrgreen:

no to chyba w tzw. międzyczasie :mrgreen: różne tam miała fiubździu na głowie, ale zawsze blond :)

lidka02 pisze:Ja daje połowe a wet kazał mi dawać całą :? i nie posłuchałam bo czytałam że jedna kapsułka to chyba na około 20 kotów...

nie sugeruj się internetem, wet jest wet, nie po to się uczył tyle lat, żeby samozwańczy uzdrawiacze internetowi tworzyli własną medycynę weterynaryjną.
Aczkolwiek wg mnie (i moich wetów) taka dawka to dużo za dużo :mrgreen: Może pytanie powinno brzmieć: gdzie się w ten betaglukan zaopatrujesz?...? w aptece 30 kapsułek to ok. 45 zł o ile pamiętam...

Madzia, strollowałyśmy wątek Tymka na maksa :oops:

Georg-inia

Post » Wto paź 09, 2012 21:41 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Georg-inia pisze:[...] wet jest wet [...]

Inga, jesteś pewna :?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro paź 10, 2012 8:07 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

gosiaa pisze:
Georg-inia pisze:[...] wet jest wet [...]

Inga, jesteś pewna :?

nie, uogólniam. Ale wkurza mnie ciągłe poprawianie wetów, diagnozowanie przez internet i co gorsza - leczenie przez internet. Oczywiście z dorobioną ideologią, bo kot szwagra ciotki Ziutki tak miał i mu pomogła witamina C.
Pewnie, że zdarzają się tumany i/albo naciągacze - jak w każdym zawodzie, ale to, że ktoś ma jakieś doświadczenie, nie znaczy, że ma podstawy teoretyczne, które wbrew pozorom dopiero w połączenu z doświadczeniem dają pełny obraz.

EOT, bo się nakręciłam :mrgreen:

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 9:02 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Inga a zajrzyj sobie na zdjęcia z imprezy zeszłego lata u Ciebie. Jak była CC i tantima :)
jak moje włosy są tam blond to idź do okulisty :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 10, 2012 9:15 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

magdaradek pisze:Inga a zajrzyj sobie na zdjęcia z imprezy zeszłego lata u Ciebie. Jak była CC i tantima :)
jak moje włosy są tam blond to idź do okulisty :twisted: :twisted: :twisted:

eee? faktycznie, Ty byłaś RUDA 8O nie zakonotowałam, czyli mi nie pasujesz ruda i koniec :D

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 9:17 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

no widzisz :mrgreen:
ja jednak też siebie najbardziej lubię blond i chyba tak już zostanie ;)
no.......chyba, że nagle mi się coś odwidzi :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 10, 2012 9:24 Re: rudy Tymuś-niedowidzący maluszek foto str. 8

Madzia, a jak będziemy miały sie spotkać to uprzedź gdyby Ci sie przypadkiem odwidziało :twisted:
Choć ja najbardziej przyzwyczaiłam sie do ciemnych włosów bo wtedy widziałyśmy się najczęściej :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]