PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 7:08 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never - dużo :cry: .
I w adopcyjnym i w szpitaliku :( .
Ktoś ofiarował 3 duże klatki po tchórzofretkach ,więc zrobiłyśmy podmianę na A2. Miot pięciu kociąt siedział w małym transporterku,teraz mają luzik :wink: .
Problem w tym , że maluchów jest tak dużo ,że nawet klatek nie ma gdzie dostawiać :?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie wrz 23, 2012 8:02 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

To ja dziękuję- bardzo miło było mi Was poznać.
Serce pęka :cry:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie wrz 23, 2012 8:28 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

mam dla paluszków kołdrę do oddania, ale to przekażę tobie Kasia, jak się spotkamy, jak myślisz :)?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie wrz 23, 2012 9:38 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

zoyabea pisze:
Marta_od_Kropeczki pisze:Czy akcja Poduszka dla Paluszka jest dalej aktualna?

Tak, jak najbardziej ;)

Co do scinek - od jakiegoś czasu wogule nie są wykorzystywane - jak nas nie ma to nikt nimi nie scieli, więc myślę, że można wstrzymać akcję zbierania ścinek :kotek:

Dziewczyny co robimy z FB, Małgosia podobno ma już dane konta.
Moznaby popchnac akcje z poduszkami do przodu?itd itd....

Dane przekazałam specjalistkom w tej dziedzinie :mrgreen:
Nad FB pracuje Jamkasica i klauduska . Razem coś dobrego wykombinują :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie wrz 23, 2012 22:00 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

mam odłożoną karmę w sklepie, w pn nie dam rady ale we wtorek lub w środę zawiozę kotom.
Kociakom nie mam już jak pomóc - na razie ogarniam to co zostało zabrane. nie wiem jak ja tam wejdę, boję się patrzeć na te maluchy, szlag mnie bierze. I ciągle nowe i nowe, bo pieniędzy na sterylkę idiotom szkoda :evil:
są jeszcze koce do odebrania ale nie wiem czy dam radę wszystko - dużo będzie puch!!!
a obok mnie leży właśnie 3 postpaluszków - wygrały z pp, teraz walczmy z kokcydiami i szukamy domu. az się boję je wydać, one są tak ufne i tak kochają człowieka - to moje pierwsze odkarmione własnoręcznie maluchy.... Kartek miał 1 dni kiedy do mnie trafił, pozostała 2 ok. 2,5 tygodnia...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie wrz 23, 2012 22:34 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

dziewczyny, a czy pościel wam się przyda? w sensie jakieś poszewki na kołdrę/poduszki?

klauduska

Post » Nie wrz 23, 2012 22:48 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

wszystko się przyda!
uwaga, proszę o kontakt w sprawie ewentualnego domu dla Mordechaja. DOM zna kota, bywa na Paluchu. Transakcja byłaby wiązana, ale o szczegółach na priv

Never

Post » Pon wrz 24, 2012 23:09 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Z fb proszę jeszcze o chwilę cierpliwości- max do końca tygodnia. Oczywiście jak już się ogarnę to wszelkich chętnych zapraszam do współpracy- sama nie dam rady aktualizować tak czy siak. W niedzielę oczywiście miałam ze sobą aparat, ale nie zrobiłam ani jednej foty, niestety (albo stety) koty, szczególnie te w szafach, przyzwyczajają się, że wolontariusz=lepsza szama i nie dają za wygraną. Samemu bardzo trudno uporać się z, adopcjami, karmieniem i ewentualnym zainteresowaniem kotami.
Niestety przez ostatni miesiąc "zapanowała moda" na choroby skórne. Kilka kotów ma na tyle poważny problem, że zaczynam wątpić w możliwość wyleczenia bez wyciągnięcia ich poza schron :( . Wyjątkiem jest Papmpuch, który przyszedł już dziwny i w zasadzie od kilku miesięcy jest bez zmian. Foty- mam nadzieję- po weekendzie.

Do PA dołączyły dziewczyny: Czarna Dziunia i Latika (zoyabea,wybacz, ale nie pamiętam jakie imię jej nadałaś :oops: )
Obrazek
Obrazek
Pierwsza, najchętniej do domu jako jedynaczka bo choć nie wykazuje agresji do innych kotów- najlepiej będzie się czuła jako rozpieszczana księżniczka ;) Ciumka jak szalona.

Latika to także pieszczocha. Wystarczy na nią spojrzeć aby pojawiła się w zasięgu ręki do głaskania.

Fajne dziewczyny :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon wrz 24, 2012 23:35 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Nie wiem, nie znam tego kota- ktoś musi zrobić zdjęcie.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto wrz 25, 2012 6:40 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Serdecznie dziękujemy za wpłaty i dary rzeczowe, a w szczególności:
lkm.itd - za wpłaty z bazarku witrażowego :1luvu:
Revonulet i Ewie H. - za wpłatę w sumie 95 zł na poduszki :1luvu:
Iwona66 - za przekazanie nowiutkiej poduszki elektrycznej :1luvu:

Oczywiście dalej zbieramy na poduszki. W tym momencie mamy 2 szt. plus pieniądze na kolejne 2. A klatek do ogrzania jest więcej :(

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Wto wrz 25, 2012 7:03 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Ozymandias pisze:Serdecznie dziękujemy za wpłaty i dary rzeczowe, a w szczególności:
lkm.itd - za wpłaty z bazarku witrażowego :1luvu:
Revonulet i Ewie H. - za wpłatę w sumie 95 zł na poduszki :1luvu:
Iwona66 - za przekazanie nowiutkiej poduszki elektrycznej :1luvu:

Oczywiście dalej zbieramy na poduszki. W tym momencie mamy 2 szt. plus pieniądze na kolejne 2. A klatek do ogrzania jest więcej :(

Będzie coraz lepiej;) Od nas tez poleciała symboliczna wpłata. Wydaje mi się, że jak ruszy fb będzie dużo łatwiej - zrobi się wydarzenie, każdy poudostępnia i dotrze do kolejnych kociolubów. Czy jestem niepoprawną optymistką?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Wto wrz 25, 2012 7:50 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Marta, będzie lepiej, ale nie od samego początku. zdobywanie fanów [i co się z tym wiąże darczyńców] trochę trwa. oczywiście od razu zostanie założone wydarzenie i postaramy się upublicznić gdzie się tylko da, ale to nie zawsze wszystko jest tak piękne od razu ;)

klauduska

Post » Wto wrz 25, 2012 7:58 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Serdecznie dziękuję tym, którzy wpłacili na karmę dla Paluszków
Będzie kilkadziesiąt puch minimum - nie jestem teraz w stanie policzyć, dam znać jak zrobię zakuy. Niestety zrobiłam wczoraj próbę i mogę jednorazowo zawieźć maks 25 - 30 puch - jadę z 3 przesiadkami a to jest strasznie ciężkie.....
Gdyby ktoś miał wóż proszę o sygnał, dzisiaj zawiozę tyle ile mogę :P

Never

Post » Wto wrz 25, 2012 9:05 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:wszystko się przyda!
uwaga, proszę o kontakt w sprawie ewentualnego domu dla Mordechaja. DOM zna kota, bywa na Paluchu. Transakcja byłaby wiązana, ale o szczegółach na priv

czy to chodzi o "mojego" Mordechaja??
jeśli tak to chłopak już wypasiony - czeka na domek, a w sprawie szczegółów załatwia wszystko Alarepan bo mnie nie ma w Wawce.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]