Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 6:24 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

A ja chciałam tylko dać znać, że Miętus się był oswoił.

Ot tak ;-). Biega już z resztą po mieszkaniu, mruka, ćwierka i na potęgę bawi się z Ilsą :>
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt sie 17, 2012 7:08 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Jejku jakie one są słodkie, jak mamusia z córeczką :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon sie 20, 2012 22:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Karmelek mi się oswoił! :1luvu:

Zupełnie nie wiem, jak to zrobił. Może to jest tak, jak mówi Chiara: są koty rozsądne i mniej rozsądne ;). A Karmel postanowił należeć do tej pierwszej grupy :mrgreen:

Niestety, u mnie sytuacja jest niewesoła. Koty zupełnie mi świrują, kiedy jest ich tyle: przede wszystkim Loa i Frania źle znoszą sytuację takiego zakocenia. Lynx, mimo że zamknięty w sypialni, wprowadza swoim wyciem niepokój. Loa robi się nerwowa i tłucze Franię na potęgę. Jestem zmuszona jeszcze je izolować. Jestem zdumiona, że to jeszcze da się zrobić, ale sama już nie daję psychicznie rady. Dlatego proszę! proszę! proszę! o dom tymczasowy, chociażby dla Lynxa - on się u mnie męczy, cały czas sam, na małej przestrzeni...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro sie 22, 2012 18:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Ależ tu głucha cisza... miałam ostatnio miłą propozycję domu dla Lynxa, niestety dom miałby być wychodzący :( Szczególnie dla tego kota jest to naprawdę wybitnie zły pomysl... cóż, czekam, czekam...

starchurka

Post » Śro sie 22, 2012 19:50 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

A ja z innej beczki - Ilsa i Miętus zostały dzisiaj zaszczepione :1luvu:

luelka

Post » Śro sie 22, 2012 20:45 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

A teraz zagadka - kto to jest?

Obrazek

Odpowiedź na stronie fundacyjnej :>

Podpowiedź: Nie ma jeszcze swojego Mecenasa. Z Mecenasem to by się już pewnie na całego oswoił :mrgreen:

luelka

Post » Czw sie 23, 2012 16:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

starchurka pisze:Ależ tu głucha cisza... miałam ostatnio miłą propozycję domu dla Lynxa, niestety dom miałby być wychodzący :( Szczególnie dla tego kota jest to naprawdę wybitnie zły pomysl... cóż, czekam, czekam...

Oby się dla niego znalazł ktoś dokładnie "w sam raz", marzący o gadule i namolnym pieszczochu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt sie 24, 2012 23:11 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Jeden dom myśli... trzymajmy lepiej kciuki za właściwy tok myślenia :ryk: :ryk: :ok:

starchurka

Post » Czw sie 30, 2012 8:45 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

starchurka pisze:Jeden dom myśli... trzymajmy lepiej kciuki za właściwy tok myślenia :ryk: :ryk: :ok:

Ooo, może jakaś nakładka na myśli ;) mogła by się nazywać "tunel pajdotkowy" ;)
Obrazek

ryśka

Post » Pon wrz 03, 2012 11:55 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Dzisiaj Magda, czyli nasza "Ryśka", występuje w czacie Onetu o 18:00.

Wszystkich ciekawych zapraszamy! :-)

Obrazek

Więcej szczegółów: http://czat.onet.pl/rozmowy.html

luelka

Post » Pon wrz 03, 2012 17:53 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

Magda "czatuje" właśnie na Onecie - zapraszamy do poczytania i podyskutowania :-)

luelka

Post » Pt wrz 07, 2012 7:54 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Ilsa maluszek

ryśka pisze:
starchurka pisze:Jeden dom myśli... trzymajmy lepiej kciuki za właściwy tok myślenia :ryk: :ryk: :ok:

Ooo, może jakaś nakładka na myśli ;) mogła by się nazywać "tunel pajdotkowy" ;)

Żeby dobrze myślał......

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto wrz 11, 2012 17:22 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem PILNIE SZUKAMY: lokal KRAKÓW

Fundacja pilnie potrzebuje lokalu dla kotów po zabiegach sterylizacji. To nie musi być duże czy atrakcyjne pomieszczenie - muszą się tam swobodnie mieścić klatki wystawowe. Od razu napiszę, że zasadą jest, że w pomieszczeniu przechowujemy WYŁĄCZNIE koty po zabiegach, zamknięte w klatkach. Czasem to jeden, czasem kilka kotów z tego samego podwórka. Nie ma to więc być pomieszczenie "na schronisko", lecz miejsce rekonwalescencji dla kotów, które są objęte akcją Operacja Zabieg. Nie ma ryzyka, że miejsce zamieni się w przytulisko, które będzie przeszkadzać sąsiadom.
Więcej szczegółów:
viewtopic.php?f=1&t=137467&start=450
Może ktoś z Was wie o jakimś malutkim, niewykorzystywanym pomieszczeniu, który średnio nadaje się np. na biuro, a mogło by posłużyć kotom? Na komercyjny wynajem Fundacji w żaden sposób nie stać :( Do tej pory, ponad dwa lat, korzystaliśmy z wielkiej dobroci wobec kotów - za pomieszczenie, w którym koty przebywały po zabiegach, płaciliśmy... 1 zł. na miesiąc, pokrywaliśmy jedynie koszty takie, jak prąd czy wywóz śmieci. To niestety nie jest dłużej możliwe, mamy zaledwie kilka dni na znalezienie nowego miejsca...
Obrazek

ryśka

Post » Wto wrz 11, 2012 20:42 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem PILNIE SZUKAMY: lokal KRAKÓW

może tak trochę nie w temacie, ale gdyby jakiś futrzak krakowski potrzebował zdjęć do ogłoszeń, to ja się polecam :)
Mam aparat i lampę jakby coś i czas... tzn z czasem różnie, ale jakoś by się znalazł gdyby potrzeba zaistniała :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw wrz 20, 2012 22:39 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem PILNIE SZUKAMY: lokal KRAKÓW

U nas źle :( Jeśli obaj nie śpią, to nie ma półgodziny, w której nie byłoby walk, wrzasku i darcia futra.
Daniels wymiotuje już częściej niż raz dziennie. U Szarusia pod względem pokarmowym jest znacznie lepiej, zaczął chrupać suche, grzecznie prosi, jak jest głodny i zaczął odwiedzać kuwetę o stałych porach.

Tymczasowanie nie ma sensu, jeśli nie mam możliwości izolacji i stopniowego poznawania dwóch bojowo nastawionych, dorosłych kotów. To nie jest pierwszy raz, gdy Daniels ma gościa, ostatnim razem przechowywałam kociaka i po 3 dniach nastąpił pokój. Wieczorami rozpraszam ich zabawami, ale większość dnia mnie nie ma i mogą się tłuc do woli. To jest męczarnia dla obu i na pewno nie pomoże w kształtowaniu charakteru Szarego, a szkoda kota, bo doprasza się uwagi, ma zadatki na pieszczocha, jest dobrze wychowany (nie wskoczył przy mnie ani razu na stół) i wydaje się urodzony na drapaku. Wystawiam ogłoszenia co 2 dni, do tej pory słyszałam tylko o 1 chętnej osobie... z Podlasia.

Jak tylko będzie taka możliwość, proszę o zmianę warty i uczulam - Szarik nie może przebywać na małej powierzchni z innymi kotami bez nadzoru.

Sleina

Od: Pon gru 05, 2011 22:33

[poprzednia][następna]