EVA2406 pisze:Bożenko, masz dużo racji. Ja się nie znam na białaczkach, więc jak zadam głupie pytanie to sorry.
Czy krew nie wykaże jakichś zmian w wypadku białaczki?
moze wykazac białaczke,sa podniesione bardzo leucocyty,ale i inne parametry sa podwyzszone,objawem białaczki może byc nagła apatia,mega sraczka,czy paraliż.Podwyzszone parametry we krwi tez moga byc przy hemobartonelli,czy nowotworze,dlatego warto jest zrobic testy kotom,szczególnie wtedy kiedy bierze sie koty na tymczas.
niestety ja juz szczepieniom nie ufam.U mnie koty testowane,poszczepione ,doszczepione sa chore na białaczkę...

Koty nie umieraja na białaczke,ale na "niewydolnosc wielonarzadowa,tak jak ma teraz Kornelia-niewydolnosc nerek i watroby...Rumcio niewydolnosc trzustki,wątroby i zab.wchłaniania...

wiem tez ,że ten lekarz co Marysia tam chodzi stwierdził białaczke u kota kolezanki bez testu,miał złe wyniki i był coraz chudszy.Powiedzial,ze trzeba go uspic.Dzieki temu,ze o mnie pomyslała skonsultowała kota,zrobiła testy i jeszcze raz badania i okazało się,ze kotek nie miał białaczki,a ostra niewydolnosc nerek,dostał leki i żyje