Caragh pisze:kalair pisze:Skoro pytałam, coś wymyślimy!
Pokopię, i coś się powinno znaleźć..
![]()
![]()
Utop się Ty

Przepraszam Agucha, trzeba być tffardym!

Super, że jest kaska! To zaglądam, i jakby co, pobazarkujemy.

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Caragh pisze:kalair pisze:Skoro pytałam, coś wymyślimy!
![]()
![]()
kalair pisze:Caragh pisze:kalair pisze:Skoro pytałam, coś wymyślimy!
![]()
![]()
Utop się Ty![]()
Przepraszam Agucha, trzeba być tffardym!![]()
Super, że jest kaska! To zaglądam, i jakby co, pobazarkujemy.
Iljova pisze:A Wy dwie znowu zaczynacie ?![]()
Czy Wy tak wszędzie ?
To Adelka ma szczęście taka niespodziewaną kasasuper oby wszystko było dobrze i niech zdrowieje
Agucha pisze:Wielkie dzięki...ponowne i nieustanne!![]()
![]()
![]()
Tak myślałam, że jeden to na pewno antybiotyk... nie wiedziałam tylko który![]()
O sterydzie niestety nie zostałam poinformowana. Obstawiałam przeciwzapalny.
Czy na to cholerstwo są jakieś specjalistyczne badania? Tak, żeby potwierdzić bądź wykluczyć?
kalair pisze:Utop się Ty![]()
kropkaXL pisze:Agucha pisze:Wielkie dzięki...ponowne i nieustanne!![]()
![]()
![]()
Tak myślałam, że jeden to na pewno antybiotyk... nie wiedziałam tylko który![]()
O sterydzie niestety nie zostałam poinformowana. Obstawiałam przeciwzapalny.
Czy na to cholerstwo są jakieś specjalistyczne badania? Tak, żeby potwierdzić bądź wykluczyć?
Nie wiem czy są na to badania-tu bardziej widzę metodę-"zobaczymy co bedzie"
Ja obstawiałabym jednak normalny stan zapalny, wynikający z namnożenia sie bakterii w pyszczku, tym bardziej , że wetka napisała, że zęby popsute. Nic natomiast nie widzę o złogach kamienia, a wydaje mi się, że na jednym zdjęciu z boku jest kamień, który trzeba usunąć.
Antybiotyk pomoże usunąć bakterie, steryd szybko przyniesie poprawę -zmniejszy przekrwienie i obrzęk, a co za tym idzie zmniejszy przenikalność i stan zapalny śluzówki.
Na razie wszystko dobrze zleca-miejmy nadzieję, że stan ulegnie poprawie!
kropkaXL pisze:Nie wiem czy są na to badania-tu bardziej widzę metodę-"zobaczymy co bedzie"
Ja obstawiałabym jednak normalny stan zapalny, wynikający z namnożenia sie bakterii w pyszczku, tym bardziej , że wetka napisała, że zęby popsute. Nic natomiast nie widzę o złogach kamienia, a wydaje mi się, że na jednym zdjęciu z boku jest kamień, który trzeba usunąć.
Antybiotyk pomoże usunąć bakterie, steryd szybko przyniesie poprawę -zmniejszy przekrwienie i obrzęk, a co za tym idzie zmniejszy przenikalność i stan zapalny śluzówki.
Na razie wszystko dobrze zleca-miejmy nadzieję, że stan ulegnie poprawie!
anulka111 pisze:Po kolei:
1. Wet moze chciec zrobic test na FELV ,bo moze towarzyszyc temu schorzeniu,ale nie musi.
2. Steryd poprawia stan tylko na troche.
3. Na dluzsza mete pomagaja dwie rzeczy: zabieg wyciecia kieszonek(nadziąślaków) ,ktore zrobily sie z tych dziasel chorych-wtedy bakterie nie maja sie gdzie gromadzic,ale po jakims czasie moze byc nawrot.
4. Calkowicie rozwiazuje sprawe plazmocytarnego usuniecie zebow przedtrzonowych i trzonowych-gdy to konieczne,bo szybciej beda sie psuc niz u kota bez plazmocytarnego.
Ten watek moze pomoc viewtopic.php?t=44772
I ten link http://www.portalweterynaryjny.pl/artyk ... ow-12.html
ruru pisze:mój Wieloryb jest w trakcie terapii homeopatycznej
bo były 2 wyjścia, albo sterydy albo wyrwanie zdrowych ząbków
zobaczymy, to pierwsze dni, ale już jest lepiej
Iljova pisze:Widzę że Agucha będzie miała co czytać
Jakoś nie przyszło mi na myśl że na takie schorzenie u kotów są też leki homeopatyczne, hmm a to napewno lepsze dla organizmu kota i jeśli są efekty ..... Ciekawa jestem co Agucha na to ?
Agucha pisze:FELV - a cóż to takiego?(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 323 gości