Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2012 22:09 Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Witam!

Zwracam się do osób z Wrocławia, którym nie jest obojętny los zwierząt,a wiem że jest tu wiele takich osób.Opiszę całą sprawę: jakąś godzinę temu tzn. ok 22 na stacji Shell'a przy ulicy Obornickiej zobaczyłam małą, około 3-miesięczną koteczkę, która bardzo miauczała i szukała schronienia.Obsługa stacji dała kotu jeść i pić, kotek był trochę wystraszony,ale widać,że nie jest całkiem dziki, bo podchodził nieufnie do ludzi.Nie wiem czy ktoś tego kotka wyrzucił czy kotek się zagubił.Bardzo kocham zwierzęta i chciałam kotu pomóc, zadzwoniłam do schroniska, niestety pan poinformował mnie,że oni nie wyłapują bezpańskich kotów :( No i kotek został tam sam, wystraszony :cry: Dodam jeszcze,że miał mocno zapłakane oczka- koci katar :(. Bardzo mi go szkoda, bo noce są już zimne. Czy znalazłaby się jakaś osoba, która mogłaby pojechać tam na stację,zobaczyć czy jest tam może jeszcze ten kotek i przygarnąć go choć na trochę??

StokrotkaWro

Od: Pon paź 08, 2012 21:43

Post » Wto paź 09, 2012 2:37 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Stokrotko, a Ty nie mozesz kici pomoc???

Taki maluch bez pomocy szybko straci zycie, a tu na forum zakocenie siega zenitu :cry:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto paź 09, 2012 7:13 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

skontaktuj sie z kimś z Wrocławia np tu:
viewtopic.php?f=1&t=144021

viewtopic.php?f=1&t=145743
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 09, 2012 7:20 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

StokrotkaWro pisze:Witam!

Zwracam się do osób z Wrocławia, którym nie jest obojętny los zwierząt,a wiem że jest tu wiele takich osób.Opiszę całą sprawę: jakąś godzinę temu tzn. ok 22 na stacji Shell'a przy ulicy Obornickiej zobaczyłam małą, około 3-miesięczną koteczkę, która bardzo miauczała i szukała schronienia.Obsługa stacji dała kotu jeść i pić, kotek był trochę wystraszony,ale widać,że nie jest całkiem dziki, bo podchodził nieufnie do ludzi.Nie wiem czy ktoś tego kotka wyrzucił czy kotek się zagubił.Bardzo kocham zwierzęta i chciałam kotu pomóc, zadzwoniłam do schroniska, niestety pan poinformował mnie,że oni nie wyłapują bezpańskich kotów :( No i kotek został tam sam, wystraszony :cry: Dodam jeszcze,że miał mocno zapłakane oczka- koci katar :(. Bardzo mi go szkoda, bo noce są już zimne. Czy znalazłaby się jakaś osoba, która mogłaby pojechać tam na stację,zobaczyć czy jest tam może jeszcze ten kotek i przygarnąć go choć na trochę??

szkoda że jej nie wzięłaś.Wielka szkoda. Głodno i chłodno do tego chora.Marne szanse na przeżycie. A potem jak by była bezpieczna mogłaś jej szukać DT. Koci dzieciak nie ma szans tam a każda godzina to osłabienie.Nie możesz po nią podjechać?Wiesz gdzie jest.Noce takie zimne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 09, 2012 7:34 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Sam maluch jest tam bez szans :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 09, 2012 7:42 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Szkoda że jej nie zabrałaś z tej stacji. Nie mogłabyś podjechać i zobaczyć czy ona tam jeszcze jest i wziąć chociaż na tydzień??
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 09, 2012 9:32 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Założycielka wątku się zmyła w poczuciu spełnionego obowiązku....\?

Kurcze nawet nie mam jak podjechac sprawdzić co z maleństwem, bo mam auto w warsztacie.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto paź 09, 2012 9:39 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

ulvhedinn pisze:Założycielka wątku się zmyła w poczuciu spełnionego obowiązku....\?

Kurcze nawet nie mam jak podjechac sprawdzić co z maleństwem, bo mam auto w warsztacie.

Zdanie "bardzo kocham zwierzęta..."powaliło mnie. Niby dobrze,że wątek powstał.Ale nie dobrze ,że kocia tam została.Jak sama autorka stwierdziła,że zimno jest a kociczka płakała bardzo.Do tego chora. Zostało samo kocie dziecko .Tyle osób je widziało i tyle osób olało. Z tego co czytam to choć ktoś ją nakarmił.Szkoda,że autorka nie zakupiła puszek na stacji i nie przekazała pracownikom. Bez pomocy nie przeżyje. Szlag by to trafił.Nie wiadomo czy jeszcze żyje.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 09, 2012 10:36 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Nooo właśnie... ja dzisiaj niestety od razu po pracy musze jechać do weta więc też nie mam jak podjechać chyba, że późnym wieczorem. Tylko czy ona tam będzie ? :( przecież teren jest ogromny...mogła już gdzieś pójść...
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 09, 2012 10:50 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

dziewczyny a jakby zadzwonić na stację i zapytać czy ktos ją dziś widział?

ja jestem niezmotoryzowana :(

szkoda bidulki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto paź 09, 2012 10:52 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

dziewczyny ,ale tu trzeba się szybko mobilizować i jechać ...bo potem tylko ['] zostaje :cry:
ja wiem że to łatwo powiedzieć napisac ,ale żeby nie wyszło jak z założycielką wątku.
ja już raz tak ciała dałam i będę tą nauczkę opłakiwać zawsze :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto paź 09, 2012 10:56 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Na wątkach wrocławskich wieści są.My daleko...Mozemy podnosić wątek.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 09, 2012 11:00 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

W tej chwili czekam jak na szpilkach na telefon z warsztatu (i przy okazji gryzę pazury na myśl o tym, ile zawołają za naprawę....).... jeżeli się odezwą że samochód do odbioru to pojadę.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto paź 09, 2012 11:05 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Słuchajcie, moze zadzwonic na tą stację i poprosić o zamknięcie kici bo na pewno ktoś dziś lub jutro po nią sie zgłosi.Dać na siebie namiary z podaniem danych włącznie.Była taka akcja i pracownicy bardzo się przejęli.Niestety... przyjechałyśmy z Agneska za późno.

Szkoda małej.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 09, 2012 11:09 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

dorcia44 pisze:dziewczyny ,ale tu trzeba się szybko mobilizować i jechać ...bo potem tylko ['] zostaje :cry:
ja wiem że to łatwo powiedzieć napisac ,ale żeby nie wyszło jak z założycielką wątku.
ja już raz tak ciała dałam i będę tą nauczkę opłakiwać zawsze :oops:

no ja to w tej chwili piszę z pracy więc nie mam jak
Magda jak by Ci się udało podjechać o dowiedzieć co i jak to napisz !
Obrazek

JaEwka

[następna]