PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 27, 2012 13:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

strongbaby pisze:Dziękuje, a poduszki w jakim rozmiarze ? Bo widzę ze są różne. 51 x 37 cm nie będzie za duża ? Jest jeszcze rozmiar 35 cm x 45 cm

Myślę, że im mniejsza tym lepiej, bo będzie pasowala do różnych klatek - poza tym będzie tańsza :)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw wrz 27, 2012 13:25 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Zamówiłam w takim razie dwie mniejsze podusie dla maluszków. Odezwę się jak przyjadą :)

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw wrz 27, 2012 18:45 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

W związku z akcją zakupów karmy i rozwozenia do dt nie daję rady. Nie zdązylam dzis na Paluch, jutro też nie dam rady bo na 15 mam wizyte u weta i szczepienia. Czy w sb ktos by mi pomgól z przewiezniem 2 tciezkich toreb z puchami? Małgosia, moze bys jadąc z Zoliborza zabrala mnie?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 27, 2012 20:36 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Obrazek

Taka szafka jest do oddania, na tej balkonowej widać łapki Cytrysi i kawałek Krecika.
Ostatnio edytowano Czw wrz 27, 2012 22:28 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw wrz 27, 2012 20:53 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

hej, mam pytanie o persa 644/12,
1. w jakim stanie zdrowia jest?
2. czy jest dla niego ewentualny dom tymczasowy?
3, czy jest wykastrowany?

Jeśli nikt się po niego nie zgłosi prawdopodobnie miałabym kogoś, kto może wziąć go na tymczas w Warszawie. Osoba doświadczona z tą rasą.

Pozdrawiam serdecznie i jeśli ktoś coś wie, to proszę o info :)

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Czw wrz 27, 2012 21:32 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

enedue pisze:hej, mam pytanie o persa 644/12,

Jeśli nikt się po niego nie zgłosi prawdopodobnie miałabym kogoś, kto może wziąć go na tymczas w Warszawie. Osoba doświadczona z tą rasą.

1. Na razie jest na kwarantannie i jest zdrowy, co oczywiście nie oznacza, że się zaraz nie rozchoruje.
2. Nie ma dla niego domu tymczasowego.
3. Nie wiadomo - ale wychodząc ze schroniska będzie musiał być.

Niestety nie wiem jak teraz wygląda opcja DT - chyba temat się trochę skomplikował.
Zapewne Jamkasica będzie wiedziała więcej.

Pozdrawiam :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw wrz 27, 2012 22:17 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:

1. Na razie jest na kwarantannie i jest zdrowy, co oczywiście nie oznacza, że się zaraz nie rozchoruje.

Niestety nie wiem jak teraz wygląda opcja DT - chyba temat się trochę skomplikował.

łoooj. yhy no ok. to kochana Jamkasico, jak to zobaczysz daj proszę znać. bo jest opchabdla niego na tymczas i ogLaszanie. pokazaLam go mojej koleżance tymczasującej wcześniej persa z Pruszkowskiego Domu Tymczasowego i wyji jest możliwość uratowania sierściucha. pozdrawiam :)

enedue

Post » Czw wrz 27, 2012 22:20 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

enedue pisze:
zoyabea pisze:

łoooj. yhy no ok. to kochana Jamkasico, jak to zobaczysz daj proszę znać. bo jest opchabdla niego na tymczas i ogLaszanie. pokazaLam go mojej koleżance tymczasującej wcześniej persa z Pruszkowskiego Domu Tymczasowego i wyji jest możliwość uratowania sierściucha. pozdrawiam :)

przepraszam za te okropne literowki ale pisze z telefonu ( chodzilo mi o to ze jest dla niego opcja na tymczas ;P )

enedue

Post » Pt wrz 28, 2012 9:23 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

czy ta kolezanka to nie Andzelika przypadkiem?
co do persa jesli nie będzie na kwarantannie mozemy się jakoś umowic na jego adopcję. Tylko ze podpisujesz normalną umowe a w razie znalezienia mu ds przepisujesz ja na paluchu z nowym wlascicielem

Never

Post » Pt wrz 28, 2012 9:52 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:czy ta kolezanka to nie Andzelika przypadkiem?
co do persa jesli nie będzie na kwarantannie mozemy się jakoś umowic na jego adopcję. Tylko ze podpisujesz normalną umowe a w razie znalezienia mu ds przepisujesz ja na paluchu z nowym wlascicielem

nie nie, nie Andżelika, a Kasia. Kasia opiekowała się tym kotem, którego niestety nie dało się uratować(- zbyt duże wyniszczenie organizmu, wyrzucona z pseudohodowli, znaleziona w tragicznym stanie: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater) no i Kasia wyraża chęć zajęcia się kolejnym, bo jak wiadomo persy to koty specjalnej troski :D hahaha (żartuję). Ok przekażę jej to info o adopcji.

enedue

Post » Pt wrz 28, 2012 10:19 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:czy ta kolezanka to nie Andzelika przypadkiem?

Tą koleżanką jestem ja :wink: Słyszałam o tego typu umowie, a w przypadku znalezienia domu stałego podpisywaniu umowy na paluchu. Chciałabym mniej więcej wiedzieć, ile czasu będzie trwać kwarantanna tego persa i jakie w tym czasie będą robione mu badania (czy np. badania na fiv, felv też wchodzą w grę)? Pytam, ponieważ mam w domu "prywatną" kotę perską :kotek: i nie chciałabym, żeby kot stanowił dla niej zagrożenie. Prowadzę obecnie rozmowy o dt dla persa z innej fundacji, ale to jeszcze nic pewnego, więc chciałabym wiedzieć, ile miałabym czasu, żeby podjąć zdecydowane kroki, gdyby ten dt nie wyszedł. W jakim stanie jest kot, tzn. jak wygląda stan jego sierści, zębów, waga, badania krwi?

Dziękuję za informację :)

KejtGrejt

Od: Wto lis 29, 2011 12:07

Post » Pt wrz 28, 2012 10:33 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Kwarantanna trwa 2 tygodnie i są to 2 tygodnie podczas, których zwierzę nie jest jeszcze własnością schroniska (miasta) właściciela, który może go przez ten czas odebrać.
W momencie przyjęcia- w niedzielę- kot był w dość dobrym stanie, oprócz skołtunionego- już na tamtą chwilę- futra. Został zaczipowany i jeśli wet uznał, że nie ma objawów chorobowych- zaszczepiony na wirusówki. Minęło już kilka dni więc teraz sytuacja z jego stanem może wyglądać kompletnie inaczej. Badania krwi/testy wykonuje się zwierzętom jeśli są do tego wskazania- nie w standardzie.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt wrz 28, 2012 10:48 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Rozumiem. Czy jeśli zdecydowałabym się na przejęcie go i szukanie mu ds, możliwe byłoby wykonanie mu dodatkowych badań? Nie chciałabym brać kota "w ciemno", nie wiedząc jaki jest jego stan zdrowia.

KejtGrejt

Od: Wto lis 29, 2011 12:07

Post » Pt wrz 28, 2012 11:00 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Mozna poporsic o wykonanie testu w schronisku - trzeba tylko wczesniej o tym uprzedzic. Zapytam jutro czy sa testy i czy mozna je zrobic, ale gwarancji nie mam

Never

Post » Pt wrz 28, 2012 11:17 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

KejtGrejt pisze:Rozumiem. Czy jeśli zdecydowałabym się na przejęcie go i szukanie mu ds, możliwe byłoby wykonanie mu dodatkowych badań? Nie chciałabym brać kota "w ciemno", nie wiedząc jaki jest jego stan zdrowia.

Niestety nikt nie da Ci gwarancji na to, że kot- nawet jeśli (w co wątpie) się nie rozchoruje- jest i będzie zdrowy. Rozumiem, że Twoja kotka jest zaszczepiona i przetestowana?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]