PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 03, 2012 10:13 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

:cry:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro paź 03, 2012 13:24 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Mój DS zrobił akcję wśród znajomych w wyniku której są do odebrania 2 lub 3 120l. worki rzeczy i chyba 1 worek ścinków ( a może nawet już więcej się uzbierało) z Woli Mrokowskiej-to jest ok 10 km za Magdalenką jadąc trasą na Kraków.
Kto mógłby to odebrać?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 03, 2012 14:39 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

bubula pisze:Mam złe wieści dotyczące persika. Wczoraj odszedł :(

ten pers co KejtGrejt miała go brać??? o cholera... :/

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Śro paź 03, 2012 14:46 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

enedue pisze:
bubula pisze:Mam złe wieści dotyczące persika. Wczoraj odszedł :(

ten pers co KejtGrejt miała go brać??? o cholera... :/

Tak to ten
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Śro paź 03, 2012 14:48 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:

:( wiadomo czemu? może stres? dla domowego kota schronisko to straszne doświadczenie...[/quote]

Zdaje się że właśnie to. Ogólnie był zdrowy( oprócz świeżba w uszach ale to przecież nie zabija) .
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Śro paź 03, 2012 20:04 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziś chcialam sie dowiedzieć i zamówić dla persika badania i się dowiedziałam, że wczoraj został znaleziony martwy na wybiegu :(
Nie wykazywał żadnych zewnętrznych objawów, że coś jest nie tak - z drugiej strony - nikt go ani nie badał codziennie ani nie doglądał specjalnie ...zagadka ;(

Jamkasica.
Przy Lindzie były 2 puszki - czyli pewnie przez 2 dni nie dostała mokrego ;( Dziś wciągneła całą. Zostawiłam jeszcze 2 puszki - do soboty starczy.
W sumie podalaś super pomysł - może każdy chory kot powinien mieć przytwierdzony woreczek do klatki z jedzeniem dla niego - niestety to nie zmieni tego, że ktoś będzie zapominał mu tą karmę podać :evil: :evil: :evil:
Dziś za to w całym schronir wielkie poruszenie - ciężarówki, pracownicy uwijający sie w pocie czoła...
po co?
Stawiali nowe kląby na kwiatki w przejsciach dla psów.
No comment.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro paź 03, 2012 20:42 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

za to jak wyszłas na A2 przyniesiono 3 koty - jeden duży po złamaniach, wyląda strasznie i 2 kociaki. Znowu brakuje klatek - conajmniej 2 na razie. Nakarmiłam, napoiłam i posprzątałam co się dało . Ale generalnie masakra - za dużo tych kotów jest :( na A1 tylko w przelocie zajrzałam do kociarni - znowu nowe maluchy :(
Do klatki dużej po koszatniczkach poszła białoruda z A1 - jest już na A2. Mało to wygodna klatka do obsługiwania ale lepsza niz transporter. 2 maluchy i jeden mały z kk siędzą w transporterach....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro paź 03, 2012 20:54 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:za to jak wyszłas na A2 przyniesiono 3 koty

Przepraszam że nie poczekałam na Ciebie, ale kazali mi opuscic schron NATYCHMIAST :(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro paź 03, 2012 21:01 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

MalgosiaZ pisze:W ten weekend obchodzimy ŚWIATOWY DZIEŃ ZWIERZĄT .
Wiem ,że bez okazji bardzo wspomagacie nasze Paluszki :1luvu: .
Ale taki dzień powinien być dla nich wyjątkowy , bo to ICH DZIEŃ.
Podzielcie się dobrą karmą , smakołykami , zabawkami. Podzielcie się swoim czasem i pomóżcie w porządkach . Przyjedźcie pogłaskać , przytulić.
Linda potrzebuje jedzenia dla alergików ( i nie tylko ona ) , śliczna szylkretka karmy nerkowej.
Maluszki chętnie zjedzą pyszne paszteciki .Nie ma suchego dla kociąt.

Jak zawsze z radością przyjmę każdą nawet najmniejszą ilość . Sami wiecie ,że z tych drobiazgów zbiera się ogromna ilość . Niech w ten weekend kotki małe i duże jedzą samo dobre do syta :D .
PODZIEL SIĘ Z PALUSZKIEM !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro paź 03, 2012 21:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:
Never pisze:za to jak wyszłas na A2 przyniesiono 3 koty

Przepraszam że nie poczekałam na Ciebie, ale kazali mi opuscic schron NATYCHMIAST :(

Spoko, mi też kazali ale powiedziałam ze dopóki nie uzupełnię karmy i wody oraz nie przełożę tego co mogę z transporterów nie wyjdę. Nie zostawię chorego kociaka bez wody albo zwierząt w transporterach bez jedzenia i picia. Zresztą dyrektorka chyba zabroniła trzymania zwierząt na podłodze, a skoro lekarz je przyniósł już po wyjściu pracownika to tak wyszło że byłam jedyną osobą, która mogła je odpowiednio porozmieszczać. Dali mi 15 minut :roll:

Never

Post » Czw paź 04, 2012 7:08 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:Dziś za to w całym schronir wielkie poruszenie - ciężarówki, pracownicy uwijający sie w pocie czoła...
po co?
No comment.

To ja chciałam trochę skomentować. To nie jest pomysł schroniska, ani nie idzie to z ich budżetu. To finansuje UM z jakiś innych funduszy, które tylko w ten sposób mogą być zagospodarowane.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Czw paź 04, 2012 8:16 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Ozymandias pisze:
zoyabea pisze:Dziś za to w całym schronir wielkie poruszenie - ciężarówki, pracownicy uwijający sie w pocie czoła...
po co?
No comment.

To ja chciałam trochę skomentować. To nie jest pomysł schroniska, ani nie idzie to z ich budżetu. To finansuje UM z jakiś innych funduszy, które tylko w ten sposób mogą być zagospodarowane.

Świetnie, to ja już zadbam o to żeby urzędowi wyszły bokiem takie akcje. Mam już nawet pomysł :twisted: Ozymandis - nie zgłosiła się do mnie Twoja znajoma w sprawie kociaka.

Never

Post » Czw paź 04, 2012 9:30 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

strongbaby pisze:Przyszły mi dziś dwie podusie dla maluszków. Jak je mogę wam przekazać? Jest ktoś może z Bielan? Ew. z Bemowa lub Żoliborza?

Nieśmiało przypomnę moje pytanie :oops:
Może komuś Mokotów by pasował? (róg Dolnej/Sobieskiego)

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw paź 04, 2012 9:49 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

strongbaby pisze:
strongbaby pisze:Przyszły mi dziś dwie podusie dla maluszków. Jak je mogę wam przekazać? Jest ktoś może z Bielan? Ew. z Bemowa lub Żoliborza?

Najbliższą sobotę miałam zarezerwowaną dla Paluszków.
Ale jakoś tak wyszło, że w schronie nie pomogę :oops: (moje koty się pochorowały i najzwyczajniej w świecie boję sie, że do domu przyniosę jakiegoś wirusa czy coś. Wolę odczekać, aż na dobre wyzdrowieją).
Ale w sobotę mam czas. Więc jeśli nikt sie nie zgłosi to ja mogę dostarczyć te podusie do schronu (poruszam sie komunikacją miejską jakby co)
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 04, 2012 10:09 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

strongbaby pisze:

Jagooda mieszka na Zoliborzu - mogę zapytać czy by nie odberała ew czy nie mozesz jej podrzucic. ja będę w schronisku w przyszłym tygodniu więc mogłabym je zabrac.
Revontulet - poduszkę trzeba zgłosić pisemnie i najlepiej od razu zanieść na A2 do zaufanej osoby. Inaczej nie ma sensu nic tam wieżć bo jest szansa ze się zagubi. Byłaś na A2, wpuszczą Cię tam? a przy okazji jeśli będziesz w Centrum nie cchesz odebrac osobiscie wylicytowanych puszek?

Never

[poprzednia][następna]