PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 19:04 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Mam do oddania czyste 2 wełniane narzuty na fotele, tacki styropianowe i duze plastikowe przezroczyste pojemniki z całkowitym dnem akurat na suchą karme, pojemniki po sałatkach i kocie miseczki. Piorą się jeszcze poszewki bawełniane na duże poduszki. Mam też do oddania superową szafke kuchenną 60cm w kolorze sosny z 2 półeczkami , może by się przydała do trzymania szmatek bawełnianych, jest w bardzo dobrym stanie , szkoda wynosić na śmietnik. Jest prośba , żeby to ktoś odebrał ode mnie, ja ze względu na stan zdrowia nie mam możliwości.
Mam jeszcze kontenerek i w piwnicy kuwety. Zapraszam.
aha i poduszke taką większą elektryczną dla maluchów.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto wrz 25, 2012 20:34 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

meggi 2 pisze:Mam do oddania czyste 2 wełniane narzuty na fotele, tacki styropianowe i duze plastikowe przezroczyste pojemniki z całkowitym dnem akurat na suchą karme, pojemniki po sałatkach i kocie miseczki. Piorą się jeszcze poszewki bawełniane na duże poduszki. Mam też do oddania superową szafke kuchenną 60cm w kolorze sosny z 2 półeczkami , może by się przydała do trzymania szmatek bawełnianych, jest w bardzo dobrym stanie , szkoda wynosić na śmietnik. Jest prośba , żeby to ktoś odebrał ode mnie, ja ze względu na stan zdrowia nie mam możliwości.

extra! :) Nie biorę szafki pod uwagę przy takiej opcji odbioru, ale czy sądzisz, że resztę rzeczy dałabym radę wziąć "pieszo" czy gabarytowo też nie bardzo?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro wrz 26, 2012 5:50 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

jamkasica pisze:
meggi 2 pisze:Mam do oddania czyste 2 wełniane narzuty na fotele, tacki styropianowe i duze plastikowe przezroczyste pojemniki z całkowitym dnem akurat na suchą karme, pojemniki po sałatkach i kocie miseczki. Piorą się jeszcze poszewki bawełniane na duże poduszki. Mam też do oddania superową szafke kuchenną 60cm w kolorze sosny z 2 półeczkami , może by się przydała do trzymania szmatek bawełnianych, jest w bardzo dobrym stanie , szkoda wynosić na śmietnik. Jest prośba , żeby to ktoś odebrał ode mnie, ja ze względu na stan zdrowia nie mam możliwości.

extra! :) Nie biorę szafki pod uwagę przy takiej opcji odbioru, ale czy sądzisz, że resztę rzeczy dałabym radę wziąć "pieszo" czy gabarytowo też nie bardzo?

Mam dwójkę chorych rezydentów , tak więc tę sobotę na Paluchu odpuszczam :? .
W związku z tym mogę odebrać to wszystko w sobotę (szafkę też) plus różne rzeczy z Bielan :wink: .
Jak nie zaginę w Warszawie ( wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli :mrgreen: ) , to na P. zostawię w sobotę bądź w niedzielę. To już sobie ustalimy wg grafiku wolontariuszy :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 26, 2012 7:51 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Malgosia to ja na pw przesle tel do dziewczyny ktora ma do odebrania koce. Dasz rade?
wczoraj zawiozlam 2 wielki torby puch i troche suchego - dostalam od kogos w paczce, ktos inny cos podrzucil z otwartych wiec wszystko zabralam. sa na AII. Bedzie tego wiecej - na razie zawiozlam ok 50 puch, wiecej nie udzwignelam. suchego wyszlo cos ok 3 kg, w tym weterynaryjna na nerki chyba. Jutro wioze kolejna partie. Podrostki az sie dlawily z wrazenia jak je nakarmilam Butchersem.
Na A1 bylo wczoraj 6 maluchow. za to na A2 z 10 w zlobku a w przedszkolu nawet nie liczylam :(
Bierzecie do karmienia kotow z A1 puchy z A2 jakby co! jak to wszystko ogarne to napisze ile dostarczylam lacznie i od kogo wplynela kasa. Oczywiscie puszki zglosilam najpierw w biurze.
tymczasy cos mi wylaczyly w lapku i nie mam polskich czcionek...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro wrz 26, 2012 10:32 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

MalgosiaZ pisze:
jamkasica pisze:

W związku z tym mogę odebrać to wszystko w sobotę (szafkę też) plus różne rzeczy z Bielan :wink: .
Jak nie zaginę w Warszawie ( wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli :mrgreen: ) , to na P. zostawię w sobotę bądź w niedzielę. To już sobie ustalimy wg grafiku wolontariuszy :D .

Wczoraj dostałam trochę rzeczy, które nadadzą się na Paluch (poduszki, koc, pościele, futrzak) tez mieszkam prawie na Bielanach, załapie się, żebyś i ode mnie to zabrała?
Ja kompletnie ostatnio nie mam kiedy jechać na Paluch.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro wrz 26, 2012 15:50 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Łapka nadal czeka :( :(

jamkasica pisze:Mała kotka ma DT u Małgosi, ale w schronie pozstała ŁAPKA z bardzo podobną przypadłością.
Jest leczona na katar koci (na chwilę obecną nie jest jeszcze w koszmarnym stanie), ale nawet jeśli wyzdrowieje i pójdzie do pokoju adopcyjnego obawiam się o jej przyszłość w aspekcie nieświadomej adocji. Oczywiście i w schronie zdarzają się perełki czyli bardzo fajni, odpowiedzialni, gotowi dołożyć wszelkich starań i kontynuować leczenie w razie potrzeb, ludzie, ale w przypadku takich urazów diagnoza to podstawa. W schronie nie ma na nią szans, a może można byłoby ją rehabilitować jak Notkę jeśli uraz nie jest stary?

ŁAPKA:
Obrazek Obrazek
Poza tym to Łapka jest strasznie kochana, miziasta i cały czas szuka kontaktu z człowiekiem. Jeśli jest się w zasięgu jej możliwości- od razu łąduje się na kolana. Inne koty jej nie przeszkadzają, ale nie pcha się do miski jeśli na drodze stoi ktoś większy. Bardzo fajna koteczka :) Na filmie widać jak chodzi i jak...mizia się do pieńka ;)
http://www.youtube.com/watch?v=TmQgYUbyOdw
[/quote]
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro wrz 26, 2012 17:03 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

ŁAPKA jest po sterylce . Może to ułatwi podjęcie decyzji ?

Jagooda - myślę, że dam radę do Ciebie podjechać .

Never - to zależy skąd odbiór rzeczy.

Czy brać szafkę od meggi 2 ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 26, 2012 17:04 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

MalgosiaZ pisze:
jamkasica pisze:

Zapraszam sobota może być, okolice Wola-Parku.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro wrz 26, 2012 17:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

postaram się zrobić fotke szafki i pożniej wstawie.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro wrz 26, 2012 20:10 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Hej ciocie, niestety nie moge byc w ta sobote, ale moge byc w niedziele.
Czy ktos sie ze mna moze zamienic ? :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro wrz 26, 2012 20:59 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

MalgosiaZ pisze:ŁAPKA jest po sterylce . Może to ułatwi podjęcie decyzji ?

Jagooda - myślę, że dam radę do Ciebie podjechać .

Never - to zależy skąd odbiór rzeczy.

Czy brać szafkę od meggi 2 ?

Bedzie Ci po drodze, bo to z Ochoty z Bohdanowicza

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 27, 2012 8:05 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziewczyny a koc elektryczny byłby przydatny dla kociaków ? Takie cuś znalazłam http://allegro.pl/show_item.php?item=2663201870
Postaram się wylicytować, tylko powiedzcie czy się przyda :ok:

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw wrz 27, 2012 9:05 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

strongbaby pisze:Dziewczyny a koc elektryczny byłby przydatny dla kociaków ? Takie cuś znalazłam http://allegro.pl/show_item.php?item=2663201870
Postaram się wylicytować, tylko powiedzcie czy się przyda :ok:

Hej,

Też patrzylam na te aukcje używanych - obawiam się, że koc jest za duży bo może się nie zmieścić w klatkach, które są dosyć małe. Kocy elektrycznych nie wolno składać, więc nie będzie można go dopasować do klatki ;(
Najlepsze są moim zdaniem poduszki :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw wrz 27, 2012 9:24 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziękuje, a poduszki w jakim rozmiarze ? Bo widzę ze są różne. 51 x 37 cm nie będzie za duża ? Jest jeszcze rozmiar 35 cm x 45 cm

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw wrz 27, 2012 10:11 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

634/12 Obrazek
635/12 Obrazek
637/12 Obrazek
642/12 Obrazek
643/12 Obrazek
644/12 Obrazek
646/12 Obrazek
649/12 Obrazek
650/12 Obrazek
651/12 Obrazek
652/12 Obrazek
655/12 Obrazek
659/12 Obrazek
660/12 Obrazek
662/12 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 28, 2012 13:49 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]