Nieaktualne, koty już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt wrz 28, 2012 17:45 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Aga&Iskierka&Lady pisze:Zadzwoncie do mnie, 501735875

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt wrz 28, 2012 18:50 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

I co??
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt wrz 28, 2012 19:39 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Przepraszam, że dopiero teraz piszę...

Sprawa wygląda tak:

Aga - super dziewczyna jest zwarta i gotowa by pomóc w przewozie. Może albo dziś albo w niedzielę.
P.Hania - dzielna kobieta, tak się złożyło, że również albo dzis albo w niedzielę dysponuje czasem.

Niestety osoba karmiąca kotkę powiedziała, że raczej nie złapie Jej dziś, miała pójśc dowiedziec się o transporterek u kogos z sąsiadów i dac znac Agnieszce... Dalej nie wiem....ale wydaje mi się że bez klatki łapki dziewczyny są bezradne, choc podobno kotka przy jedzeniu podchodzi.
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Pt wrz 28, 2012 19:57 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

A nie mozna zlapac w takim razie najpierw samych kociakow? One już chyba jedza same?
Obrazek

Goyka

Post » Pt wrz 28, 2012 20:03 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

akcja zaplanowana na niedzielę - właśnie skończyłam rozmawiać z p.Joanną
myślę,że najrozsądniej będzie zabrać już wszystkie razem, oby tylko wytrwały do niedzieli ...
jutro naprawdę nie mogę ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pt wrz 28, 2012 20:07 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Na pewno wytrwaja! Już tyle czasu tam sa.. Aga jestes wspaniala naprawdę podziwiam Cie! Trzymam bardzo mocno kciuki za akcje i dziekuje Pani Hani ze zareagowala na moj apel i zadeklarowala zabranie rodzinki! Pani Hania pomogla również w zalatwieniu sterylek za darmo dla Bonusi i Mamci to wspaniala osoba! :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Pt wrz 28, 2012 20:47 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Zgadzam się w zupełności :D P.Hania zdecydowanie powiedziała, że albo bierze maluchy z mamą albo wcale, bo bez sterylki to błędne koło i ma rację... Oby tylko udało się złapac mamusię, potem znaleźc domki i doprowadzic do happy endu :piwa:

asia_g zadeklarowała DT dla tej najmniejszej koteczki zwanej Sierotką, także P.Hania spodziewa się 2 maluchów z mamą.
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

Post » Pt wrz 28, 2012 22:06 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Ale tam zostaly chyba 4 maluchy czy mi się cos pokrecilo?
Obrazek

Goyka

Post » Sob wrz 29, 2012 23:51 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Dajcie jutro znac co i jak. Ja trzymam kciuki, tym bardziej ze leje deszcz i zimno a one takie malenkie :(
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 16:30 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Halo jak dzisiejsza akcja? Mam nadzieje ze dziś maluchy już beda bezpieczne u Hani?
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 18:52 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Właśnie dostałam informację od Pani Hani, że dotarła do niej mamusia z 3 maluchami. Są już bezpieczne i mają dach nad głową, jutro jada na kontrolę do weta. Mamusia poczeka na sterylkę parę tygodni bo kociaki są malutkie i jeszcze jej potrzebują ,dziekuję wszystkim za pomoc i zaangażowanie, szczególnie Agnieszce za pomoc w transporcie :piwa: :piwa:
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 19:21 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

rodzinka pojechała i jest już bezpieczna :D
maleńtasy - naprawdę maleńkie, kotka urocza, całą drogę grzeczna, choć w strasznym stresie ...
z czarną kropką na nosku - czy to jakieś znaki :?: ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Nie wrz 30, 2012 19:26 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Myślę, że może Kropeczka stawia na Twojej drodze takie nieszczęścia kocie bo wie, że nikt im lepiej nie pomoże a kropkowe noski to znak dla Ciebie od niej niczym mrugnięcie aniołka :kotek:
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 01, 2012 10:36 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Wiesz Aga, ja nawet nie zwróciłam uwagi na tę kropkę na nosku u mamusi... ale to Ty bezpośrednio Jej pomogłaś i słysząc o historii Twojej Kropeczki, naprawdę wierzę w takie znaki... Jechałaś w ciemno do "jakiejś" kotki na "jakiejś" wsi, nie wiedząc o niej nic, nie wybierając, a tu nagle takie zaskoczenie... To nie może byc przypadek...

Natomiast ze swojej strony chciałam podziękowac Goyce za determinację, znalezienie schronienia i w dodatku transportu dla rodzinki - 5+ za organizację :)

Agnieszce oczywiście również za czas, paliwo, telefony i zaangażowanie... Jesteście wspaniałe, a dzięki temu życie zwykłej kociej rodzinki z Żabieńca odmieniło się zupełnie...

Myślę, że teraz na dobrym jedzonku kociaki szybko nadrobią zaległości we wzroscie... Moja Mamba to już prawdziwy klusek zupełnie nie podobny do tej mizernej kociczki tydzień temu... :1luvu:

Dziewczyny, jeszcze raz dzieki !

Goyka :1luvu: , gdybys dostała od Pani Hani jakieś zdjecia, to może wklej je tutaj, bo przydadzą się do robienia ogłoszeń. Musimy pomóc jeszcze w szukaniu domków dla dzieciaków...
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

Post » Pon paź 01, 2012 12:11 Re: MALUCHY W SKRZYNCE PRZU ULICY ! DT ALBO ŚMIERC! W-WA str

Tak właśnie napisałam do Pani Hani żeby podesłała jakieś fotki to porobimy ogłoszenia :) szkoda że Mamuśkę trzeba będzie wypuścić no ale wszystkim się nie pomoże :( a może tym czasem wstawisz jakieś fotki swojej Mamby :) jak nie umiesz to podeślij mi MMSem to ja wrzucę jak poprzednio :D
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]