Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 19, 2012 14:04 Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Kobietki mam ogromny problem ,zarezerwowalam bilet ale otzrymala smutna wiadomosc ze moje malutkie szczescie bedzie w luku zamowilam spray felivay mysle nad kroplami na uspokojenie,zastanawiam sie nad tabletkami ale boje sie bo wiem ze tym chole*** luku jest zimno a jak mi zasnie i sie nie obudzi bo bedzie zimno.Sluchajcie moze termofor jej dam do transportera?Chce go wylozyc pianka specialna ...jak moge ja jeszcze ja przygotowac?

zmiterka

Od: Śro wrz 19, 2012 13:03

Post » Śro wrz 19, 2012 21:45 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

zmiterka pisze:Kobietki mam ogromny problem ,zarezerwowalam bilet ale otzrymala smutna wiadomosc ze moje malutkie szczescie bedzie w luku zamowilam spray felivay mysle nad kroplami na uspokojenie,zastanawiam sie nad tabletkami ale boje sie bo wiem ze tym chole*** luku jest zimno a jak mi zasnie i sie nie obudzi bo bedzie zimno.Sluchajcie moze termofor jej dam do transportera?Chce go wylozyc pianka specialna ...jak moge ja jeszcze ja przygotowac?

Pan Kocur z Facebooka przeprowadzał się parę dni temu do UK samolotem. Zerknij, może coś z tych informacji Ci się przyda:
https://www.facebook.com/notes/pan-kocu ... 7488912354.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw wrz 20, 2012 3:00 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Przewoziłam parę lat temu Kicusia do Irlandii w luku bagażowym. Nie możesz dać kotu żadnych tabletek na sen ani na uspokojenie ponieważ to go może zabić ze względu na zmiany ciśnienia. Klatka nie może być ani z zewnątrz ani wewnątrz niczym wyłożona aby nie ograniczać dostępu powietrza. W czasie przewozu zwierząt w luku włączane jest ogrzewanie.
Aby kicia mogła podróżować w luku bagażowym musisz zarezerwować jej miejsce. Rezerwacji nie przyjmują wcześniej niż na miesiąc przed lotem. Dzwonisz na cargo i podajesz nr lotu aby zarezerwowali Ci miejsce. Jest to o tyle ważne, że jeżeli tym samym lotem będzie ktoś chciał przewieźć psa to nie ma takiej możliwości - albo koty albo psy. Na cargo Ci powiedzą ile godzin przed odlotem musisz nadać kicię.
To tyle na szybko, jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw wrz 20, 2012 7:32 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Hej Myszko wiesz co ja zamawialam bilet telefonicznie w norwegianie lece w Bergen do Berlina .Zasmucilas mnie informacja ze nie moge jej kalimaty dac.Zamowilam bilet dla niej juz teraz dzownilam i wszystko jest dobrze zwierzak jest "cat in cargo hold" wiec wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu.A co do syropka to dziekuje bo chcialam dac jej taki syropek stresnal a czytalam ze mozna tylko takie ktore nie spowalaniaja pracy derca to prwada?

zmiterka

Post » Czw wrz 20, 2012 8:57 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Sluchajcie a moze lepiej taka klatke jej wezme?
http://allegro.pl/transporter-gulliver- ... 32524.html
moge ja ubrac w cos zeby bylo jej cieplej.Z ta kalimata to chce tylko wewnatrz ale kratke zostawic zeby miala doplyw powietrza i tylko wyscielic do polowy ..

zmiterka

Post » Czw wrz 20, 2012 20:17 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

zmiterka pisze:Hej Myszko wiesz co ja zamawialam bilet telefonicznie w norwegianie lece w Bergen do Berlina .Zasmucilas mnie informacja ze nie moge jej kalimaty dac.Zamowilam bilet dla niej juz teraz dzownilam i wszystko jest dobrze zwierzak jest "cat in cargo hold" wiec wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu.A co do syropka to dziekuje bo chcialam dac jej taki syropek stresnal a czytalam ze mozna tylko takie ktore nie spowalaniaja pracy derca to prwada?

Właśnie o to spowalnianie pracy serca chodzi. Myślę, że Feliway powinien być ok.
Z cargo opisałam jak to wygląda w Locie. Widzę, że inne linie są bardziej cywilizowane i łatwiej jest cokolwiek załatwić.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Obrazek

Irlandzka Myszka

Post » Czw wrz 20, 2012 20:23 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

zmiterka pisze:Sluchajcie a moze lepiej taka klatke jej wezme?
http://allegro.pl/transporter-gulliver- ... 32524.html
moge ja ubrac w cos zeby bylo jej cieplej.Z ta kalimata to chce tylko wewnatrz ale kratke zostawic zeby miala doplyw powietrza i tylko wyscielic do polowy ..

Transporter super.
Ja Kicusiowi dół transporterka wyłożyłam prześcieradełkiem chłonnym - nie chciałam, aby w razie gdyby się załatwił siedział w sikach. Sprawdziło się. Podejrzewam, że z odwagi lał bo prześcieradełko było dwa razy grubsze.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Post » Czw wrz 20, 2012 20:26 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Dzownilas do weterynarza i powiedzial mi ze ten stresnall to ziola wiec moge dac dwa dni przed wylote zeby kicia sie wyciszyla :P
Mam nadzieje ze bedzie ok i chyba zamowie wiekszy transporter i cos do ubranka dla niej. co o tym sadzisz?lepiej zeby byl wiekszy niz maja mnie pogonic ze za maly?

zmiterka

Post » Czw wrz 20, 2012 20:38 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Transporter super.

Nie bedzie za duzy?

zmiterka

Post » Pt wrz 21, 2012 1:43 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

zmiterka pisze:Transporter super.

Nie bedzie za duzy?

W tej chwili nie pamiętam jak to dokładnie było, ale są wymogi, że transporter nie może być za mały. Nie szalej też z wielkością bo płacisz od wymiarów.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Post » Pt wrz 21, 2012 7:16 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Chyba bedzie lepiej jak zmierze kota podam jej wage i zapytam sie jaka klatka bedzie dobra ale musi byc z tym atestem z tego co wiem :)

zmiterka

Post » Pt wrz 21, 2012 7:47 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Wielkość transportera nie ma znaczenia (dla przewoźnika), przynajmniej przy lotach transatlantyckich. Atest nie jest wymagany. Ponieważ mój lot trwał 9 godzin wybrałam duży transporter, choć kocio pewnie i tak cały czas polegiwał. Przymocowałam też w środku poidełko dla królików (gdy zwierzak naciśnie noskiem kuleczkę u wylotu pojemnika, ona się podnosi i umożliwia dostęp do wody), ale mój kot z niego nie skorzystał :wink:
Trzymam kciuki za Wasz szczęśliwy przelot :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt wrz 21, 2012 8:38 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

To juz nei wiem czy kupic
Długość: 48cm
Szerokość: 32cm
Wysokość: 31cm
Czy lepiej
55x36x35h cm
A moja Koikaina ma wys 32 a dl 45

zmiterka

Post » Pt wrz 21, 2012 9:59 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Czy dobrze zrozumiałam, że to Mrówcia ma lecieć ?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 21, 2012 10:44 Re: Przewoz koteczka w luku bagazowym.Pomocy!!

Nie kochana , ta kicia jest rownie piekna i uwierz mi ze gdybym mieszkala w pl albo w beregn lub oslo a nie na tej wsi to bym ja zaadoptowala :( ale nie mam jak.

zmiterka