Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 13:56 Re: Koty Darłowo- problemy z tymczaską :/ Pełno kotów, psy..

Pełne ręce roboty, ale Kinia jak zwykle da radę ;D
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Wto wrz 25, 2012 21:23 Re: Koty Darłowo- problemy z tymczaską :/ Pełno kotów, psy..

Jednak są 4 maluchy. Czarny, burasek i dwa buraski z jakby rudymi prześwitami, ale nie takimi jak tricolorki. No dziwny kolor mają. ;)

Klatka-łapka stoi już któryś dzień i nic z tego. A kotka- matka Pufki, jest znowu w ciąży.

Maja- prawda, że śliczna ? Czy ktoś przygarnie ją do domu z ogrodem ?
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 27, 2012 16:29 Re: Koty Darłowo- problemy z tymczaską :/ Pełno kotów, psy..

Kolejne maleństwo, może 1,5 miesięczne.... nie dałam rady mu się przyjrzeć, ale na pysiu miał coś dziwnego. Jakby krew, jakieś strupy ? Pyszczek był dziwny, czerwony. Mały szybko uciekał za siatkę i nie mogłam dojrzeć, co to takiego. Tak czy inaczej- nie wyglądało to dobrze... :( Kupiłam im dzisiaj puszkę kitekata za 2,79zł. Maluch żyje tam, gdzie 2 kocięta; czarno-biała i buro-biały.

Wydatki:
-2,79zł- puszka Kitekat 400gr,
-2,30zł- bilet,
-4,88zł- 3 saszetki Kitekat,
-75zł- antybiotyki + spray + zastrzyki na świerzba- kotka z rozszarpanymi uszami ( z nadpłat na Perłę ),

Nowe fotki Pufki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kociaki z miotu, gdzie jest ich 4.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takiego kota, to jeszcze nie było :mrgreen: Nowy pan w stadzie. Oswojony...
Obrazek

Obrazek

Nie wiem, czy już pisałam, ale kotek od pana, któremu pomagałam wysterylizować kotkę i zabierałam maluchy, zaginął.
Obrazek

kinia098

Post » Nie wrz 30, 2012 16:41 Re: Koty Darłowo- problemy z tymczaską :/ Pełno kotów, psy..

To trochę zdjęć tych, którym już udało się pomóc. Tak na poprawienie nastroju, że być może i tym maluchom, które obecnie są bezdomne, zdążę znaleźć dobre domki, zanim spotka je coś złego.

Mamba, która była u mnie na DT. To ta, co miała te wstrętne gnidy. Zdjęcia w misce robione były niedługo po sterylce :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pigunia, która była na tymczasie u Gośki. Jej dwójce rodzeństwa nie zdążyłam pomóc. Pytanie: czy ona na pewno ma dobry dom ? 8O :ryk:
Obrazek

Zozol i Misia :1luvu: Cóż, zdjęcia mówią same za siebie :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kicia i Kić, a teraz Pepsi i Fido, które pojechały do Aga.k do Wrocławia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Moje" śliczne syjamskie siostry, które mieszkają w Słupsku u elzbietamrowin :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i na koniec.. Chmurka w swoim wspaniałym domku :1luvu: Rozmawiałam dzisiaj z Kariną, Chmurka ma u niej raj :1luvu: W końcu to też specjalnie na jej przyjazd balkon został obudowany, żeby kocia sierotka mogła wygrzewać się na słoneczku :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodam jeszcze, że kotka szylkretka Birma i jej 3 maluchów, które wiozła chyba Szalony Kot, zmieniły stajnię. Mimo, że pan się przenosił, nie zapomniał o kotach i zabrał wszystkie ze sobą. Jak pisała mi jedna z osób, która go zna, mimo że kociarstwo stajenne, to traktuje je jak swoją rodzinę i już ich nie opuści :) :ok:

U Czarnego, który zamieszkał u właścicielki hodowli psów, wszystko dobrze, poza nawracającą grzybicą na uszkach. Ale jego pani ma już na to patent i radzą sobie :) Mam dostać zdjęcia, więc wrzucę je kolejną partią ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie wrz 30, 2012 17:28 Re: Koty Darłowo- potrzebne DT :( Dużo! fot z DS'ów str. 16

:ok: :ok: :ok: za kolejne udane adopcje.
A kot alkoholik wymiata :ryk: :ryk: :ryk:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie wrz 30, 2012 22:07 Re: Koty Darłowo- potrzebne DT :( Dużo! fot z DS'ów str. 16

dobre piwko nie jest złe ;D

ale Chmurka urosła, a taki szkrabol z niej był :>
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Czw paź 04, 2012 15:20 Re: Koty Darłowo- potrzebne DT :( Dużo! fot z DS'ów str. 16

Kiedy do nich dzisiaj przyszłam, siedziały ściśnięte, blisko siebie, wtulone... :cry:
Obrazek

Obrazek

Kupiłam im puszkę w Biedronce za 1,99zł. Lepsze to, niż sucha, twarda karma :(
Błagam.. o tymczasy dla nich :( Żeby chociaż Majka znalazła dom, wzięłabym do siebie kolejnego malucha... :(

WPŁATY:
- 50zł- Anna Sz., Warszawa, :1luvu:
- 30zł- Szalony Kot :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 09, 2012 17:56 Re: Koty Darłowo- potrzebne DT :( Dużo! fot z DS'ów str. 16

Tragedia... Koty, koty.. wszędzie koty.

Wczoraj i dzisiaj dowiedziałam się o maleńkich kociakach. Jak się dzisiaj zorientowałam, są z tego samego miejsca. To jeszcze kocie oseski.... Widziałam zdjęcie. Wczoraj słyszałam przez telefon płacz jednego z nich, koszmar. Niby matka do nich nie przychodzi. Serce mnie boli, kiedy pomyślę, że one są tam same, ale nie mogę, po prostu nie mogę. Muszę wyadoptować Majkę i Pufkę, która za cholerę nie łapie kuwety i jej cudowne niespodzianki muszę sprzątać ja albo mama. Dobrze, że ostatnio mama wstała szybciej i tata nie zobaczył kupy w pokoiku na dywanie... Nie mogę jej dłużej już trzymać u siebie. Rodzice jeszcze jako tako zgadzają się na tymczasy, ale jeśli nie robią do kuwety.... jest masakra. Błagam o jakieś miejsce na gospodarstwie dla Pufki.

Koleżanka nie ma dostępu do kotki z rozszarpanym uchem... Pewnie już się okociła...... Jak tylko się czegoś dowiem, to napiszę.

Kupiłam podbierak na giełdzie za 25zł. Na dniach, jak tylko te cholerne wiatrzysko i deszcz ustąpi ( nie wiem, jak jest u was, ale nad morzem pogoda jest tragiczna ), jadę łapać kotkę, która mnie już raz pogryzła. Brzuch jeszcze nosi. Pogryzie mnie czy nie, złapię ją. Karmicielka też ma już dosyć. Rozmawiałam z nią dzisiaj i mówiła, że chyba zwariuje, jak ona się nam znowu okoci..

Kotka od czterech maluchów też już jest kotna. To na pewno nie moje przewrażliwienie. A to kociaki.
Cały burasek, ten jaśniejszy, to kocurek. Ciemnijszy i z białymi dodatkami, to kotki. Czarnego nie udało mi się sprawdzić.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedna z kotek z gospodarstwa- okociła się. Była planowana sterylka aborcyjna, ale nie wyszło.... Z relacji karmicielki wynika, że ludzie pozbyli się kociątek...... Pod koniec przyszłego tygodnia biorę obydwie kotki na sterylkę. Nie czekam już chwili dłużej. To dwa kocięta jednej z kotek. Nie martwcie się, druga też ma odchowane już maluchy. Dwa na pewno.
Obrazek

Obrazek

Nowe zdjęcia Majki. Jest prześliczna, a odzewu zero...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

WYDATKI:
-25zł- podbierak,
-1,99zł- puszka Kitty z Biedronki,

WPŁATY:
-100zł- Gayko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 12, 2012 11:03 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

kinia, mam pytanko odnośnie tego podbieraka. To takie cudo "na ryby"? Jeśli tak to jakiej wielkości są oczka w siatce? Pytam, ponieważ u mnie nie ma możliwości na pożyczenie klatki łapki i czytam, że korzystasz przy łapaniu właśnie z podbieraka. Pomyślałam, że i mi takie cóś by się przydało :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt paź 12, 2012 22:08 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

nelka83 pisze:kinia, mam pytanko odnośnie tego podbieraka. To takie cudo "na ryby"? Jeśli tak to jakiej wielkości są oczka w siatce? Pytam, ponieważ u mnie nie ma możliwości na pożyczenie klatki łapki i czytam, że korzystasz przy łapaniu właśnie z podbieraka. Pomyślałam, że i mi takie cóś by się przydało :)

To najzwyklejszy podbierak na ryby ;) Oczka nie są duże, są drobne, ale kot nie ma szans się przez nie wydostać, nawet malutki ;)

Malutkie kociaki bez matki został zabrane. Jednego podobno wziął pracownik hotelu, a pozostałe kociaki trafiły na ranczo.

Kotka z rozszarpanym uchem ma ponoć jeszcze brzuch. Postaram się coś zdziałać w tej sprawie, bo koleżanka zaczyna kręcić nosem na sterylkę aborcyjną....

Mam u siebie czarnego kociaka z czwórki rodzeństwa.
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 13, 2012 8:19 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Przepraszam za ot.
Kinia wczoraj napadli na Halinkę i ukradli jej 25 kotów. 10 udało jej się pochować do szaf.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob paź 13, 2012 13:45 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Dyktatura pisze:Przepraszam za ot.
Kinia wczoraj napadli na Halinkę i ukradli jej 25 kotów. 10 udało jej się pochować do szaf.

Koszmar.... nie wiem, co powiedzieć. :o

Zapraszam do kociaków :arrow: viewtopic.php?f=1&t=147042 :!:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]