Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 17:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

niedobrze :(
ciepłe myśli przesyłam, chociaż tyle mogę
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro wrz 19, 2012 17:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

kocurzyca41 pisze:Kurcze...no....Gosiu tak mi do głowy przyszło,że jak masz gdzie i jak to maluchy nie szczepione może odizolować...i Plamisia może też...,bo on taki podatny na choróbska...

Reniuś, nie mam...została mi tylko zimna lazienka :( .
Pewnie zresztą i tak juz za późno.
A Plamiś i tak smarcze :( .

Weronika, dzięki, bardzo sie przydadzą :ok: .

Bazarek idę klepać...może ktoś coś...tyle, ile zdążyłam sfocić, wrzucę, resztę dołożę jutro i pojutrze.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro wrz 19, 2012 17:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Gosiu, mocne, mocne, bardzo mocne kciuki za stadko i za Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro wrz 19, 2012 17:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Gosik, przyznam się , ze jak nie mialam wczoraj smsa , to balam się wejść na wąta. A teraz wyrzucam sobie , że nie pomyslalam o kk i zapaleniu krtani. Przecież Misia miala tak samo i też początek byl dramatyczny.
Okazalo sie jest nosicielką wirusa kk odmiany kalici.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: 3mam za resztę bandy.
Alus da radę , maluchi może nie chwycą :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro wrz 19, 2012 17:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Caragh pisze:Gosiu, mocne, mocne, bardzo mocne kciuki za stadko i za Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo dziękuję! :1luvu:

Łoj, zapomniałabym o rachunku :oops: .
Juz wklejam.
Zamazałam, bo nie wiedziałam, czy można tak publicznie podawać...

Obrazek

Izuś, podobno u nas to też calici :( .
A smsa to przecie wysłałam wieczorem, tego dnia, kiedy rozmawiałysmy 8O .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro wrz 19, 2012 17:20 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Jak calici to nadżerki, jak nadżerki to trzeba Avilinem smarować - wtedy się szybko leczą. Avilin do nabycia w aptece (nie każdej) bez recepty. Ale to jak będą nadżerki w pysiu. Poza tym standardowe leczenie oczywiście podstawa. I jakbyś im mokre dawała z odrobiną gorącej wody roztarte - wtedy chętniej jedzą i mniej boli.
:ok: :ok: za zdrowie towarzystwa :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 19, 2012 17:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Kurcze dorosły koty szczepione, będzie dobrze, gorzej z młodymi :(
Ech, taka ta pogoda, ludzie chorują, koty też :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 19, 2012 17:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

vip pisze:msa to przecie wysłałam wieczorem, tego dnia, kiedy rozmawiałysmy 8O .

Nioooo, ale potem byla nocka i caly dzień, a wczoraj przed praca nie zdążylam wejść :oops: :oops:

Tak mi przyszlo Plamek rozsial wirusa :?: 8O
To jest mozliwe 8O 8O 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro wrz 19, 2012 17:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Eh, niedobrze. :(
Trzymajcie się jakoś.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro wrz 19, 2012 17:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Aaaaa, no jeszcze zanim się za bazarek zabiorę, to Wam opiszę, jaki dzis miałam dzień po powrocie.

Przy furtce przywitały mnie moje pieski kochane.
Ringuś był tak uradowany, że nie odmówił sobie iście lwiego skoku na moją osobę, paprząc mi łapusiami moje wyjściowe gatki.
Michasia wcale nie była lepsza, skoczyla na mnie z tyłu, a jako że do dużych nie należy, więc swoim skokiem podcięła mi nogi w kolanach, zmuszając mnie do przysiadu natychmiastowego. Co wykorzystał Ringo, pracowicie myjąc mi twarz :? .
W pokoju sajgon.
Wszystkie potwory siedziały w domu.
Żwirek z kuwety rozpirzony po całym pokoju...kuweta czysta 8O .
Grzeczne koteczki?
Nieeee...smród wcale pozorny nie był :evil: .
Zofia z wściekłości nalała maluchom do tunelu...skubana chyba od rana trzymała :evil: .
Ali manifestując swój sprzeciw nawalił olbrzymie kupsko tuż przy miskach z wodą i jedzeniem.
No niby jest sporym kotem, ale wierzcie mi, tym razem nie miałam pojęcia, gdzie to wszystko mu się zmieściło 8O . Ringo by się nie powstydził.
Woda z miski wylana.
Jedna firanka zwisała smętnie z jednej strony.
Antoni i Groch z minami niewiniątek siedzieli na drapaczku.
Zostawiłam to wszystko i poszłam do kuchni płakać.
Ale nawet to nie było mi dane...
Jak weszłam jakis kwadrans później, z dobrą wolą posprzątania pokoju, to moim oczom ukazał się taki widok:
- Zofia wyła jak potepieniec na fotelu prezesa.
- Ali huśtał się na klamce, w przerwach kaszląc i smarkając przez dziurke od klucza.
- Młodzież zgodnie naparzała się w kałuży rozlanej wody.
- Plamiś postawił sobie za punkt honoru zasmarkać całą powierzchnię szyby okiennej.
Jedynie mój kochany Puniaczek spokojnie i smętnie patrzył z fotela na całe towarzystwo....
Cholera mnie wzięła, przyznaję.
I się odezwałam tymi słowy:
" Słuchajcie, gnoje! Ja mam dosyć! Gówno mnie obchodzi, że wam się nie podoba siedzenie w domu, mnie się też pare rzeczy nie podoba i muszę z tym żyć. Jesteście chorzy, i nie wyjdziecie, nawet, gdybyście mi chórem odśpiewali hymn państwowy.
Czy to jest jasne czy powtórzyć? A teraz bardzo proszę, ja sprzatam, a kotki grzecznie, miło i radośnie spędzają razem czas....ALE JUŻ !!!! "
No dobra, może i mówiłam trochę glośniej niż zwykle...
Towarzystwo wytrzeszczyło na mnie oczy.
Posprzątałam i wyszłam do kuchni zrobic sobie pić.
W pokoju zaległa cisza, jak makiem zasiał 8O .

vip

Post » Śro wrz 19, 2012 18:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Ale walnęłaś mowę 8O
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro wrz 19, 2012 18:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

alab108 pisze:Ale walnęłaś mowę 8O

Bo mnie wzięło brzydkie, Aluś :mrgreen: .

Zapraszam...może ktoś znajdzie cos dla siebie, może ktoś choć podrzuci :D .

viewtopic.php?f=20&t=146266

vip

Post » Śro wrz 19, 2012 18:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

A to się u was porobiło... :?
Mowa robi wrażenie, mało nie stanęłam na baczność, czytając :lol:
Za zdrowie :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 19, 2012 18:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Gosiu, zrób to dla siebie i kociastych i nie wpadaj w panikę. To po pierwsze primo. Po drugie, jeżeli miały sie zarazić, to już się zaraziły i izolacja nic nie da.
Musisz jednocześnie leczyć wszysktie na to samo. I zapomnij o wyrażeniu "koci katar", bo to ogólnie niewiadomoco i podpiąć pod to określenie można wszystko.
Skup się na tym, co im jest, a nie na nazwach.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro wrz 19, 2012 18:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

kamari pisze:Gosiu, zrób to dla siebie i kociastych i nie wpadaj w panikę. To po pierwsze primo. Po drugie, jeżeli miały sie zarazić, to już się zaraziły i izolacja nic nie da.
Musisz jednocześnie leczyć wszysktie na to samo. I zapomnij o wyrażeniu "koci katar", bo to ogólnie niewiadomoco i podpiąć pod to określenie można wszystko.
Skup się na tym, co im jest, a nie na nazwach.

Maryś...myślisz,że już by złapały?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]