Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 16:23 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Jesteśmy już w Krakowie od wczoraj późnym wieczorem. Koteczki od razu poznały stare śmieci i ładnie zjadły. Potem chwilkę się poganiały po mieszkaniu i poszły spać.
Dzisiaj odsypiają wojaże i od 10.30 oba zgodnie doszły do wniosku, że to czas na sen i tak jest do tej pory :D :D :D :D :D

Pozdrawiamy gorąco. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pon paź 01, 2012 17:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Witamy w Ojczyźnie :)

A jak Wy się czujecie? Zadowoleni z wojaży? ;)

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pon paź 01, 2012 20:58 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

No w końcu to w domu mają taki wypasiony drapak. :D I wszystkie zapachy znają. :wink: Fajnie, że zniosły te wszystkie zmiany miejsca bez szwanku i się szybko przystosowywały. :ok:
I Wy sami też możecie w końcu odsapnąć. :)

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon paź 01, 2012 21:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ja sobie odsapuję :D Kuba w czwartek jedzie znowu do pracy tak, że nie za bardzo sobie odpocznie :D No ale to zawsze coś.

Moje kociaki raczyły się obudzić i poruszać, ba!!! nawet zjeść :D :D

Miłej nocki życzę. Ja jutro pobudka o 6.30 i na uczelnię do 19.... Będzie wspaniale :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pon paź 01, 2012 21:39 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

ooo, to ja podobnie :p tylko ja pobudka pewnie o 6 za sprawą Edka i do jakiejś 17 siedzę :p więc na 18 w domu...

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Pon paź 01, 2012 21:41 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

stęskniły się pewnie za Wami :kotek:
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu." (Mistrz i Małgorzata)

Wątek kota Behemota: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146545
Mój blog:http://wzorowapanidomu.blogspot.com/

no_to_klops

Od: Pt wrz 28, 2012 7:40

Post » Śro paź 03, 2012 9:13 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Obrazek

Dzień dobry. :mrgreen:

solarie

Post » Śro paź 03, 2012 9:28 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Obrazek
Witamy w środę:))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw paź 04, 2012 7:57 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Cześć dziewczyny :D Przepraszam, że dawno nic nie pisałam, ale zaczął się rok akademicki i nie miałam ostatnio czasu, ale dzisiaj mam wolne i leniuchuję z Kubą, bo jednak został do niedzieli :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W kocim świecie jest bardzo dobrze. Wczoraj przyjechał do mnie worek karmy TOTW :D Na razie koty się do niej przyzwyczajają, znaczy Bilonowi bardzo smakuje, bo zaraz po otwarciu worka zjadł ze smakiem garstkę chrupek, a potem jeszcze z miseczki :D Hania zjadła trochę później, jak już było w miseczce, bo z ręki jakoś nie było takie smaczne. Nadal jednak zostawiłam w drugiej miseczce karmę RC, żeby to nie było takie nagłe przestawienie, no i żeby koty miały wybór przez kilka dni... I faktycznie RC też był w nocy jedzony.
Czekam na "twarde" dowody, że nowa karma się przyjęła. Na ten moment mam zerowy urobek w kuwecie. :evil:

Dostawcą karmy jest pan Robert z AFNu, który dwa lata temu przywiózł do mnie Hanię, więc miał okazję zobaczyć, jak pannica wyrosła :D :D :D Oczywiście nie za długo sobie popatrzył, bo Hanitka zwiała do sypialni pod łóżko i nawet laserek nie był w stanie jej zmotywować do wyjścia :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: . Za to Bilon był żywo zainteresowany nowym przybyszem, ale też trzymał się na dystans i nawet nie dał się dotknąć małym paluszkiem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Poza tym w Krakowie świeci piękne słońce. To duża odmiana po wczorajszym deszczu...

Później porobię jakieś fotki kociakom to powrzucam, żebyście sobie pooglądały 8)
Miłego dnia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw paź 04, 2012 8:17 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

O, pan Robert też mi Malagę przywoził. :D Też chciałam w AFN'owskim sklepie coś kupować, żeby wspomóc kociaste, ale stwierdziłam, że nie mam co, bo na te chwilę największy wybór tam mają karm, a Malaga suchej i mokrej już nie dostaje. :roll:

Z RC na TOTWa powinnaś je moim zdaniem przestawiać tydzień, a nawet dwa, żeby uniknąć problemów żołądkowych, bo to diametralnie różne karmy - RC to samiutkie zboża, a w TOTWie ich nie ma wcale, więc to dla kociego żołądka duży skok. :wink: Prawidłowo przestawianie powinno wyglądać, że mieszasz w misce obie karmy - pierwsze dni większość RC, trochę TOTWa i sukcesywnie zmniejszać ilość RC na rzecz nowej karmy aż zostanie tylko TOTW. No ale ocenisz sama jak już zobaczysz urobek kuwetkowy. :wink:

Miłego dnia. :kotek:

solarie

Post » Czw paź 04, 2012 8:32 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Mam już urobek Bilona i jest bardzo piękny :twisted: (jeżeli można go tak określić) :D Właśnie wymieszałam obie w miseczkach, bo wiem, że tak trzeba zrobić, żeby sensacji żołądkowych nie było. Wczoraj chciałam zobaczyć co one w ogóle o nim myślą :D :twisted:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw paź 04, 2012 12:40 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kto tak wcześnie wstaje!? 8O :lol:

No witajcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Widzę, że zmiany w diecie kotowej mają się ku lepszemu :) Tylko się cieszyć, że koteczką smakuje. Nie wiem czy na suchej bez zbóż jest tak samo jak na surowiźnie, ale jeśli tak to po całkowitym przestawieniu na TOTW urobków może być mniej ilościowo i objętościowo :D
Chyba, że się mylę, solarie? :)

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Czw paź 04, 2012 16:51 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Na pewno będą mniejsze kupalki, ale jeszcze nie takie miniaturowe jak na BARFie, bo jednak karmy są znacznie gorzej przyswajalne w organizmie kota niż surowizna, nieważne jak dobrej jakości. :wink: Poza tym ja w sumie słyszałam, że na TOTWie to smrodliwa sprawa, ale sama nie testowałam na Malagicie. :lol:

Ale super, że jedzą, niech im wyjdzie na zdrowie. :ok:

solarie

Post » Nie paź 07, 2012 18:56 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Wychylam się z mroku zapomnienia :D :D :D

U nas dobrze, wyłączając tą paskudną pogodę za oknem, która towarzyszy mi odkąd otworzyłam rano oczy :evil:

TOTW się chyba przyjął. Kupy ok, ale nadal koty dostają mieszaną karmę z RC w zdecydowanie mniejszej ilości. Wczoraj zostawiłam sam TOTW w miseczkach i Hania trochę marudziła, ale zjadła. Bilonowi wszystko jedno :D Na noc znów dostały mieszaną i jeszcze tak zostanie przez kilka dni.
Proporcje to 70% TOTW/30% RC.

Koty wiodą dziś spokojny żywot kota w deszczową pogodę, czyli głównie śpią. Rano poganiały się i to dość bardzo (Bilon miał nosek koloru buraka, Hanka, jak zawsze nos miała czarny :ryk: :ryk: ). Aktualnie Hania gania po domu i gdzieś się zaszyła. bilon śpi na poduszce od sofy.

Obrazek przepraszam, że foto nie w tej orientacji co powinno, ale dzisiaj ImageShack nie chce ze mną współpracować... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Teraz siedzę i czekam na Maser Chef'a, może jakiś nowy przepis podpatrzę :D :D :D :D :D

Rano znowu trzeba wstać i powlec się na uczelnię. Mam nadzieję, że nie będzie jutro tak lało, bo z domu w taką pogodę człowiekowi nawet się palca z domu nie chce wystawić :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro paź 10, 2012 14:47 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

A on san to już nikt chyba nie pamięta....
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]