KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 21:16 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Obrazek :D Uprzejmie donosze że ta oto wyżej Niusława ma juz DS :ok:
Swoją jedyną Duzą 3 pokoje z balkonem osiatkowanym.
Niuniusia narazaie (po ponad tygodniu , oszołomiona przestrzenią nadal jest troszke mało spontaniczna :mrgreen: ale pani jest wyrozumiała :ok:
W sobotę najprawdopodobniej pojade podpisać umowę adopcyjną , ale Niuniusie można już wycofać z ogłoszeń adopcyjnych :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 01, 2012 21:24 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dorotko cudowna wiadomość że Niusia znalazła swój i tylko dla niej wymarzony domek :1luvu: :ok:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon paź 01, 2012 21:54 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Przynajmniej jedna dobra wiadomość :ok: To teraz możesz Dorota wziąć Lulu albo Sroczkę na DT :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon paź 01, 2012 22:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

BARDZO PROSZĘ NAPISAĆ KTO I LLE ZOSTAWIŁ PIENIĘDZY NA VINCENTA (DEKLAROWANE )
Marta sprawzała ze są jakieś pieniądze ale bez kartki .
Marzena pamietam że pisałaś że zostawiłaś 30 zł -czy napisałaś karteczkę ze swoim nazwiskiem i ze to na Vincenta

SZCZEPIONKA DLA VINCENTA

GOSIA KOT -deklarowała 50zł-dała 50zł
BEATKA -DEKLAROWAŁA 20ZŁ-dała 20zł
MARLENKA -DEKLARUJE 50ZŁ -ma dodać 40złdała10zł
DOROTKA -DEKLARUJE 50ZŁ
IWONKA -DEKLAROWAŁA20ZŁ
JAK COŚ ŻLE ZAPISAŁAM PROSZĘ O ZAWIADOMIENIE MNIE

Na dzień 23 .09.2012 r było zebrane 80zł zadeklarowanych jeszcze do dania 110zł

Za dwie dawki zapłaciłam 98 zł . . W piątek ma dostać 3 dawkę i osoba która pojedzie musi za to zapłacić .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Pon paź 01, 2012 22:31 Forum

Jak wkladalam w niedziele swoje 50 zl dó woreczka na szczepionke to bylo tam juz 2x30 zl i byla kartka od kogo i na ta kartke sie tez dopisalam. Czyli w niedziele bylo tam 110 zl
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 01, 2012 22:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

wiesiak pisze:MARLENKA -DEKLARUJE 50ZŁ -ma dodać 40złdała10zł

Dałam już 30,00 przez Iwonke, jutro dołożę resztę, czyli 10 zł.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto paź 02, 2012 7:44 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

W lekach dałam te 30 zł - w fioletowej kartce z napisem, że Alienor na zylexis czy jakoś tak.

No to gratulacje dla Niusi - niech się tam jej dobrze mieszka :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 02, 2012 9:07 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Jak wkladalam w niedziele swoje 50 zl dó woreczka na szczepionke to bylo tam juz 2x30 zl i byla kartka od kogo i na ta kartke sie tez dopisalam. Czyli w niedziele bylo tam 110 zl

To 2 razy po 30 było odemnie i Marlenki, w witrynie w woreczku foliowym, z kartką w środku, od kogo i na co.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto paź 02, 2012 9:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dorota Wojciechowska pisze:Obrazek :D Uprzejmie donosze że ta oto wyżej Niusława ma juz DS :ok:
Niuniusia narazaie (po ponad tygodniu , oszołomiona przestrzenią nadal jest troszke mało spontaniczna :mrgreen: ale pani jest wyrozumiała :ok:
W sobotę najprawdopodobniej pojade podpisać umowę adopcyjną , ale Niuniusie można już wycofać z ogłoszeń adopcyjnych :ok:

:ok: to się doczekała własnych kolan do leżenia i rąk do głaskania tylko jej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 02, 2012 15:38 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

mir.ka pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Obrazek :D Uprzejmie donosze że ta oto wyżej Niusława ma juz DS :ok:

:ok: to się doczekała własnych kolan do leżenia i rąk do głaskania tylko jej

Super :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto paź 02, 2012 17:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Na I i II dawkę dała Gosia -50
Marlena 10
Beata - 20

Wiesia - 18 zł ( brakującą róznicę do zebranych 80 zł )

Na III dawkę pozostawiono pieniądze w witrynce

Dorotka - 50 zł
Coci - 30 zł
Marzena - 30
Iwona - 30 zł

Razem na dodatkowe leczenie tzn 3 dawka Zyleksisu -zebrano 140 zł -szczepionka ostatno 51 zł ) czyli zostaje 89 na cele które wybierzecie bez mojego uziału i dalszego rozliczania .
Proszę Beatko pozbieraj tam kartki i odluż podpisane pieniądze Vincent (Melchior)-140 zł .(z tego podać na 3 dawkę osobie która jedzie z Vincentem w pątek 5.10

ma dostać 5 .09 . proszę nie zapomnieć bo ja już tego nie pilnuję (staje się
biernym członkiem na razie

)
Ostatnio edytowano Wto paź 02, 2012 19:58 przez wiesiak, łącznie edytowano 1 raz

Mark Twain

wiesiak

Post » Wto paź 02, 2012 17:37 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wiesiu, małe sprostowanie, ja deklarowałam 20 zł, ale w końcu dałam 30 zł, bo 10 zł dołożyła koleżanka z pracy.
Może to mały szczegół, ale piszę, żeby rozliczenie się zgadzało.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto paź 02, 2012 18:17 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Sory, że dopiero piszę, ale źle się czułam.
Maleńtaski ok, żarłoczne, świetnie się dzisiaj bawiły ze sobą i piłeczką. Trzeba pamietac żeby im myc pysie, szyjki i łapki po jedzonku, bo już im zaczyna odłazic jedzenie razem z płatami sierści.
Melchiorek chyba ma nadal niedrożne te kanaliki, bo kapie mu z tego oczka i ma już mocno przebarwione pod tym oczkiem. Próbowałam to dobrze wyszorowac, ale słabo to schodzi.
Wykąpałam Melchiorka i Vincenta w imaverolu.
Łezkowi dałam spokój z tą kąpielą, bo nie ma sensu go męczyc dopóki nie wyjaśni się co biedulkiem będzie dalej. Zamiast tego zabrałam go na spacer na smyczy, połaził po trawce, tam koło bloków. Jak zarządziłam powrót do Chatki to oberwałam ostro, gryzł mnie nawet po nogach :twisted:
Na spacer też poszła Złociutka. Gdyby jej się rzygnęło, to zapewne po trawie, bo sobie poskubała. Była zachwycona, ale jak wracała to nie protestowała zbyt mocno.
Orzeszek dzisiaj lepiej, trochę pojadł.
Nie pamietam jak się nazywa ten maluch na zdrowej, ale on nie bardzo lubi suche. Ja go karmię osobno mokrym w szafce nad posłaniem Złotej.
Amelka miziasta, wiadomo co to oznacza. Niestety troche zaczyna kichac.
Misia ok, jadła i chciała się miziac.
Misiek ma brzydką kupę i trochę kicha.
Podanie Ziutkowi pro-kolinu to niezłe wyzwanie. Fajnie sie bawił, ale przy mnie nie jadł.
Mniejsza już czekała na swoją porcję zabawy zabawką na sznurku. Ona jest świetna :ok:
Skończył się dicortinef i neomecyna też jest na wykończeniu. Przyniosłam szałwie, jest koło świetlika.

Z tego co ja pamietam to Pysiolek jechał na wszystkie wyznaczone terminy zylexisu. Może akurat nie mieliśmy jego książeczki przy sobie i dlatego nie ma wpisu. Nie pamiętam tego, bo za dużo było tych wizyt do zapamietania.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto paź 02, 2012 21:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Raport z dyżuru wieczornego:
Mikruski są w fantastycznej formie :ok: Te kroplówki bardzo im pomogły, szaleją w boksie jak wściekłe :D apetyt mają ogromny, gerberka zjadły całego + intenstinal, no i już płaczą żeby brać je na ręce, z boksu chcą wyskakiwać do towarzystwa na dole, naprawdę wielka poprawa! Kupy ok, tyko jedno mnie niepokoi, Burasek ma jakieś łyse placki na głowie, nie wiem co to może być, proszę obserwować.
Melchior wygrał by konkurs na najładniejszy boks :D zero rozwalonego żwiru i kocyka zwiniętego w kulkę :wink: Mam tez jedno pytanie odnośnie Melchiora, bo nie mogę skojarzyć dlaczego on jest zamknięty w boksie? Proszę o odpowiedź.
U Vincenta duża poprawa, z dnia na dzeiń jest coraz jepiej, u niego poza świerzbem nic innego nie zostało zdiagnozowane, tak?
Łezak strasznie pragnie wolności, na wewnętrznym o nim więcej.
Gosia i Marcinek szaleją w boksie jak dwa diabełki :twisted:
Tolfina dla Pysiola i synolux dla Szrekuni podane dzięki pomocy Teresy :ok:
I moja WIELKA prośba prosze pamiętać o wynoszeniu jedzenia przed Chatke, poza Czarnym przychodzi od pewnego czsu na jedzonko drugi kotek biało szary, dałam mu imię po prostu Szary :wink:
Na zdrowej leki podane, pacjenci trudni do obsługi ale dałam radę :piwa:
Gapcio bardzo duża poprawa, tylko u Ziutka nie za ładny ten brzuch :?

Razem z GosiąKot staramy się ogarnąć sprawę kalendarzy, niedługo więcej szczegółów :smokin:

Cookie1706

Post » Wto paź 02, 2012 21:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A! Włączyłam kaloryfer na noc co by ocieplił atmosferę :wink:
Rano można wyłączyć.

Cookie1706

[poprzednia][następna]