Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2012 13:52 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Przytulam...

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Czw wrz 27, 2012 10:43 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Praksedo... zawsze wiedziałam, że pomagasz, ale nie miałam pojęcia, ze na taką skalę 8O (jeszcze jak byłam stałym rezydentem forum chyba nie miałaś swojego wątku). Czapki z głów.

Jeśli będziesz potrzebowała pomocy przy robieniu budek na zimę - zgłaszam się.
Tylko proszę daj mi jakoś znać o planowanej akcji, bo sporadycznie bywam na forum. Zgadamy się na pw.

Zaległe tulenia za koty które zasnęły, a w szczególności za Kicię :(

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Czw wrz 27, 2012 11:49 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Majszczur pisze:Praksedo... zawsze wiedziałam, że pomagasz, ale nie miałam pojęcia, ze na taką skalę 8O (jeszcze jak byłam stałym rezydentem forum chyba nie miałaś swojego wątku). Czapki z głów.

Tylko proszę daj mi jakoś znać o planowanej akcji, bo sporadycznie bywam na forum. Zgadamy się na pw.

Witaj, dzieki za dobre słowo i chęc pomocy.
Będe miała Cie na oku, może do robienia to mniej, ale o ile jesteś zmotoryzowana (?) do ich rozwożenia.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw wrz 27, 2012 11:55 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Majszczur pisze:Praksedo... zawsze wiedziałam, że pomagasz, ale nie miałam pojęcia, ze na taką skalę 8O (jeszcze jak byłam stałym rezydentem forum chyba nie miałaś swojego wątku). Czapki z głów.

Wiesz, jak widzę tytuł twojego wątku, to przypomina mi się, jak po dłuższym okresie braku wypróznienia u któregoś kota, wreszcie przyszła ulga i dałaś a propos tego podtytuł wątku. W sumie wyszło jakos tak:
"Spełnione marzenia - jest kupa!!!"
:ryk:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw wrz 27, 2012 18:51 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

A ja dziś pozbyłam się dwóch kotów! - czego i Tobie, Praksedo, życzę.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt wrz 28, 2012 7:22 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Miuti pisze:A ja dziś pozbyłam się dwóch kotów! - czego i Tobie, Praksedo, życzę.

A ja wczoraj pozbyłam się jednego. Sprawa z happy endem.
Przybłakał się kastrowany, domowy kocurek do moich dziczków. Płakał, biegł za mną, pchał sie na ręce. Wzięłam do domu. :roll: Był u mnie tydzień. Wczoraj zobaczyłam ogłoszenie na pobliskim domu. Wypisz, wymaluj ON. Dzwonię - bingo. Wczoraj wrócił do siebie. :D

Prakseda

Post » Pt wrz 28, 2012 7:29 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Takie historie kocham. :kotek: :1luvu:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt wrz 28, 2012 12:52 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Wiedział, gdzie szukać pomocy. :D Dobrze, że tak się ta historia skończyła. :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 28, 2012 13:19 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

:1luvu: extra! :ok: :ok: :ok: :ok:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt wrz 28, 2012 13:35 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Prakseda pisze:
Miuti pisze:A ja dziś pozbyłam się dwóch kotów! - czego i Tobie, Praksedo, życzę.

Przybłakał się kastrowany, domowy kocurek do moich dziczków. Płakał, biegł za mną, pchał sie na ręce. Wzięłam do domu. :roll: Był u mnie tydzień. Wczoraj zobaczyłam ogłoszenie na pobliskim domu. Wypisz, wymaluj ON. Dzwonię - bingo. Wczoraj wrócił do siebie. :D

Praksedo, koty wiedzą, że jesteś ich dobrą duszą :ok: :kotek: :piwa:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt wrz 28, 2012 14:15 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

rastanja pisze:
Prakseda pisze:

Praksedo, koty wiedzą, że jesteś ich dobrą duszą :ok: :kotek: :piwa:

Haa, on nie tyle moją dusze przejrzał, co stołówkę wyczaił :lol:

Dobrego weekendu Wszystkim życzę i do poniedziałku. Odpocznijcie trochę! Pa

Prakseda

Post » Pon paź 08, 2012 8:58 Re: Kot w każdej szafie. / przykro.... (str 32)

Mam inwazję biedronek.
W kuchni mam non stop otwarte/uchylone osiatkowane okno. Czy to dlatego wpadają, czy coś innego je do mnie ściąga?
Fruwają, wchodzą za styropianową listwę przysufitową, itp. Ale to jeszcze mnie nie dziwi (szukają ciepła) i nie przeszkadza mi. Ale w weekend zobaczyłam, że w rogach futryny okiennej powstały takie dwa wielkie gniazda. W jednym gnieździe jest chyba z 50-70 szt. Siedzą skupione, jedna na drugiej. Z daleka widac ciemne plamy w rogach o średnicy conajmniej 5 cm.
I co ja mam z nimi zrobić? Kiedyś przyjdzie mróz i jednak okno będę musiała zamknąć. Zmiażdzę je wtedy.
Pomyślałam, że kupię siano i włożę je w z tym sianem do jakiegoś pudełeczka z dziurkami i gdzieś wyniosę. Ale gdzie? Źeby w zimie nie zamarzły. Strychu nie mam. Piwnica, to nie miejsce dla biedronek.
Może do drewnianej, ocieplanej kociej altany?
Co myślicie? Ktoś zna się na owadach?

Prakseda

Post » Pon paź 08, 2012 9:27 Re: Kot w każdej szafie. / Co zrobić z biedronkami? (str 33)

Nie jestem specem, ale jeśli do altany - to już teraz, żeby stopniowo same zahibernowały. Chodzi o to, zeby nie przeszły z ciepła , gdzie są przytomne, prosto w temperatury ujemne. W jakimś pudełku czy słoiku z trocinami, suchymi liśćmi, styropianowymi kulkami bym je wyniosła. Albo bym wyniosła do piwnicy, tam raczej nie mea temperatur ujemnych. W naturze biedronki spędzają zimę w różnych zakamarkach drzew, liści itp. czy ziemi, gdzie temperatury są ujemne, ale zimno nadchodzi stopniowo
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon paź 08, 2012 9:37 Re: Kot w każdej szafie. / Co zrobić z biedronkami? (str 33)

O mój Boże, Praksedo... Nawet biedronki Cię kochają :lol:
Pierwszy raz słyszę żeby ktoś miał gniazdo biedronek.
Masz może balkon? Może na balkonie w jakimść kartoniku i tak jak pisałaś, ze siankiem?
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon paź 08, 2012 10:07 Re: Kot w każdej szafie. / Co zrobić z biedronkami? (str 33)

taizu pisze:Nie jestem specem, ale jeśli do altany - to już teraz, żeby stopniowo same zahibernowały. Chodzi o to, zeby nie przeszły z ciepła , gdzie są przytomne, prosto w temperatury ujemne. W jakimś pudełku czy słoiku z trocinami, suchymi liśćmi, styropianowymi kulkami bym je wyniosła. Albo bym wyniosła do piwnicy, tam raczej nie mea temperatur ujemnych. W naturze biedronki spędzają zimę w różnych zakamarkach drzew, liści itp. czy ziemi, gdzie temperatury są ujemne, ale zimno nadchodzi stopniowo

Tak, chciałabymje wynieść w tym tygodniu.
Chyba raczej do altany. U mnie sa pienice bez okienek, na wiosnę nie mogłyby wyjść.

Prakseda

[poprzednia][następna]