poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 09, 2004 0:26

Witajcie Wszyscy,

nareszcie znalazłam chwilę, żeby się przedstawić, choć podglądam Was od co najmniej miesiąca :oops: . To ciekawe, że moje koty już dawno są Wam znane (zaraz wszystko się wyjaśni), a ja jeszcze nie. Czas to nadrobić...

Mam na imię bynajmniej nie kukunia, tylko Asia, bliżej mi do 30tki niż 20tki, mieszkam w Krakowie wraz z moim TŻ-tem Piotrem, a na co dzień staram się nie gnębić studentów na szacownym Uniwersytecie. Do października 2003 roku życie upływało nam spokojnie, aż nagle pojawił się pewien łaciaty, wąsaty, rozgadany Jegomość, zwany Bąblem. Wywrócił świat do góry nogami lub też odwrócił go ogonem ;) W ten sposób poznaliśmy smak okocenia.

Minął roczek i dokociliśmy się wspaniale przy pomocy trochę inaczej łaciatego Antosia, ale co trzy koty to nie dwa, więc postanowiliśmy przygarnąć najsłodszego na świecie, niemniej łaciatego od reszty Milusia. Tak, tak, właśnie tego z forum. Dzięki Corn i olbrzymiemu zaangażowaniu mary24 i jej TŻ-ta (dzięki Wam za to!!!!!), nasza rodzina się powiększyła. Wet trochę struchlał ostatnio ;)) z powodu przyrostu ilości naszych kotów, nie wspominając nawet o szanownych rodzicach oczekujących "wnuków" trochę mniej łaciatych i futrzastych :D

To by było na tyle, przynajmniej na razie. Cieszę się, że możemy być wśród Was...

j.

kukunia

Od: Nie lis 14, 2004 22:47

Post » Czw gru 09, 2004 0:29

Mary2004, jak mogłam nie umieścić 00 w Twoim nicku! :oops:

Przepraszam!

j.

kukunia

Od: Nie lis 14, 2004 22:47

Post » Czw gru 09, 2004 0:35

Witaj :D
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Czw gru 09, 2004 0:38

Witam!
Nazywam się Magda. Jestem absolwentką zootechniki(małe zwierzęta).
Mam 3 kocice"zewnętrzne" czekające w domu na sterylkę. Emka,Nikita,Bełka. Nikita jest córką Bełki. Dalma mieszka w domu z Dymkiem synem Emki. W domu są też psy-cała szóstka.
Historia kociulek jest trochę długa. Korzystam teraz z kompa znajomej, więc jeśli ktoś chciałby zobaczyć je i dowiedzieć się więcej zapraszam na moją stronę www.mudi.prv.pl . Mudi bo hoduję owczarki węgierskie mudi.

dalma&dymek

Od: Pon lis 15, 2004 0:04

Post » Czw gru 09, 2004 9:40

Zatem nadszedł i nasz czas. Na imię mam Ewa, jestem mamą 15 letniego Kubusia - to tyle jeśli chodzi o wiek :cry: . Jestesmy przygarnięci przez:
wielkiej mądrości i wagi czarnego kocura Marmura :D ,
wschodnę księżniczkę Opal 8) ,
i niezwykłej inteligencji Kasię : :lol: .
Marmur :D przygarnął nas w górach - padał śnieg, a On wytłumaczył nam, że jest głodny i zmarznięty, i czas go zabrać do ciepłego samochodu i pojechac w końcu do domu do Wrocławia. Po przyjeździe naiwnie nieznając się jeszcze wtedy na płciach tygrysich :oops: nadałam ogłoszenie do GW, że w Polanicy została znaleziona czarna kotka i szuka "starego" lub nowego domku. Dwa dni później dwoniłam do gazety i prostowałam - nie kotka, ale dorodny kocurek :oops: i szuka już tylko ewentualnie starych właścicieli, o ile tacy byli.
9 mieś. później w naszym domu pojawiła się Opal 8) - znaleziona przez Marmura ( dosłownie - na spacerze ze mną - Marmur chodzi przy nodze jak piesek ). Była malutka, śmierdziała jak skunksik i była tak brudna i brzydka, że mogła otwierać czołówki horrorów. Po przyniesieniu do domu została dokładnie wylizana przez Marmura i tak zaczęło się wychowywanie kotki przez kocurka. Przez miesiąc miała potworną biegunkę, ale nawet to nie zmieniło miłości od pierwszego wejrzenia. A po miesiącu - nad jeziorami kotka została zaatakowana przez 2 wilczuty i żyje tylko dzięki Marmurowi, który jako olbrzyki kocur- wojownik psów sie nie boi i wywalczył jej życie :lol: :D .
Idylla kwitła do maja tego roku, kiedy wraz z 4 pozostałego chorego rodzeństwa do domu przytargałam Kasię :lol: . I Opal - goniąca przecież dotąd wszystkie małe kotki, które zbierałam z ulic i wyprawiałam do nowych domków - oszalała. Zaczęła Kasię karmić osobistym mlekiem, cały czas sprawdzała stan czystości uszu i pupci, była przy niej przez cały czas. I jak to w małżeństwie Marmur poczuł się zaniedbywany :evil: . Robiliśmy mu więc z synem sesje psychoteraopełtyczne - mówiąc, jaki jest cudowny i kochany. Opal zaś karmiła Kasię do 7 mieś. I Kasia - niestety ślepa na jedno oczko, została. Kiedy zaczęła 6 mieś. do domu wzięłam jej prawdziwą piwniczną mamę, żeby wysterylizować i znaleźć dom - wraz z jej nowymi dziećmi i kiedy one poszły do domków, a Micia miała jeszcze pokarm, chciała ją karmić - i co - i liczyła się już tylko Opal i najlepsze było jej mleczko. Kasia fuczała na prawdziwą mamę i kochała tylko Opal, Marmura i nas.
I my kochamy je wszystkie.
Rozgadana Ewa

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw gru 09, 2004 10:25

Witam Was serdecznie :)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw gru 09, 2004 11:58

Witam serdecznie :D
Obrazek Obrazek
Tinkless

BaSiK

Od: Nie wrz 26, 2004 19:15

Post » Czw gru 09, 2004 12:28

Witajcie :D

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Czw gru 09, 2004 12:40

mamuciku pięknie piszesz :D

no to i ja :roll:
Julita, ale w całym internecie pod nickiem"juli", lat 29, od 13 lat niezmieniony TZ - Jarek :1luvu: , zagorzała psiara, powoli dająca uwieść sie kotom :lol: . No i domowe stadko, podług starszeństwa: pies Igor, zwariowany czarnuch z wrocławskiego schroniska, przyjaciel calego świata i wszystkiego co żyje, Baba - łaciate suczątko, wybrane przez TZ-a, bo pierwsze do niego przybiegło - no i ucieszył się, że wreszcie będzie mógł mówić, że "baby na niego lecą" :wink: , kłapouchy krooliś Teofil - wynegocjowany w zamian za używanie przeze mnie "smyczy" (telefonu komórkowego, bleeee :evil: ). Na marginesie zaznaczyć należy, że Teofil również uważa, że jest psem :wink: . No i koty: Larysa, czarne kocie o stalowym charakterku, przytulaste i mruczące, Borys -kociak o najcudniejszych oczach świata. I tyle 8)

juli

Od: Pon paź 25, 2004 8:22

Post » Czw gru 09, 2004 12:48

juli pisze:mamuciku pięknie piszesz :D

Julita, ale w całym internecie pod nickiem"juli", lat 29, od 13 lat niezmieniony TZ - Jarek :1luvu: , zagorzała psiara, powoli dająca uwieść sie kotom :lol: . No i domowe stadko, podług starszeństwa: pies Igor, zwariowany czarnuch z wrocławskiego schroniska, przyjaciel calego świata i wszystkiego co żyje, Baba - łaciate suczątko, wybrane przez TZ-a, bo pierwsze do niego przybiegło - no i ucieszył się, że wreszcie będzie mógł mówić, że "baby na niego lecą" :wink: , kłapouchy krooliś Teofil - wynegocjowany w zamian za używanie przeze mnie "smyczy" (telefonu komórkowego, bleeee :evil: ). Na marginesie zaznaczyć należy, że Teofil również uważa, że jest psem :wink: . No i koty: Larysa, czarne kocie o stalowym charakterku, przytulaste i mruczące, Borys -kociak o najcudniejszych oczach świata. I tyle 8)

juli, ajlowiu :1luvu:
Obrazek
Muszka & Miszka

eulalia

Od: Czw wrz 23, 2004 11:09

Post » Czw gru 09, 2004 12:58

eulalia pisze:
juli pisze:mamuciku pięknie piszesz :D

juli, ajlowiu :1luvu:

:ryk: droga Szwagierko :1luvu: , jak miło :mrgreen:

juli

Od: Pon paź 25, 2004 8:22

Post » Czw gru 09, 2004 18:39

Dzięki za powitanie :) :) :) :) Aktualnie wizytuję znajomą i tęsknię za moimi kociami a właściwie za jednym , moim ulubieńcem już bez cholesterolowym dymno-pręgowanym Dymkiem. Tu towarzyszy mi pręgunia Iwa. Aklimatyzuje się kicia bo teraz u tej znajomej zamieszka.
pozdrowienia
www.mudi.prv.pl

dalma&dymek

Od: Pon lis 15, 2004 0:04

Post » Czw gru 09, 2004 20:47 Witam

Witam Wsyzstkich :D
Nazywam sie Gosia, mam 25 lat. Od tygodnia czytam forum i bardzo mi sie ono podoba. Trafilam tu przypadkowo przegladajac na allegro dzial zwierzeta, gdzie znalazlam watek Bambo. Mam nadzieje, ze kotek ten w koncu swojego czlowieka, ktory bedzie go kochal.
Oto nasze kotki - Marta i Balbinka
http://upload.miau.pl/36848.jpg
Ostatnio edytowano Czw gru 09, 2004 20:58 przez verano, łącznie edytowano 1 raz

verano

Od: Śro gru 01, 2004 14:19

Post » Czw gru 09, 2004 20:51

Witam ponownie i przepraszam za to wielkie zdjecie, ale jestem totalnie zielona :oops:
to jeszcze raz http://upload.miau.pl/36848.jpg
Nastepnym razem bedzie lepiej :D
A jak mozna sobie zrobic taki ladny podpis ze zdjeciami kotkow?
pozdrawiam

verano

Od: Śro gru 01, 2004 14:19

Post » Czw gru 09, 2004 22:51

Dziękujemy za miłe powitanie i mruczymy miłej nocy. Teraz jednak musimy się zająć Ewą i Kubą - znów idą spać, a przecież zaczyna się najfajniejsza pora.
Marmur, Opal i Kasia

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia][następna]