<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 21, 2012 12:24 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

asia2 pisze:
Maluchy troszkę ładniejsze kupki po smecta mają. Bawią się i dokazują. dziś włączyłam do ich uposażenia tunelik z piłką. Szaleństwo:))!
Nie chca byc glaskane i pokazują to bezwzględnie ale podchodza same i wąchają. Najmniejsza dziewczynka (?) jest w sumie najbardziej ciekawska. Srednia dziewuszka jest nieśmialkiem wielkim ale się przełamuje. To duże co uważamy za kocurka , a co ciocia Asia jeszcze ma do obejrzenia z bliska bo z daleka ( dwa kroki) wydaje się też byc kotką :?: jest szalone , ciekawskie i bardzo bystre. Mam dość kiepawy wzrok i muszę się doooobrze (i długooooo) przyjrzeć by uwierzyć w to co widzę:))

Mam nadzieję że polubią głaskanie :roll: kotka???? :D ciekawostka :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt wrz 21, 2012 12:29 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:
Maluchy troszkę ładniejsze kupki po smecta mają. Bawią się i dokazują. dziś włączyłam do ich uposażenia tunelik z piłką. Szaleństwo:))!
Nie chca byc glaskane i pokazują to bezwzględnie ale podchodza same i wąchają. Najmniejsza dziewczynka (?) jest w sumie najbardziej ciekawska. Srednia dziewuszka jest nieśmialkiem wielkim ale się przełamuje. To duże co uważamy za kocurka , a co ciocia Asia jeszcze ma do obejrzenia z bliska bo z daleka ( dwa kroki) wydaje się też byc kotką :?: jest szalone , ciekawskie i bardzo bystre. Mam dość kiepawy wzrok i muszę się doooobrze (i długooooo) przyjrzeć by uwierzyć w to co widzę:))

Mam nadzieję że polubią głaskanie :roll: kotka???? :D ciekawostka :mrgreen:

no śmiej się :ryk:
jajek nie widzialam :ryk:
takie oczy mam dobre :roll: :oops: A może kotka 8) :?:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt wrz 21, 2012 12:34 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Pewnie kotka.
Śmieję się, ze ja jajka widziałam :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt wrz 21, 2012 13:02 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Marzenia11 pisze:Pewnie kotka.

czekaj 8)
pracuje nad tym :D :D

asia2

Post » Pt wrz 21, 2012 13:05 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

asia2 pisze:

czekaj 8)

nad jajkami? :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt wrz 21, 2012 13:15 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:

czekaj 8)

nad jajkami? :mrgreen:

tak jakby 8) :D

Jak nie będzie to dorobię :D

Średnie dziecie ma luźną kupke ciągle. Chcialabym podać im już odrobaczanie ale wściekłe są jescze w kontaktach. Możliwe tez że po mixolu. Jednak to pewna zmiana w żywieniu. Zrobiłam mocno rozwodniony ale jednak....

asia2

Post » Pt wrz 21, 2012 16:14 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Odrobaczyłam Majeczkę i Milusia vel Jajcarza (bądź odwrotnie) :D :piwa: :piwa: :piwa:
Jeden milbemax poszedł do śmieci wymamłany najpierw przez Bialowąsa, a potem Łapka.
Ale w sumie i tak niezły wynik :wink: za 2 tygodnie druga tabletka. Muszę zapisac w kalendarzu.

Marzenia11

Post » Nie wrz 23, 2012 10:08 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Leczenie Senioreczki woła o pomstę do nieba - toż to uparty na maksa kot, który nie będzie tolerował innego karmienia niż dotychczas, czyli ze wspólnej michy. Tym bardziej podtykanie pyszności prosto pod nis powinno budzic największe podejrzenia i koniecznosc olania tego co jest podtykane. oczywiście jest wielu innych kandydatów do spozycia z dziką radością "podtykanego". Jakoś walczę. Na szczęście nie słyszę już żadnych chrząkań ani kaszlu, jeszcze podpytam innych osób.

Oko Oczka to dramat. Wczoraj nie przyszedł skubaniec na antybiotyk. Zobaczyłam, ze jest w tym pewna regularnośc, ze co ktoraś dawka jest pomijana z powodu nieobecności kota. Kwalifikuje się do złapania i leczenia, byc mozę nawet usunięcia oka. Ono się nie leczy, znow jest obrzękniete więc właściwie podawanie antybiootyku ma tylko sens ochronny przed ewentualnymi powikłaniami bakteryjnymi, ale nie usuna przyczyny. Namierzyłam, ze spi na terenie starego budynku administracji ijuż dwa razy mu dałam jedzenie na chodniku - jak się przyzwyczai łatwiej będzie tam ustawic klatkę-łapkę i go złapac...

Marzenia11

Post » Pon wrz 24, 2012 17:18 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Robaczki witają się :)
Jak kociarstwo?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon wrz 24, 2012 22:12 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

meldują się trzy maluszki podwórkowe:))

dobrze jest wszystko. Kupy się unormowaly, odrobaczamy.
Apetyty dopisuja , humory też, gorzej w kontaktach. Ciągle unikają zbliżenia a na lekką siłę, bardzo się niepokoją. Myślę, że jeszcze mamy czas i powoli się pokochamy:)
Bawią się przy mnie, brykaja i jedzą w mojej bliskości. Wąchają moja rękę , interesują się nogą:) a jak położyłam się na podłodze , to przyszły i w odległości 30 cm-50cm max ode mnie zrobiły to samo.
gdybym miala tyle czasu by siedzieć z nimi caly czas, to juz dawno byłyby"zrobione" . Sa urocze. Na początku trudno było je rozróżnić, teraz widzę kto jest kto i widać rożnicę w charakterach.

pozdrawiają wszystkich. Wymyślamy imiona:))

asia2

Post » Wto wrz 25, 2012 9:23 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

asia2 pisze:meldują się trzy maluszki podwórkowe:))

dobrze jest wszystko. Kupy się unormowaly, odrobaczamy.
Apetyty dopisuja , humory też, gorzej w kontaktach. Ciągle unikają zbliżenia a na lekką siłę, bardzo się niepokoją. Myślę, że jeszcze mamy czas i powoli się pokochamy:)
Bawią się przy mnie, brykaja i jedzą w mojej bliskości. Wąchają moja rękę , interesują się nogą:) a jak położyłam się na podłodze , to przyszły i w odległości 30 cm-50cm max ode mnie zrobiły to samo.
gdybym miala tyle czasu by siedzieć z nimi caly czas, to juz dawno byłyby"zrobione" . Sa urocze. Na początku trudno było je rozróżnić, teraz widzę kto jest kto i widać rożnicę w charakterach.

pozdrawiają wszystkich. Wymyślamy imiona:))

o, dzięki za dobre informacje! Przeczytałam wczoraj, nawet napisałam Ci smsa i.... nie wysłałam go :oops: Dobrze, że takie dobre informacje były na koniec dnia fatalnego jesli chdzoi o inne, wcześniejsze zdarzenia.... a potem w nocy znów były pozytywne wiadomości więc mam nadzieję, ze to one zdominują ten tydzień.

A imiona wymyślamy komu? paniom i panom czy jak?

Marzenia11

Post » Wto wrz 25, 2012 23:15 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

coś wymyślimy :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto wrz 25, 2012 23:22 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

ruda32 pisze:coś wymyślimy :ok:

to dobrze, bo mi tylko jakieś dziwne przychodzą do głowy że koty są same w szoku gdy je słyszą.

Podobno maluszki to w większości potwierdzone koteczki.

Smutno mi okrutnie, bardzo.

Nie mogę się zebrac do wolnozyjących, a gdy wracałam to mnie wszystkie witały na chodnikach...

Marzenia11

Post » Śro wrz 26, 2012 7:34 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Lepiej dzisiaj, Marzeniu?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 26, 2012 9:35 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

cały wczorajszy wieczor czekałam na tel od Marzeny. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok

asia2

[poprzednia][następna]