PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 01, 2012 14:11 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Przyszły mi dziś dwie podusie dla maluszków. Jak je mogę wam przekazać? Jest ktoś może z Bielan? Ew. z Bemowa lub Żoliborza?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pon paź 01, 2012 16:23 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:
Never pisze:
MalgosiaZ pisze:

Osobiście wczoraj zabrałam z A1 klatkę (akurat było mało kociąt do adopcji)i przeniosłam jeden miot z transportera.
.

a to mnie zainteresowało. Kto protestował? Na A 1 wreszcie jest tak ze nie trzeba się wstydzic brudnych wielkich transporterów w których w wyzłobieniach pływały kupy chyba z początku roku :evil:

Mam zasadnicze pytanie - w schronisku są nowe klomby, rabatki, posadzono drzewka ktore pieczołowicie podlewał pracownik dzisiaj.

A nie ma komu myć klatek no i w ogóle zamiast klatek są stare rzęchy. Czy to są wydatki z innych funduszy? czy też moze osoby odpowiedzialne za planowanie zakupów nie zdają sobie sprawy z tego w czym siedzą kociaki? Bo jeśli nie wiedzą, to może po prostu warto pokazać? co o tym sądzicie?

protest dotyczyl jednej klatki, która wdg pracownika bylaby trudna do sprzatania ulozona w dany sposob.
Wiem, że dr. Kaszuba zgłaszał zapotrzebowanie na klatki - ale chyba nic z tego nie wynikneło.
A te nowe kwiatki, schodki i kląby to porażka.... :?

Kaszuba zgłaszał chyba zapotrzebowanie na szafkowe do szpitalika. W tym roku na pewno ich nie będzie. Ale skoro jest kasa na kwiatuszki to moze i znajdzie się na klatki z zoolusa - składane, z metalowym dniem, łatwe do mycia. jedna kosztuje 120 -150 zł, na pewno mniej niż klombik :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 01, 2012 18:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... 41-cm.html
zobaczcie, są rózne rozmary tanie no i łatwe do mycia! jeden taki będzie na Paluchu juz niebawem :)

gdyby były takie nawet jako transportery zamiast plastików o ile latwiej byłoby to myc - są też male rozmairy za ok 40 zł

Never

Post » Wto paź 02, 2012 8:31 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Abstrahuję od całej reszty- pręciki w takich klatkach/transporterach zdecydowanie NIE są łatwiejsze do mycia i dezynfekowania.

Edit:
664/12 Obrazek
666/12 Obrazek
667/12 Obrazek kastrat, XXL. na 100% nie poradzi sobie w schronie- ogromne i grube koty odmawiają jedzenia. Jeśli nie odbiorą go właściciele w ciągu dwóch tygodni to będzie z nim ogromny problem :(
668/12 Obrazek
669/12 Obrazek
676/12 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek ten kot w sobotę był na kwarantannie, nie wiem czemu nie ma go w numerach- może odebrany.
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto paź 02, 2012 11:34 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

ŁAPKA ma się bardzo dobrze po sterylce- jak tak dalej pójdzie to pewnie lada chwila trafi do pokoju adopcyjnego. Pozostaje trzymać kciuki za super dom,a i takie przychodzą szukać towarzysza dla siebie na P.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że koty chorują, szafy są pełne niejadków, przewlekle chorych, połamańców (a.k.a efektów niezabezpieczonych okien) oraz alergików- najogólniej rzecz ujmując.

LINDA. Jest z nią słabo o tyle, że bez odpowiedniej diagnozy leczenia i najprawdopodobniej diety ciężko będzie jej wyjść na prostą. W schronie przy takiej ilości kotów to praktycznie nie do zrobienia.
Linda w momencie przyjęcia do schroniska była zupełnie zdrowa.

Przepraszam za jakość zdjęć (można klikać w miniaturki), ale wyjęta z klatki rusza się przeokrutnie. Z apetytem zjada alergiczne tacki, ale kiedy ich nie ma je głównie suche i to chyba i tak lepiej niż "rafi" czy "petty" :roll: Te zmiany smarowane ma maścią tranową. Nic poza tym jej nie dolega, nie ma kataru. Choć siedzi w klatce to wydaje się, że nie zaraża- nikt z jej sąsiadów nie ma tego typu rewelacji...

Oto ona:

Obrazek

Obrazek
..na uszach i głowie też nie jest najlepiej z futerkiem
Obrazek
zmiany skórne:
Obrazek

i w dniu przyjęcia:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto paź 02, 2012 18:43 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Linda 8O ,przepraszam ale nie mam jakiś wstrętów,
widzę co widzę ,ale co to k..a wyrosło jej na skórze :!: :!:
chyba jakiś lekarz to widział ?
Jamkasico można jej jakieś badania zrobić ,zapłacę :!:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 02, 2012 18:51 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

dla Lindy skoczyła się juz karma dla alergików - nie ma jej w schronisku i nie będzie zapewne jesli kto prywatnie nie kupi.

Kasia - takie klatki mozna łatwo złozyc i zalac virkonem - moze jak będą takie walizkowe ktos się zajmnie szorowaniem wreszcie. myje sie też prety łatwo - gąbka albo szczotka po złożeniu bardzo wygodnie się to czysci.

Masz lepszy pomysł - proszę podaj. Mnie w tym momencie interesują kocięta ktore masowo padają w tym syfie i robię co mogę zeby było lepiej.

W ostatniej sali na A2 - tej po lewej jest młodziutki biały kociak - nie je. jest też młody kot ślepy - nie je, jest bardzo wystraszony, długo tam nie pociągnie żaden z nich

Never

Post » Wto paź 02, 2012 21:25 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziewczyny, moge zrobić Lindzie wątek żeby jej poszukać DT lub DS - to samo dotyczy szylkretki (z mocznica) z szafy na A1 - jest też bez szans ;( Jutro postaram sie jej zrobic zdjecia.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto paź 02, 2012 21:44 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Czy znacie może taką akcję :arrow: viewtopic.php?f=1&t=146673? Zapraszam w imieniu Pani Kasi do dopisywania na FB swoich potrzeb!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 02, 2012 22:18 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

W ten weekend obchodzimy ŚWIATOWY DZIEŃ ZWIERZĄT .
Wiem ,że bez okazji bardzo wspomagacie nasze Paluszki :1luvu: .
Ale taki dzień powinien być dla nich wyjątkowy , bo to ICH DZIEŃ.
Podzielcie się dobrą karmą , smakołykami , zabawkami. Podzielcie się swoim czasem i pomóżcie w porządkach . Przyjedźcie pogłaskać , przytulić.
Linda potrzebuje jedzenia dla alergików ( i nie tylko ona ) , śliczna szylkretka karmy nerkowej.
Maluszki chętnie zjedzą pyszne paszteciki .Nie ma suchego dla kociąt.

Jak zawsze z radością przyjmę każdą nawet najmniejszą ilość . Sami wiecie ,że z tych drobiazgów zbiera się ogromna ilość . Niech w ten weekend kotki małe i duże jedzą samo dobre do syta :D .
PODZIEL SIĘ Z PALUSZKIEM !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto paź 02, 2012 22:34 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:dla Lindy skoczyła się juz karma dla alergików - nie ma jej w schronisku i nie będzie zapewne jesli kto prywatnie nie kupi.

Kasia - takie klatki mozna łatwo złozyc i zalac virkonem - moze jak będą takie walizkowe ktos się zajmnie szorowaniem wreszcie. myje sie też prety łatwo - gąbka albo szczotka po złożeniu bardzo wygodnie się to czysci.

Masz lepszy pomysł - proszę podaj. Mnie w tym momencie interesują kocięta ktore masowo padają w tym syfie i robię co mogę zeby było lepiej.

W ostatniej sali na A2 - tej po lewej jest młodziutki biały kociak - nie je. jest też młody kot ślepy - nie je, jest bardzo wystraszony, długo tam nie pociągnie żaden z nich

Dominika, nie odmawiam Ci tego, że robisz co możesz aby było lepiej. Nie uważam po prostu żeby cokolwiek co ma rzadko położone pręciki myło się lepiej niż na przykładowo transportery- piszę z doświadczenia bo miewam okazję myć i dezynfekować jedno i drugie. Nie mam niestety także złotego środka tylko po prostu nie miejmy złudzeń, że to faktycznie sprawi, że będą choćby myte częściej. Jeśli jednak te klatki zmieszczą się w cokolwiek co jest w schronie- w czym można je namoczyć- to fajnie, sama chętnie namoczę. Zresztą zawsze można pójść w tę stronę, że każdy niech myje co mu wygodniej ;)

Lindzie zostawiłam karmę, która powinna być przynajmniej do środy. Każda sztuka opisana numerem i imieniem kota, w osobnym woreczku przy klatce, jeśli to nie działa to nie wiem co może oprócz codziennego, samodzielnego karmienia :?
Dlatego podłączam się pod poniższe:
MalgosiaZ pisze:Linda potrzebuje jedzenia dla alergików ( i nie tylko ona ) , śliczna szylkretka karmy nerkowej.
Maluszki chętnie zjedzą pyszne paszteciki .Nie ma suchego dla kociąt.

Jak zawsze z radością przyjmę każdą nawet najmniejszą ilość . Sami wiecie ,że z tych drobiazgów zbiera się ogromna ilość . Niech w ten weekend kotki małe i duże jedzą samo dobre do syta :D .
PODZIEL SIĘ Z PALUSZKIEM !!!

:)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto paź 02, 2012 22:50 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Kasia, ja już nie wiem co zrobic zeby kociaki się nie zarażały. Co zrobic zeby ktos kurna zajął tam się przestrzeganiem podstawowch zasad sanitarnych - kuwety na A1 nie są dezynfekowane, najproszsza droga do zarazenia. Podobnie plastikowe miseczki. O klatkach nie wspominam - zasyfione jak zawsze. Moze jak będą składane klatki to ktoś ruszy 4 litery i zacznie je myć do cholery wreszcie.
Obczaiłam coś takiego : http://www.telekarma.pl/p7894/ekologicz ... godnie.htm i pomyslalam sobie ze moze ktoś ma dostęp do kartonowych wieczek od pudelek - po butach. albo lepiej po paczkach z papierem. mozna by tam bylo polozyc folię i w ten sposób kazdy miot miałby jednorazową kuwetę....

Never

Post » Śro paź 03, 2012 9:30 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Mam złe wieści dotyczące persika. Wczoraj odszedł :(
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Śro paź 03, 2012 9:57 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

:( :( :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro paź 03, 2012 9:57 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

bubula pisze:Mam złe wieści dotyczące persika. Wczoraj odszedł :(

:( wiadomo czemu? może stres? dla domowego kota schronisko to straszne doświadczenie...

Never

[poprzednia][następna]