Pakt Czarownic XXXIII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 01, 2012 9:22 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Czarownice kochane, znacie może dobry żwirek drewniany, zbrylający, z opcją wyrzucania do kibla? CBE+ się spsuł straszliwie, Super Pinio zbryla się marnie... Może ktoś, coś? ;>
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon paź 01, 2012 9:31 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Ani, a co obserwujesz z CBE+ ?
Ja kupuje najwieksze paki od lat 2x40L i nie widze na razie pogorszenia, ale nie spłukuję tylko wywalam.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 01, 2012 9:40 Re: Pakt Czarownic XXXIII

psiama pisze:Ani, a co obserwujesz z CBE+ ?
Ja kupuje najwieksze paki od lat 2x40L i nie widze na razie pogorszenia, ale nie spłukuję tylko wywalam.

Może to kwestia tego, że kupuję te małe, 10l. W każdym razie kiedyś się fajnie zbrylał, a teraz rozwala się i ciężko wybrać mokry żwir. No i szybciej zaczyna śmierdzieć. Na KŁ jest już o tym wątek, nie tylko ja zauważyłam te zmiany.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pon paź 01, 2012 9:48 Re: Pakt Czarownic XXXIII

O kurcze to nie dobrze, bo ja nie znam alternatywy w tej samej lub zblizonej cenie ... :roll:
Sa jakieś tam ekologiczne drewniane ale w maleńkich opakowaniach i duzo drożdze, widziałam na zoo+, nie pamiętam nazwy.
U mnie wciąż kulki trzymające sie całości (na 4 kotach mam porównanie). ALE zauwazyłam sporadycznie, że moja kocica-pęcherzowiec robiąca czasem małe sioo w związku ze stanem zapalnym, który wiadomo powraca, robi wtedy takie bardzie sypkie sioo nie trzymające zwartej formy. I tylko jej siooo takie jest reszta to bryły zwarte. Jedna moja produktuje głazy wielkości dwóch pięści więc mam porównanie. Moje wory sa na rynek niemiecki bez polskich opisów i paczka nadawana jest w Nemecko. Jakie Ty masz, polskie, niemieckie ? Może tu pies pogrzebany ??? (skąd się wzięło to powiedzenie ... ).
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 01, 2012 10:01 Re: Pakt Czarownic XXXIII

psiama pisze:O kurcze to nie dobrze, bo ja nie znam alternatywy w tej samej lub zblizonej cenie ... :roll:
Sa jakieś tam ekologiczne drewniane ale w maleńkich opakowaniach i duzo drożdze, widziałam na zoo+, nie pamiętam nazwy.
U mnie wciąż kulki trzymające sie całości (na 4 kotach mam porównanie). ALE zauwazyłam sporadycznie, że moja kocica-pęcherzowiec robiąca czasem małe sioo w związku ze stanem zapalnym, który wiadomo powraca, robi wtedy takie bardzie sypkie sioo nie trzymające zwartej formy. I tylko jej siooo takie jest reszta to bryły zwarte. Jedna moja produktuje głazy wielkości dwóch pięści więc mam porównanie. Moje wory sa na rynek niemiecki bez polskich opisów i paczka nadawana jest w Nemecko. Jakie Ty masz, polskie, niemieckie ? Może tu pies pogrzebany ??? (skąd się wzięło to powiedzenie ... ).

Polskie. Grrr..pewnie jest tak samo jak z proszkami do prania - co na polski rynek to szajs :evil:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pon paź 01, 2012 10:05 Re: Pakt Czarownic XXXIII

No tak ..... to może być to. Słyszałam, że polskie wersje proszków maja kupe kredy w sobie ....
Z alle czasem tez zamawiam te duże wory i tez sa OK (mały to mi starczyłby na tydzień, dwa chyba ...) , może warto spróbowac taki kupic, choc nie ma pewności skąd go zaimportują ... :roll: Do doooopy to, traktują nasz kraj jak gorsza jakość :evil: .
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 01, 2012 20:21 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Babeczki, czy ktoś ma informację, co z Kośką u jasdorka? Pochorowała się kocina w zeszłym tygodniu bardzo, od dłuższego czasu nie ma na ten temat żadnych wieści, martwię się okropnie... :(

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon paź 01, 2012 20:31 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Ja stosowałam CBE+...ale kiedy przeniosłam się z mieszkania do domku nagle okazało się, że prowadzimy zamiast domu 2 poziomowy tartak...Drobinki wiórków wszędzie od parteru, po schody, łóżka na teleportowaniu się do kanapek skończywszy. Dla mnie był mega wygodny ze względu na możliwość spuszczania w kibelku...choć raz przeholowałam i wywaliłam całą kuwetę w otchłań kibla i...spłukiwana woda doszła do krawędzi muszli - kibel się zatkał. musiałam nieźle się nagmerać aby tę drewnianą bryłę pod naporem stojącej wody przepchnąć dalej :wink:. Potem podobny numer odwaliłam z testowanym bentonitem...zapomniałam ze tego się już w kibelku nie spuści :oops:. teraz lecimy ponad rok jak nie dwa na silikonie - niby to naturalna krzemionka, przy 2 kotach starcza na tydzień, mało ekonomiczne jak cholera ale...oprócz żwirku na macie wybiegowej pod kuwetą sporadycznie gdzieś się jakiś pod łapką przeniesie.

Ufff...a tak wogóle to harowałam jak wół i wyharowałam pierd...niezauważalną podwyżkę włącznie ze zmianą nazwy stanowiska na lepiej brzmiące ale nic lepiej nie opłacalne...A kiego h...mi to było? W sumie dobrze, ze chociaż harowałam w doborowym towarzystwie...Ale walę to, przestaję tak zasuwać - wolę pobyć więcej z Wami :1luvu:

A tak poza tym...jaki domek zmajstrował mój TŻ dla Frugo na dworze 8O ...jest niewiele mniejszy niż buda dla ponad 30kg psa :lol: a kociak go polubił :ok:
Ostatnio edytowano Pon paź 01, 2012 20:34 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon paź 01, 2012 20:33 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Nic nie wiem 8O Faktycznie pisała, że Kośkę coś dopadło. Może któraś ma fon i może SMSa kontrolnego wyprodukować :!: :?:
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 02, 2012 15:07 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Pasibrzucha pisze:Babeczki, czy ktoś ma informację, co z Kośką u jasdorka? Pochorowała się kocina w zeszłym tygodniu bardzo, od dłuższego czasu nie ma na ten temat żadnych wieści, martwię się okropnie... :(

psiama pisze:Nic nie wiem 8O Faktycznie pisała, że Kośkę coś dopadło. Może któraś ma fon i może SMSa kontrolnego wyprodukować :!: :?:

No i zjawiłam się, jak mniemam w samą porę :ok:
Nie było mnie, dziecię na studia pojechało .
Kośce przeszło na szczęście. Jeszcze dwa razy luźna kupa i przeszło.
Wczoraj uwaliła do kuwety urobek monstrualnych rozmiarów 8O Wyglądało mi na to, że to obie narobiły wspólnie, ale nie było zakopane, więc na 100% to Kośka.
Może jednak to była jakaś niestrawność zalegająca gdzieś w jelitach.

Dziekuje Wam bardzo, że pamiętacie o mnie :1luvu:

Nasz Frodziak pojechał w niedzielę do Bolesławca, do super domku. Ma za kumpla kocurka, jeże, gadające papugi i jeszcze jakieś zwierzaki, których nawet nie pamiętam :mrgreen:
I Chesterek też pojechał - do Warszawy :)

A dolabra wykupiła połowę cegiełek na allegro na nasze kociaki - dziekujemy :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto paź 02, 2012 19:44 Re: Pakt Czarownic XXXIII

jasdor no to super, że Kośce przeszło :ok:
A dolabra to miejsce w kocim niebie ma zapewnione :wink:

Asia_Siunia

Post » Wto paź 02, 2012 19:54 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Nie zdążyłam zagłosować, ale ten mój głos i tak nie miałby większego znaczenia .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto paź 02, 2012 20:08 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Ciesze się, że Kosia OK :ok:

Noi i już chyba czas na oficjalne klepnięcie beneficjenta kampanii wrzesniowej, jak myslicie ? :wink:

A to wieczorną porą dla Was Ciotki Moje :1luvu: Stand By Me
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 02, 2012 20:09 Re: Pakt Czarownic XXXIII

jasdor pisze:Nie zdążyłam zagłosować, ale ten mój głos i tak nie miałby większego znaczenia .

Z przyjemnością ogłaszam, iż wrześniowym zwycięzcą zostaje Schronisko w Opolu :kotek:

Mamy październik, nowy miesiąc, więc proszę rozejrzeć się za nowymi kandydaturami aby od 20 było na kogo głosować :ok:

Asia_Siunia

Post » Wto paź 02, 2012 20:15 Re: Pakt Czarownic XXXIII

psiama pisze:
A to wieczorną porą dla Was Ciotki Moje :1luvu: Stand By Me

:1luvu:

Asia_Siunia

[poprzednia][następna]