Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 18:36 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

super, że wzięłaś od razu dwa, wtedy zwierzaki lepiej sobie radzą więc i z infekcjami sobie poradzą. Dziewczynka skradła mi serce, jest boska :)
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Śro wrz 26, 2012 18:47 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

a może Jacek i Agatka to takie imiona z kreskówki z moich czasów dzieciństwa :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro wrz 26, 2012 19:14 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

a może Maja i Gucio???

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Śro wrz 26, 2012 19:28 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Maleńtasy są przesłodkie :1luvu: Nie dziwię się, żę skradły Ci serce :)
Mam nadzieję, że pozostałe maluchy znajdą domki równie dobre jak Twój :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro wrz 26, 2012 19:35 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Lila84 pisze:a może Maja i Gucio???

o widzę,że lecimy postaciami z kreskówek :D

rudy kociak

Post » Śro wrz 26, 2012 19:52 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

no albo Piksi i Diksi :D
oj i tak najważniejsze oby były zdrowe i sie dobrze chowały :lol:

Lila84

Post » Śro wrz 26, 2012 20:10 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Lila84 pisze:no albo Piksi i Diksi :D

też fajne imiona :D

rudy kociak

Post » Śro wrz 26, 2012 20:29 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

girlonthebridge pisze:super, że wzięłaś od razu dwa, wtedy zwierzaki lepiej sobie radzą więc i z infekcjami sobie poradzą. Dziewczynka skradła mi serce, jest boska :)

tak właśnie mi wszyscy doradzali i wiem, że faktycznie tak jest. razem się bawią, razem śpią. pewnie jeden kociak w łazience cały czas by płakał.

rudy kociak pisze:a może Jacek i Agatka to takie imiona z kreskówki z moich czasów dzieciństwa :wink:
jedna agatka w domu wystarczy :twisted:

bajecznie ;)

Beasia pisze:Maleńtasy są przesłodkie :1luvu: Nie dziwię się, żę skradły Ci serce :)
Mam nadzieję, że pozostałe maluchy znajdą domki równie dobre jak Twój :ok:
dzięki, też mam nadzieję że ktoś się w nich szybko zakocha

rudy kociak pisze:

o widzę,że lecimy postaciami z kreskówek :D
ciężko coś wymyślić by od razu wpadło w ucho

no właśnie, niech dojdą do siebie i nabiorą sił, to w tej chwili jest najważniejsze
rudy kociak pisze:

też fajne imiona :D
myślimy dalej ;)

a my wróciliśmy właśnie od weta, chłopak od razu poleciał zrobić siku a potem prosto do miseczki z suchą karmą także z nim lepiej. przed wyjściem też widziałam, że jadł mokrą i trochę serka wiejskiego. waży 0,6kg czyli tyle co w niedzielę. dziewczynka niestety zjechała o 0,1kg w dół a przy tak małej masie to sporo. po powrocie jak ją posadziłam tak siedziała, jeść nie chce, pić nie, więc wsadziłam ją do kontenerka na posłanko i pewnie śpi.
oba dostały podskórnie elektrolity(?), glukozę i aminokwasy(?) i antybiotyk. osłuchowo ok, temperatura też. ponoć jutro mają się poczuć lepiej.
dostałam też dla nich jakąś pastę witaminową którą mam im dawać.
kociaki mają kompletnie 2 różne charaktery. chłopak zamknięty w transporterze wyciąga łapki, gryzie kraty, miauczy, dramatyzuje ale wystarczy go palcem chwilę pogłaskać i zaczyna mruczeć dziewczynka siedzi cicho i się nie wychyla.

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Czw wrz 27, 2012 6:50 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

młoda sie pewnie źle czuje, charakterek jej wyjdzie jak wydobrzeje :ok:
jest juz juto :) jak kociaki?

Lila84

Post » Czw wrz 27, 2012 7:36 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Lila84 pisze:młoda sie pewnie źle czuje, charakterek jej wyjdzie jak wydobrzeje :ok:
jest juz juto :) jak kociaki?

niestety dziewczynka nadal nie chce jeść :(
chłopak je za dwóch.
nie wiem dlaczego ale spodziewałam się że jak rano wstanę i dam im śniadanie to razem wszystko zjedzą...
jak wstałam i do nich zajrzałam to się bawiły więc jakoś bardzo osłabiona nie jest ale martwi mnie że nie chce jeść. wcisnełam jej tylko trochę tej pasty vita-pet do pyszczka. może potrzebuje więcej czasu. z wetem mam się dziś zdzwonić co i jak.

agaga21

Post » Czw wrz 27, 2012 7:51 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

"..kiedy Harry spotkał Sally.."

moguncja

Od: Wto lip 01, 2008 10:52

Post » Czw wrz 27, 2012 10:10 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Cóż za słodkości:D dużo zdrowia

Co dajesz jeść młodej? Mokrą? Suchą? Jak mój niejadek nie chciał jeść to dawałam drobniutko pokrojonego kurczaka, razem z tą wodą z gotowania, taka zupka jakby i stopniowo zaczął jeść. Jeżeli problem będzie się utrzymywał, to możesz nawet zmiksować tego kurczaka i strzykawką karmić, póki nie zaskoczy z jedzeniem.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Czw wrz 27, 2012 10:29 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

moguncja pisze:"..kiedy Harry spotkał Sally.."

dziękuję za wszystkie propozycje imion. już wybrałam...
SALMA=spokojna i ANIS=przyjaciel

Alyss pisze:Cóż za słodkości:D dużo zdrowia

Co dajesz jeść młodej? Mokrą? Suchą? Jak mój niejadek nie chciał jeść to dawałam drobniutko pokrojonego kurczaka, razem z tą wodą z gotowania, taka zupka jakby i stopniowo zaczął jeść. Jeżeli problem będzie się utrzymywał, to możesz nawet zmiksować tego kurczaka i strzykawką karmić, póki nie zaskoczy z jedzeniem.

karma sucha stoi cały czas, mokrą daję, gotowanego kurczaka posiekanego na drobniuteńko też dałam, nie skusiła się, twarożku też nie spróbowała. pewnie wieczorem pojedziemy znów by podać płyny podskórnie jak nie zacznie jeść :(

agaga21

Post » Czw wrz 27, 2012 10:41 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Słodziaki :1luvu: Długo mała nie je?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw wrz 27, 2012 10:42 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Donvitow pisze:Aga co Ty robisz na miau. 8O
Muszę uzupełnić- trzecia znajdka też jest schroniskowa.:)

O rany! 8O A Ty skąd? Tak się tu czaisz po kryjomu? :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]