Rodzinka z Mazur w DT,szukamy DS-Wawa i okolice!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 22:57 Re: Mazurska rodzinka w TDT-wracamy do zdrowia,Zosia po ster

A co tu taka cisza? Pojutrze wielka wyprowadzka do Agi a jak tymczasem ferajna spod Gizycka?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon wrz 24, 2012 23:14 Re: Mazurska rodzinka w TDT-wracamy do zdrowia,Zosia po ster

Bonusia po sterylce...
poproszę Małgosię,żeby dopisała co jeszcze wie...
do mnie dotarło,że Bonusia NIE BYŁA W CIĄŻY ...
to,co było widać w USG,to ZMIANY, które oddałyśmy do badania histopatologicznego :cry:
podobno, to nie musi być nowotwór...
jeśli jednak będzie, to po wydaniu Rodzinki już nie spojrzę na żadnego kociastego, bo chyba przynoszę im pecha...

czy muszę pisać coś więcej :cry:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto wrz 25, 2012 0:14 Re: Mazurska rodzinka w TDT-wracamy do zdrowia,Zosia po ster

Tak musisz!!!
Odwołać te bzdury o przynoszeniu pecha kotom !!!

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto wrz 25, 2012 5:22 Re: Mazurska rodzinka w TDT-wracamy do zdrowia,Zosia po ster

Aga&Iskierka&Lady pisze:
jeśli jednak będzie, to po wydaniu Rodzinki już nie spojrzę na żadnego kociastego, bo chyba przynoszę im pecha...

Aga, nie możesz tak myśleć :(. To nieracjonalne:(
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto wrz 25, 2012 10:01 Re: Mazurska rodzinka w TDT-wracamy do zdrowia,Zosia po ster

Agnieszko nie mam specjalnie więcej wieści medycznych.
Pani doktor powiedziała, że nie było to ropomacicze.
Co to było, dowiemy się za ok. 7-10 dni.
Powiedziała też, że na tę chwilę uratowaliśmy kotce życie.
Z tak chorą macicą i kocim katarem nie przeżyłaby zimy na dworze.
Nie wiem, co będzie dalej, mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy, ale teraz kotka w domu jest szczęśliwa.
Ona bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem.
Główne jej zajęcie to pchanie się na kolana, przytulanie i mruczenie.
Podobnie jak kocięta uwielbia być brana i noszona na rekach.
No i ma to wszystko i jeszcze ciepło i pełną miskę.

Więc nie myśl, że przynosisz kotom pecha.
Chyba wszyscy, którzy przygarniają koty, jakiegoś tymczasa pożegnali.
W moim przypadku były to dwa koty.
Wzięcie kota z ulicy to wielka niewiadoma, i co do zdrowia, i co do charakteru.
Takie życie.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto wrz 25, 2012 11:47 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia potrzebuje kciuków :((

:cry: :cry: :cry: tak mi przykro :( ona naprawdę się tak garnęła do ludzi. W zasadzie sama się wpakowała do transportu mimo że nie była w planach, teraz już wiadomo dlaczego :cry: przyszła po ratunek oby nie za późno :cry: to taka miła i słodka kotka, kochająca człowieka, oby było jej dane jeszcze znaleźć swojego ludzia na długie lata. Trzymajcie proszę za nią kciuki :cry: :cry: :cry:
Agnieszka, przestań proszę gadać bzdury, gdyby nie Ty koteńka zostałaby na wsi na pewną śmierć!!
Myślicie że nawet jeśli tfu tfu to mógł być nowotwór to usunięcie macicy może go całkowicie wyleczyć?? ona jest taka młodziutka, ma około pół roku dopiero :cry:
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 25, 2012 12:16 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

:ok: :ok: za Bonusię :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 25, 2012 22:05 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Dzisiaj byla u nas wetka z odrobaczeniem naszych kociastych, nie obylo się bez sensacji z Leosiem ktory się zapienil z nerwow i dostal szczekoscisku :( ale nie o tym- mowilam jej o Boni- powiedziala ze to mogly byc torbiele na jajnikach, oby tak było !!!!!
Obrazek

Goyka

Post » Śro wrz 26, 2012 10:15 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Aga napisz proszę po przeprowadzce jak kociaki i jak Bonusia
Obrazek

Goyka

Post » Śro wrz 26, 2012 19:06 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Rodzinka i Bonusia już w nowym domku :)
Maluchy łażą dosłownie wszędzie, mamusia zabukowała się pod krzesłem w kuchni, Bonusia weszła na sofę i jako jedyna została na swoim miejscu do tej pory- i to mnie martwi oczywiście, katar dalej świszczący... Malutka buraska ma problem z lewym oczkiem, już jej przemyłam solą fizjologiczną, zaraz zakroplę ... Moje dziewczyny zamknęłam w sypialni, ale tylko siatką,żeby wszyscy się widzieli... Dużo pracy z rodzinką będzie na razie - kropelki, uszy, antybiotyki itp... ale damy radę,żeby tylko wszyscy się zaakceptowali ... zdjęcia zrobię jutro, obiecuję ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Śro wrz 26, 2012 21:04 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Dziękuję za newsy. Mamusia napewno potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację, bo jest dorosła, ale uwielbia mizianki więc szybko się zgłosi :) Bonusia mnie martwi :( czemu ten katar ciągle się utrzymuje :( ona jest taka słodziutka. Dobrze że je wzięłaś na odchowanie Aga, bo widzisz jakie to bidule ale słodkie ponad miarę. Kocha się je od pierwszego wejrzenia :1luvu: czekam jutro na zdjęcia i nowe relacje na forum oczywiście. Zastanawiam się tez jak przekazać Ci zarządzanie wątkiem i administrowanie nim, bo przecież kociaki są u Ciebie :) ale nie wiem jak technicznie to zrobić :roll:
Obrazek

Goyka

Post » Śro wrz 26, 2012 23:11 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

założyłam obiecywany już dawno wątek - KROPECZKOWO, na który chyba przeniosę wpisy o Rodzince ... co Ty na to?
katar Bonusi BARDZO MNIE MARTWI, w połączeniu ze zmienioną macicą daje mi wiele do myślenia... :cry:
Mamusia Zosia jest absolutnie urocza... jest, a jakby Jej nie było... znalazła sobie miejsce w kuchni pod krzesłem i tam siedzi, wyszła tylko na jedzonko - ale niech sobie siedzi, jak Jej tam dobrze... mruczy i jest bardzo wdzięczna za zainteresowanie...
wszystkie futerka jedzą , piją ... maluchy użyły już kuwetki :)
jutro fotki, a teraz idę spać ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Śro wrz 26, 2012 23:45 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Cieszę się bardzo, że rodzinka już rozgościła się u Ciebie na dobre i jest wszystko w porządku. :1luvu:
Cieszę się też, że założyłaś wątek "Kropeczkowo" :ok: Już się tam zameldowałam :P
Trzymam mocno kciuki za Bonuskę. Za jej zdrówko. Oby to nie było nic poważnego. :ok: :ok: :ok:
Podam jeszcze link do nowego wątku, żeby było łatwiej trafić
viewtopic.php?f=1&t=146510

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw wrz 27, 2012 7:07 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Ok zatem maszeruje na nowy watek :)
Obrazek

Goyka

Post » Nie paź 07, 2012 12:39 Re: Mazurska rodzinka w TDT-Bonusia b.chora prosimy o kciuki

Szukamy DOMKÓW STAŁYCH dla Rodzinki z Mazur ...
Najchętniej w Warszawie lub okolicach ...

Wątek DT: viewtopic.php?f=1&t=146510

Aga&Iskierka&Lady

[poprzednia][następna]