Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 14:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Witajcie dziewczyny...
Piszę do Was w sprawie gromadki kotów z ul. Słowiczej na Pustkach Cisowskich... Jest tam około 10 kotów, w tym większość kilkumiesięcznych kociaków (na moje oko 2-3 miesięczne). Koty dokarmiane są przez jedną panią, niestety nie są wysterylizowane i stąd taka ilość młodych. Poza tym na tym terenie znajduje się (chyba) tylko 1 budka, a idzie zima... Teren ten to niezabudowana działka przy wyjściu z obi w kierunku Pustek, po lewej stronie, na wprost składu Obi. Kociaki nie są dzikie, jeśli przychodzi się z jedzeniem, podchodzą bardzo blisko, dają się dotknąć. Noce coraz chłodniejsze i żal tych kociaków...
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Wto wrz 25, 2012 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Anulka pisze:Witajcie dziewczyny...
Piszę do Was w sprawie gromadki kotów z ul. Słowiczej na Pustkach Cisowskich... Jest tam około 10 kotów, w tym większość kilkumiesięcznych kociaków (na moje oko 2-3 miesięczne). Koty dokarmiane są przez jedną panią, niestety nie są wysterylizowane i stąd taka ilość młodych. Poza tym na tym terenie znajduje się (chyba) tylko 1 budka, a idzie zima... Teren ten to niezabudowana działka przy wyjściu z obi w kierunku Pustek, po lewej stronie, na wprost składu Obi. Kociaki nie są dzikie, jeśli przychodzi się z jedzeniem, podchodzą bardzo blisko, dają się dotknąć. Noce coraz chłodniejsze i żal tych kociaków...

odpisałam Ci na priw
w skrócie to: dysponuje czasem i żywołapką ale kasy nie mam na zabiegi...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro wrz 26, 2012 23:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Spotkanie w niedziele w caffe aniol na 17, prosze o przyniesienie faktur i umów adopcyjnych, mile widziane skserowane :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw wrz 27, 2012 1:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z417089200 tel: 609-954-457

dnia 23.09.2012r. w lesie w okolicy granicznej wsi i mierzeszyna (koło gdańska) zaginął pies. mały czarny. sierść długa gładka. charakterystyczny zachrypnięty głos.CZEKAJĄ STĘSKNIONE DZIECI.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z416953901

Dnia 23.09.2012 w okolicach ul. Głogowej zagineła kotka, czarna z niewielką białą kępką sierści pod szyją i kilkoma pojedynczymi włosami na tułowiu. Kotka jest w trakcie leczenia.

Jeśli ktokolwiek ją widział proszę o kontakt pod nr 505-981-917.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z416583801 tel: 531228766

Zaginął pies w Rumi!!!16 wrzesnia zaginął pies maści rudej,podobny do amstafa,bardzo łagodny i ufny,ma 6 lat,nazywa sie Cziko.jest w trakcie leczenia,posiada chipa.Bardzo prosze o kontakt,znalazce wynagrodze!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 28, 2012 9:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:Spotkanie w niedziele w caffe aniol na 17, prosze o przyniesienie faktur i umów adopcyjnych, mile widziane skserowane :)

Ok, będę.
Dr Vet się likwiduje z końcem września, od połowy października będzie działać nadal ale będą inni weterynarze i i inni właściciele, więc puchę na kasę, która tam stoi ja zabieram dziś wieczorem i dostarczę ją na spotkanie w niedzielę (kluczyka i tak nie mam). W temacie postawienia jej tam znowu będzie trzeba rozmawiać z nowymi właścicielami w październiku jak przychodnia znów ruszy albo postawimy gdzieś indziej.

Faktur chyba jeszcze wszystkich na niedzielę nie będę miała niestety, ale dowiozę potem w pon-wt, to się jeszcze umówimy na spotkaniu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt wrz 28, 2012 13:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Przy okazji czy pamiętacie o zagłosowaniu na KrakVet na Bialą Podlaską - Azyl - nasz wspólny kandydat przegrywa a do końca już tylko 4 dni :ok: Głosujcie!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon paź 01, 2012 17:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

W miesiacu pażdzierniku bardzo proszę o przywiezienie do mnie fv, umow adopcyjnych i innych dokumentów (całość skopowana 1x) najpóźniej do piątku wieczora
w sobote rano wysyłam dokumenty do Warszawy tak aby zdązyc na czas
dziekuje
pozdrawiam serdecznie
Obrazek

maria_kania

Post » Pon paź 01, 2012 23:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Przepraszam za moją nieobecność na spotkaniu, naprawdę nie mogłam...

Czy któraś z Was miała zabrać 3 kociaki czterotygodniowe ze Ciapkowa w Gdyni, a wcześniej dostała tel od pana z prośbą o zabranie tych kociąt ale odmówiła?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto paź 02, 2012 17:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Mam ogromną prośbę:
*aby nie wysyłać do mnie korespondencji na adres Lniana 15B (to jest adres do osobistych doreczeń lub po uzgodnieniu do wrzutu do skrzynki/szafki) gdyż listów z przyczyn osobistych nie odbieram na poczcie z pod tego adresu...

*dziś przyszły właśnie pocztą do mnie Fv od osoby nie znanej, nie dość, że bez informacji wcześniejszej to jeszcze fv z błedem w nazwie i bez opisu, o kserokopii albo jej braku nie wspomne....

*kolejna moja prośba to:
czytajcie nazwe Fundacji i nip i zwracajcie proszę uwagę nawet na brak "! "

dziękuje bardzo :kotek:
Obrazek

maria_kania

Post » Wto paź 02, 2012 19:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Aga marczak ma fajny dom dla całego czarnego (koniecznie taki kolor) kociaka ok 2 miesiące. Ona ma takie 4 mieś, a Państwo chcą mniejsze. Dom sprawdzony przez agę, wszytko ok. Namiar u Agi M.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro paź 03, 2012 9:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Zacytuję sama siebie :oops:
kussad pisze:Może Wy też byłyście zainteresowane tą akcja a może ją już znacie : :arrow: viewtopic.php?f=1&t=146673? Zapraszam w imieniu Pani Kasi do dopisywania na FB swoich potrzeb!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 05, 2012 18:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

dziewczyny Aga M. prosi o pomoc dla 8 kociaków (!!!) z 1 miotu z Ustki. Kociaki są piękne, kolorowe, szybko znajdą domy, wątek viewtopic.php?f=1&t=146672

3 mają DT, jutro 7księżyc jedzie do Ustki po 3 maluszki, może ktoś może pomóc, od razu byłby transport :?: :?: :?: Zostaje jeszcze 5. Na pewno są 2 pręgusy, rude, i inne piękności, mam cudne zdjęcia całych pręgusów, wydałyśmy na nie z 20 kociąt, rudaski też idą w mig, chętni murowani !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob paź 06, 2012 7:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

adzi pisze:dziewczyny Aga M. prosi o pomoc dla 8 kociaków (!!!) z 1 miotu z Ustki. Kociaki są piękne, kolorowe, szybko znajdą domy, wątek viewtopic.php?f=1&t=146672

3 mają DT, jutro 7księżyc jedzie do Ustki po 3 maluszki, może ktoś może pomóc, od razu byłby transport :?: :?: :?: Zostaje jeszcze 5. Na pewno są 2 pręgusy, rude, i inne piękności, mam cudne zdjęcia całych pręgusów, wydałyśmy na nie z 20 kociąt, rudaski też idą w mig, chętni murowani !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po 4 :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob paź 06, 2012 8:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Macie to jako wydarzenie na FB?
Ja rozesłałam link do wątku na miau do kilku znajomych osób, które może, może, ale nie wiem, dałam nr tel. Agi Marczak.

Miałam strasznie pechowy tydzień, we wtorek zepsuł się bus, którym W. jeździ, w moim aucie przebiła się opona, potem tzrebabyło wszystko obsłużyć jednym samochodem co skomplikowało wiele zaplanowanych rzeczy, W. miał nigroźny wypadek w pracy (w sumie ma tylko rozcięty łuk brwiowy), ja się w środę okropnie strułam krokietem z kapustą i grzybami z baru, tak, że cały czwartek przeleżałam półprzytomna w strasznych boleściach, a wczoraj jeszcze słaba po tym struciu, po pracy pojechałam z Małgoską Stańczak stawiać domki dla kotów na plaży w brzeźnie, potem w deszczu złapałyśmy kotkę do sterylizacji, a potem jeszcze dostałyśmy zgłoszenie o dzikiej kotce, która jest na 9p. w klatce schodowej wieżowca, niestety kotka uciekła nam na półpiętro gdzie jest dojście do maszynowni windy, które było zamknięte kratami na kłódkę i przed 22 skapitulowałam bo od 2 dni nic nie jadłam (przez to strucie) i strasznie już się czułam, Małgośka tam została z Małgosią Szulc i nie wiem czy udało im sie coś zdziałać, jeśli nie to dziś ma przyjechać pogotowie windowe i otworzyc tą kratę....
A teraz jeszcze przez te wszystkie kłopoty mam cały weekend przy kompie bo ma projekt do skończenia na poniedziałek a w tygodniu nic prawie nie zrobiłam :x

Aaaa pechowy tydz. jeszcze sie nie skończył, dzis zrobiłam sobie kawę i kanapeczkę i zadowolona niosę sobie do kompa i pośliznęłam się na małym kocim hafciku i pół kawy się wylało, zachlapując pół salonu , no nic pościerałam, zrobiłam nową kawę i oby było już górki na końcówce tygodnia :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob paź 06, 2012 8:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

hej - mam pytanie, czy ktoś z Was (pkdt ) leczył kiedys na fakturke oczka u okulisty dr Pikiela?
Jedna panienka, która wydałam jakis czas temu ma oko w okropnym stanie, opiekunowie lecza juz długo u swojego weta, ale wg mnie bez okulisty sie nie obejdzie. Oni maja dwa koty ode mnie i pechowo jeden nieszczesliwie ma zespól eozynofilowy (wszystkie 3 rodzaje), a druga miała tylko zamglone lekko oczko po kk.
Bardzo prosze o info czy ktos kiedys skorzystał u dr Pikiela z takiej mozliwosci, czy jest on skłonny do jakiejkolwiek współpracy jesli chodzi o bezdomniaczki?
pozdrówka

p.s pytam bo chce im pomoc i mam środki na koncie ale nie mam gotówki juz zeby cokolwiek wyłozyć
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

[poprzednia][następna]