CoolCaty pisze:ariel pisze:A nie da się zrobić jakoś tak, żeby "uzupełnić" ten miesiąc?
Czyli że ktoś Cię zatrudni, na powiedzmy okres próbny, ale będziesz miała opłaconą składkę?
Madzia - dopytaj o to!
już Wam mówię bo od razu nam to przyszło do głowy - nie bo oni liczą 10 lat wstecz od momentu złożenia wniosku - byłoby to na moją niekorzyść bo "obcięłoby" mi 3 miesiące (wniosek o tą rentę składałam w lipcu) z firmy, w której pracowałam w 2002 roku, a to były akurat okresy składkowe
pół nocy nie spałam przez ten temat, dziś pisze zarówno odwołanie jak i podanie do prezesa zus, jutro mam zamiar tam jeszcze raz pojechać i porozmawiać co bardziej mi się opłaci złożyć, bo boję się, że napisze do prezesa a tu mi termin odwołania minie
czuję się bardzo przez skrzywdzona
gdybym miała siłę i możliwości - poszłabym do pracy a nie starała się o to świadczenie, starałam się już w 2007 roku kiedy leczyłam się z innego powodu, nie wyszło - odpuściłam, wróciłam do pracy i miałam w nosie, ale wtedy miałam zaplecze w postaci świadczenia rehabilitacyjnego, teraz nie mam już nawet tego.