Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda Inka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 11:50 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

A czy na zdjęcia butelkowego Okruszka można liczyć?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro wrz 26, 2012 14:53 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Kaprys2004 pisze:(...)ustaliłyśmy z Aniołem wersję nam pasującą, że Kubuś (nazwany tak na intencję tego Kubusia-Darczyńcy) - podobnie jak jego imiennik - zbiera się do samodzielnego życia (Kubuś-Darczyńca za moment się urodzi) + że nie będziemy kusić losu i zapeszać robiąc już teraz mu zdjęcia, choć przecież zabobonne nie jesteśmy :wink:, tylko poczekamy jeszcze z tydzień żeby zaprezentować cudo światu, aż się los ogarnie..

Racja.. Pisałam to w ubiegłą środę..
Niech no Anioł decyduje czy już nie zapeszymy i robi foty :)

Ogromnie jestem ciekawa tego małego butelkowego cudaka no i naszego wątkowego Bohatera :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw wrz 27, 2012 9:35 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Relacja zapracowanego i zagonioneg Aniołka:

"Okruszek robi małe demolki w klatce - już nie jest w niej zamykany, ale może tam wchodzić kiedy chce, ma tam budkę, posłanko, materacyk i zabawkę - myszkę na sznurku ... No i kotłuje się w tym wszystkim strasznie ...

A zdjęcia kurdupelka mam dwa ... tylko nie mogę się zebrać, żeby wstawić ...ostatnie dwie doby spałam po około półtorej godziny .. i dzisiaj po powrocie po prostu padłam ...budziłam się tylko na karmienie małego ..."

Kaprys2004

Post » Pt wrz 28, 2012 9:15 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

To mamy ucztę!!!
:D

"Strasznie mi muli internet ...i komputer mi pada ... te nędzne kilka zdjęć prawie 3 godziny mi zajęły ... :evil:

Okruszek Właściwy ...
Obrazek

Z wujkiem .... :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i
i
i :1luvu: Kubusia Okrusia (wcale nie butelkowa, tylko niestety zakraplaczowo-strzykawkowa, z butelki udało nam się tylko dwa razy)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek"

Kaprys2004

Post » Pt wrz 28, 2012 9:23 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Boze, jaki mały gnomik z Kubusi. Mocno za nią trzymam kciuki :ok: Okruch to juz spory okruch. I to spojrzenie :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt wrz 28, 2012 12:56 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Przy maleńtasku Okruszek to już nie Okruszek, a właśnie Okruch :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt wrz 28, 2012 14:10 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Czyli mamy Małe Dziecko i Duże Dziecko :ryk:

Kaprys2004

Post » Pt wrz 28, 2012 14:58 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

cudne dzieciaki :1luvu: a Okruszek to już kawał kota :piwa:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie wrz 30, 2012 16:46 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Aniołek pisze:

"Zapomniałam napisać o b. ważnej rzeczy - przyszły domek Okruszka zasponsorował mu żarełko za 100 zł. :1luvu: W związku z czym Okruszek właśnie pożera ligawę wołową po 36 zł. za kg ... a Duża mielonkę tyrolską za 13 zł. :twisted: :twisted:

Maleńka Kubusia będzie miała zęba ... :D ... zaczyna wyglądać na jakiegoś persiego pociotka (z noskiem) ...Jeszcze ledwo trzyma się na nóżkach, ale liże mnie po rękach 8O i nadstawia łepek do głaskania ... i bawimy się w "łapki" ..."

Wychodzimy* chyba na prostą ze zdrowiem tych gnojków, nie uważacie?
Aniołku, dzięki Tobie możemy spać spokojnie.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ty za to nieco mniej śpisz.. :roll:

* "Wychodzimy".. "Zaoraliśmy pole" - powiedziała mucha siędząc na grzbiecie woła..

Kaprys2004

Post » Nie wrz 30, 2012 16:50 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Przepraszam bardzo, ale mielonka tyrolska rzondzi :D

issey32

Post » Nie wrz 30, 2012 16:55 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

mielonka z galaretką .. :?: mniam mniam :mrgreen:
i za maluchy :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 01, 2012 20:41 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

W październiku również trzymamy kciuki i przesyłamy ciepłe myśli :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Nie paź 07, 2012 20:16 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Ups.. :oops:
Miałam wkleić w piątek, ale mnie zakręciło..

To macie w zamian dwie dobre wiadomości od Aniołka:

piątkowa:

"Okruszek od godziny już w nowym domku ....Przestraszony trochę ... ale nie spanikowany, zostawiłam mu ręczniczek i jego dwie sfatygowane zabawki ...mam nadzieję, że będzie dobrze ... A mnie smutno ... :(
Od wczorajszej nocy mam z powrotem Busterka ... Ryczy i syczy na wszystkie koty ... :cry:

Nie wiem, czy Ci pisałam ... Kubusia ma nos jak kartofel ... :twisted: waży około 450 g i dzisiaj zlizała już troszkę wołowiny ...
Została również obśliniona przez koleżankę, która rzekomo nie cierpi małych kotków ... :mrgreen:"

dzisiejsza:

"
Kaprys2004 pisze:To świetne wieści :D Jutro już jemu będzie dobrze

Jemu już wczoraj w nocy było dobrze ... :mrgreen: (niewdzięczny gad :evil: ) spał z Dużą, która trzymała go za łapkę, w zamian została obśliniona i pogryziona w nos ... Okruszek podobno zwiedza jak oszalały, włazi w każdą dziurę i wprawia w osłupienie rezydentkę, która się tam nie mieści i czeka na niego cierpliwie w miejscu, w którym on wlazł, a on w tym czasie zdążył już wyleźć innym wyjściem i równo robi ją w bambuko ...
Wsunął wołowinkę w typowy dla siebie sposób, tj. "nie oderwiecie mnie od tej miseczki dopóki jej nie wyczyszczę" (tylko, że nie wczepił się w miseczkę, ale zakotwiczył pazurami w wykładzinie obok miski ... :roll: ), zaliczył kuwetkę... Poproszę o napisanie na wątku, że kurdupel już na swoim ... Pusto tak się zrobiło u mnie ... :twisted: :twisted:

Pozdrawiam"

Kaprys2004

Post » Nie paź 07, 2012 20:20 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie paź 07, 2012 22:38 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

Dzięki za relacje. Fajnie czytać takie dobre nowiny.

issey32

[poprzednia][następna]