Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 20:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Neigh pisze:jak się będziesz ze mnie nabijac, to Ci przywiozę kota na tymczas........:-)
...i zostanie na stałe :idea: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro wrz 26, 2012 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

shira3 pisze:
Neigh pisze:jak się będziesz ze mnie nabijac, to Ci przywiozę kota na tymczas........:-)
...i zostanie na stałe :idea: :ryk:

A jeśli bardzo, to cały miot, a jeśli bardzo bardzo, to będą białe w czarne łaty :mrgreen:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 26, 2012 21:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Nie będę wchodzic na Miau - ciśnienie mi się podnosi.......

Kurcze, czy to tak trudno zrozumieć, że jak się kota oddaje do Fundacji, to nie ma co oczekiwać raportów na Miau? Że mniejszym problemem jest przeczytanie sobie FB - niż to, ze ludzie którzy nie wiedza kurna w co ręce wsadzić będą dla czyjejś wygodny przeklejać info w tysiąc miejsc.......a wrrrrrr.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 26, 2012 21:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

No co?!
Moje tymczasy są BARDZO UDANE- jednego nawet wyadoptowałam.Czesia konkretnie.Nie wiem dlaczego go wyadoptowałam...
Widać nie był Kotkinsem.Pozostałe dwa, Fio i Leoś mają się świetnie:).Są w bardzo dobrym DT, może nie?
Edit: nie , one sa jednak w DS... :D
Przypominam ponadto,że...niejaka Amka była Twoim tymczasem Neigh, ja adoptowałam...nie ma wdzięczności na tym świecie, oj nie. :mrgreen:

Jesli ktoś robi jakieś wstręty mojej ulubionej Kasi z KŚ, to osobiście dam w dziób.Wsadzenie widelca w oko też przewiduję.
Kasię trza kochac i szanować, bo gdyby nie ona to:
-nie miałabym synka Leonka, który ubarwia mi życie, śpi na mnie...jest taki ogólnoboski.To mój ulubiony synek.I wiecie, Leonkowi SMAKUJE nalewka z malin...
- nie mialybyśmy co zrobić z całą rzeszą plaskaczy.Trzebaby wziąść i mieć w domach.Naszych domach.
- to błogosławiona kobieta , ja to wiem.Koci bóg wskazał na nią swą puchatą łapką z różowymi podusiami.Jest naznaczona, dotknięta.

(Kasia jest jedną z niewielu osób- jest ich coraz mniej co roku- której imię na wyświetlaczu mnie uszcześliwia.Poprostu pyszcze mi się śmieje jak widzę ,że dzwoni.Nie widziałam na oczy a już lubię...Czy my zrobimy takie ogolnokociszczowe spotkanie kiedyś, znajomi z kilku wątków ,coby pogadać na jednie słuszny teamt???)
Ostatnio edytowano Śro wrz 26, 2012 22:41 przez kotkins, łącznie edytowano 2 razy

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 26, 2012 21:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Kotkins

Kasia jest nie tylko wspanialym czlowiekiem,ale i urocza osoba.
Tyle w Niej ciepla i serdecznosci....takiej kobiety sie nie zapomina.

Lotos spi wlasnie na kanapie przytulony do mojego boku.

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Śro wrz 26, 2012 22:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

I Neigh nie denerwuj się.
Mnie wiele rzeczy tu wkurza,ale widzę zalety.

Jedna z nich zwie się AMELIA i właśnie próbuje wskoczyć na lampę pod sufitem...

kotkins

Post » Czw wrz 27, 2012 13:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

No i co, wskoczyła? Amelka znaczy się.
Ofelia też ma zapędy. A ja dostaję palpitacji, bo boję się o zabytkowy przedwojenny żyrandol (pamiątka rodzinna, o którą musiałam się ostro wykłócać). Darowałam futrzastej nową kuchenkę elektryczną, szybę z biblioteczki, kilka doniczek, kilka sów z kolekcji, malownicze strzępy przy łóżku, ale za żyrandol chyba bym obdarła ze skóry... Względnie ogoliła na łyso...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw wrz 27, 2012 19:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Nie, przyszedł Leon i ją pogonił a to było ciekawsze niż lampa. :mrgreen:

Neigh przeczytałam sobie ten wątek, który Cię tak wkurzył: proponuję poprostu zignorować zaczepki.
Ja postanowiłam na ten wątek więcej nie wchodzić.
Jeśli kogoś intersuje jakiś kot, to niech zada sobie trud poszukania informacji o nim.Ja tak robię.
Nie ma obowiązku powiadamiania niegrzecznych dla nas osób o postępach kota.
Ponadto o ile mi wiadomo pieniądze dostała autorka wątku dla drugiej kotki, perska Zmiotka została oddana do fundacji bez "posagu".
Więc nie do końca rozumiem tego "płacę więc wymagam".

Sama wpłacilam na tę drugą kotkę i nie robię zadymy,że mi nikt np. na pw nie przesyła słodkości na jej temat.

kotkins

Post » Czw wrz 27, 2012 21:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Na jutro jesteśmy umówione na odbiór kotki.

Pójdę za ciosem.. u nas w schronisku jest kotka w typie persa. Ma 4 lata, jest własnością kierowniczki..zgodziła się ją oddać ...do domu wychodzącego...gdyż kotka swoje grubsze sprawy załatwia nie do kuwetki. Do normalnego domu jej nie chce dać , bo twierdzi ,że szybko jej się pozbędą jak zacznie sra...po kątach. :roll:
Nadmieniam ,że u nas koty bytują na dworzu. Jesień zima ....wiosna lato.

http://sioz.pl/Details.aspx?BID=1&IDG=2 ... e=&Page=24
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt wrz 28, 2012 6:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Kasia miała taką:-) znaczy się "pokatną" wyadoptowała komuś, kto nie widział problemu:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt wrz 28, 2012 7:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Kicia jest śliczna - jak kto nie ma perskich dywanów na pokojach, a kicia na ziemię robi to przecież co za problem sprzątnąć i zmyć od razu podłogę? Więc :ok: :ok: za domek - i dla niej i dla tego ślicznego syjama(?) obok niej (chyba że ma już domek).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 28, 2012 9:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Mała schludna kupka w rogu pokoju?
Żaden problem,wierzcie mi!Problem to siczki , zdeformowane ,namoknięte panele, smrodek siczkowy...i przestraszona Amelcia (ja to zrobjełam??)
Kotka bardzo ładna,ale wydobywanie tylko SPOSOBEM.Bo pani kierowniczka nie odda do fundacj, więc trzebaby wziaść "na siebie".
Mnie zanipokoiło "strylizacja- brak" na jej stronie...

kotkins

Post » Pt wrz 28, 2012 12:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

sterylizacja brak - jest pojęciem niezrozumiałym delikatnie mówiąc.

Chyba, ze są jakies przeciwskazania medyczne, bo jesli ich brak.

Obrazek

Neigh

Post » Pt wrz 28, 2012 13:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

kotkins pisze:Mała schludna kupka w rogu pokoju?
Żaden problem,wierzcie mi!Problem to siczki , zdeformowane ,namoknięte panele, smrodek siczkowy...i przestraszona Amelcia (ja to zrobjełam??)
Kotka bardzo ładna,ale wydobywanie tylko SPOSOBEM.Bo pani kierowniczka nie odda do fundacj, więc trzebaby wziaść "na siebie".
Mnie zanipokoiło "strylizacja- brak" na jej stronie...

E tam, siczki na panelach to drobiazg :mrgreen: Siczki na wyrku to jest coś :ok:
Norka siczki zostawiała na łóżkach, gdy tylko za późno (wg niej za późno) wróciliśmy do domu.
Potem sie poprawiła- po naszym późniejszym powrocie patrzyła wszystkim po kolei głęboko w oczy i szła do kuwety. I sikając dalej patrzyła w oczy: No macie szczęście. W ostatniej chwili zdążyliście....
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt wrz 28, 2012 13:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

nie zgodzę się z przdpiszczyniami 8)
siczki czy siury gdziekolwiek to masakra na dłuższą metę
wiem co piszę bo przerabiałam
nigdy więcej siurającego kota :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]