NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 22:15 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Wyjątkowo mają zwierzaczki u Was bardzo dobrze. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon paź 08, 2012 18:08 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Witam :1luvu:
Gapcio bawi się z Wami w chowanego :mrgreen:
Na fotach ogólny relaks i odprężenie :ryk:
Lunka jakie brzusio do głaskania :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 08, 2012 20:18 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Dzisiaj od rana na przemian były pochwały i opierniczanko, i nie będę pokazywała palcem, bo to nie ładnie, ale jak wezmę kija, jak przyłożę w ten długi ryjek... :ryk:
Najpierw pochwały...
Żuczek JUŻ NIE GANIA GAPCIA!!!
Już wie, że ten kot nie ma ochoty na zabawę, co najwyżej może go powąchać bez wylewnej miłości...
Kacperek odetchnął...
[ Żuczek już sam biega po schodach w obie strony!!! :1luvu:
Oczywiście lata po ogrodzie jak dzikus...gania sroki...roznosi w przyśpieszonym tempie wszelakie patyki...kopie dziury 8O, jest mocno zajętym pieskiem, po czym przypomina sobie, że chce mu się qpę...leci do domu, robi w przedpokoju, bo nie ma czasu dolecieć do łazienki na podkład...i wypada z powrotem na ogród...
a tam bardzo pilnuje się małża, musi go mieć w zasięgu wzroku...
Żuczek lubi gości !!!
Dzisiaj nie schodził z kolan naszej znajomej, nadstawiał głowę do całowania, a przy tym robił takie maślane oczy, że nie wiem co to będzie gdy urośnie...
A kij nam będzie potrzebny do:

1. wybicia z tyłka ZAZDROŚCI!!!
Już okazuje ją na każdym kroku...

2. do nauki kultury przy stole :mrgreen:
Właśnie ktoś pożera mój budyn, postawiłam sobie na stoliku obok laptopa...długiś szaleje po kanapie, podgryza mnie w łokieć, włazi przednimi łapkami na stolik i zahacza o miseczkę z budyniem...ryjek się wydłuża...

Zjadłem, dobry był ...teraz odpoczywam, z kolan nie zamierzam zejść :wink:
Obrazek

Lunka
Obrazek

Kropka
Obrazek
Obrazek
Kacper i niezawodny środek lokomocji...
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon paź 08, 2012 20:54 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Śliczne macie te zwierzątka. Zdjęcia super. Widzę, że bardzo je wszystkie kochacie a teraz Wasze serca ujął nowy uroczy sierściuch.
Ja opiekuję się 4 kotkami bezdomnymi, ktoś wyrzucił z domu 4 miesięczne kociaki, jakiś tydzień temu. Dobrze, że mają się gdzie skryć przed deszczem. :roll:
Jutro jedna koteczka cała czarna pojedzie do nowego domku. Wzięłam ją podczas drugiego karmienia dzisiaj do domu, wykąpałam w pachnącym kocim szamponiku. Teraz dziewczynka ślicznie pachnie kocimiętką. Jest taka ładna, jest dopiero u mnie w domu parę godzin a ja już ją pokochałam. Ach te zwierzaczki jak potrafią nas ująć. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Moje kotunie Sisi i Pusia obserwują ją ale chyba uznały, że to dopiero koci dzieciak, więc przyjęły ją przyjażnie. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon paź 08, 2012 21:16 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

A!To znaczy,że Twój jamnik już jest w gimnazjum jamniczym.
Potrafi zrozumieć , że pewne koty lepiej omijać oraz ,że dziury trza ryć!
Kolega Mel jest doktorem dziuranctwa: on wyrył pod garażem, w krzakach.
Rył ofiarnie kilka dni.Niezauważalnie.
Zapadł się nam lekko fundament, Małż naprawił w ostatniej chwili, a Mel się dziwił- wszak za rok rozbudowa domu ,więc garaż i tak rozbirą...o co chodzi???Łepkiem kręcił...

Dobrze wykształcony jamnik wyryje i na betonie! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon paź 08, 2012 23:00 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:Śliczne macie te zwierzątka. Zdjęcia super. Widzę, że bardzo je wszystkie kochacie a teraz Wasze serca ujął nowy uroczy sierściuch.
Ja opiekuję się 4 kotkami bezdomnymi, ktoś wyrzucił z domu 4 miesięczne kociaki, jakiś tydzień temu. Dobrze, że mają się gdzie skryć przed deszczem. :roll:
Jutro jedna koteczka cała czarna pojedzie do nowego domku. Wzięłam ją podczas drugiego karmienia dzisiaj do domu, wykąpałam w pachnącym kocim szamponiku. Teraz dziewczynka ślicznie pachnie kocimiętką. Jest taka ładna, jest dopiero u mnie w domu parę godzin a ja już ją pokochałam. Ach te zwierzaczki jak potrafią nas ująć. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Moje kotunie Sisi i Pusia obserwują ją ale chyba uznały, że to dopiero koci dzieciak, więc przyjęły ją przyjażnie. :lol:

Ech..., pokochaliśmy naszego jamnika, ale trudno tez zapomnieć tej z zawichrowanym życiorysem kruszynki, tej, która nas tak bardzo pokochała, która nam zaufała....tęsknimy za nią...ale życie jest takie jakie jest, mamy małego piesia, o którego musimy dbać....

Wiesz, jak czytam lub słyszę, ze ktos, wyrzuca z domu zwierzaki albo w innej formie się nad nimi znęca, to normalnie ściska mnie w gardle...
Nigdy nie zrozumiem takich ludzi...pozbawionych podstawowych uczuć wobec zwierząt...
I pociesza mnie fakt, ze są też tacy ludzie jak Ty..., którzy potrafią zwierzakowi pomóc, pokochać...
A Twoje panienki są bardzo dobrze wychowane :1luvu: , przeciez nie będą biły słabszych od siebie, tak potrafią tylko ludzie... :wink:
Dobrze, że udało Ci się znależć domek dla tej kociej biedy :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 08, 2012 23:01 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

kotkins pisze:A!To znaczy,że Twój jamnik już jest w gimnazjum jamniczym.
Potrafi zrozumieć , że pewne koty lepiej omijać oraz ,że dziury trza ryć!
Kolega Mel jest doktorem dziuranctwa: on wyrył pod garażem, w krzakach.
Rył ofiarnie kilka dni.Niezauważalnie.
Zapadł się nam lekko fundament, Małż naprawił w ostatniej chwili, a Mel się dziwił- wszak za rok rozbudowa domu ,więc garaż i tak rozbirą...o co chodzi???Łepkiem kręcił...

Dobrze wykształcony jamnik wyryje i na betonie! :mrgreen:

I tego się obawiam!!!

Pracowity Melon to zapewne kręcił głową ze zdziwienia...
Przecież dobrze obmyślił plan...już teraz robił wykopy, podkopy i inne prace ziemne...potem byłoby jak znalazł...
Niedoceniony piesio...

No fakt, Żuczek już zalicza gimnazjum... zabójcze tempo chociaż na świat przyszedł 21 lipca br.
Mocno pojętny, i nie tylko w omijaniu kotów, ryciu dziur...
Teraz opracowuje strategię wymuszania!
Jeżeli będzie w takim tempie się wszystkiego uczył...to jak nic, zmienię zdanie o jamnikach :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 08, 2012 23:19 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

doczytałam, dooglądałam...całuski dla milutkiej Kropeczki, no dobra...dla reszty też :ok:
pozdrawiam cieplutko
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon paź 08, 2012 23:21 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:doczytałam, dooglądałam...całuski dla milutkiej Kropeczki, no dobra...dla reszty też :ok:
pozdrawiam cieplutko

Dziękujemy mocno :1luvu: i idziemy lulu... :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 08, 2012 23:38 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

opędzlował Ci budyń a Ty nadal go kochasz :?: :?: niesamowite..................
spokojnej nocy :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 09, 2012 6:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:Dzisiaj od rana na przemian były pochwały i opierniczanko, i nie będę pokazywała palcem, bo to nie ładnie, ale jak wezmę kija, jak przyłożę w ten długi ryjek... :ryk:
Najpierw pochwały...
Żuczek JUŻ NIE GANIA GAPCIA!!!
Już wie, że ten kot nie ma ochoty na zabawę, co najwyżej może go powąchać bez wylewnej miłości...
Kacperek odetchnął...
[ Żuczek już sam biega po schodach w obie strony!!! :1luvu:
Oczywiście lata po ogrodzie jak dzikus...gania sroki...roznosi w przyśpieszonym tempie wszelakie patyki...kopie dziury 8O, jest mocno zajętym pieskiem, po czym przypomina sobie, że chce mu się qpę...leci do domu, robi w przedpokoju, bo nie ma czasu dolecieć do łazienki na podkład...i wypada z powrotem na ogród...
a tam bardzo pilnuje się małża, musi go mieć w zasięgu wzroku...
Żuczek lubi gości !!!
Dzisiaj nie schodził z kolan naszej znajomej, nadstawiał głowę do całowania, a przy tym robił takie maślane oczy, że nie wiem co to będzie gdy urośnie...
A kij nam będzie potrzebny do:

1. wybicia z tyłka ZAZDROŚCI!!!
Już okazuje ją na każdym kroku...

2. do nauki kultury przy stole :mrgreen:
Właśnie ktoś pożera mój budyn, postawiłam sobie na stoliku obok laptopa...długiś szaleje po kanapie, podgryza mnie w łokieć, włazi przednimi łapkami na stolik i zahacza o miseczkę z budyniem...ryjek się wydłuża...

Zjadłem, dobry był ...teraz odpoczywam, z kolan nie zamierzam zejść :wink:
Obrazek

Lunka
Obrazek

Kropka
Obrazek
Obrazek
Kacper i niezawodny środek lokomocji...
Obrazek

:lol: :lol:
Żuczek robi postępy - ale macie radochę dzięki niemu :P
Wspaniałe zwierzaki, patrzyć i podziwiać
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto paź 09, 2012 7:20 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Miracle, te moje zwierzaki mają relaks 24 na dobę, czego nie mogę powiedzieć osobie :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 7:36 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kotina pisze:
:lol: :lol: Żuczek robi postępy - ale macie radochę dzięki niemu :P
Wspaniałe zwierzaki, patrzyć i podziwiać[/quote]

Kotinka :1luvu:
Tej radochy to już mam czasami dosyć :ryk:
Ale za to sportu nigdy nie za wiele...te piruety wokół piesia, biegi na przełaj, co by zdążyć przed nim, zanim mu cos głupiego do głowy wpadnie, gra w piłkę, patrzeć tylko jak dojdą skoki spadochronowe...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 8:45 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

a bieg przez płotki już był :mrgreen:
moje stare dupy zeżrą wszystko co zostawię na stole :twisted: pobiły rekord chamstwa zżerając truskawki :evil:
Staram się nic nie zostawiać ale co jakiś czas głupia zapomnę się :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto paź 09, 2012 10:00 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Jamniki mają to do siebie,że lubią rozkopywać :wink: jedyne pocieszenie to,że krety u ciebie nie uchowają się w ogrodzie,wyniosą się jak nic :D moja znajoma ma działkę i zawsze zabiera ze sobą swojego jamnika,pies rozkopuje kopce krecie :wink: krety wyniosły się na sąsiednią działkę :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia][następna]