z dziś - 03 października

z 17.września

Morfologia. Reszta będzie jutro po południu - dostanę mailem. Poszło do Niemiec - ma być całość, łącznie z geriatrycznymi.
Widac różnicę w WBC, ale ja sierota zapomniałam wziąć książeczkę więc nie mozna było porównać. I na to weci zwracali uwagę jako na wskazówkę, że może być coś ... zupełnie innego. Wskazane testy

Przynieść kupę z trzech razów, obu kotów.
Natomiast ogląd kota, wygląd krwi - ciemna, gęsta... nie wskazuje na nerki. Morela jest tłuścioch, ma piękne zęby i oczka, gęstą sierść. Trochę matowa i lekki łupież może wskazywac na co innego.
Moczu się nie udało - kicia sie wysikała rano przed 5.00. Pojechała z pustym pęcherzem. Nie zdecydowałam się na zostawienie na kilka godz. na kroplówkę - zrobimy to jak sie nie da inaczej po otrzymaniu reszty wyników.
Jest powygalana - w tej lecznicy pobiera sie krew z żyły szyjnej, więc jest podgolona okropnie bo próbowano z dwóch stron, ale .. żyły się ukryły pod tłuszczykiem. Potem trzeba było jeszcze raz - bo utworzyły się agregaty krwinek; wet mówił, że krew jest taka, że bardzo szybko tworzy sie skrzep [jakoś tak..]. Podgolono pachwinę... to samo co z szyją i w końcu pobrano odrobinę jeszcze raz z przedniej łapki. Nie lubią tego robić, ze względu na kruchość żył i ew. konieczność w przyszłości zakładania wenflonu [zrosty].
Zalecenia żywieniowe - ogólnie tylko suche dla seniorów. Mogą być saszetki.
Nawet dostałam - senior consult stage 1.
Podawać uodparniacz. Tak, może być beta glukan.
Koko - bardzo Ci współczuję i kotce. Trzymajcie się.