kocurek ok 4 miesiące, już znalazł kochający domek. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 15:40 kocurek ok 4 miesiące, już znalazł kochający domek. :)

Witam po bardzo długiej nieobecności. Dziś wracając z pracy znalazłam przy drodze małego kotka rasy europejskiej ;) kocurek ma na oko 4 miesiące, jest koloru biało burego. Byłam z nim na przeglądzie weterynaryjnym i jego stan zdrowia wet ocenił na dobry. Kotek był wychłodzony i głodny. Ja niestety nie mogę go zostawić, ponieważ mam w domu psa który kotów nie toleruje :( bardzo proszę o pomoc! jestem z okolic Sochaczewa mogę kotka odwieść do nowego domu. Jeśli jednak trasa będzie bardzo daleka np gdzieś za warszawę możemy umówić się np w połowie drogi. Zależy mi by to małe znalazło dobry dom, jeśli go nie znajdzie, będę zmuszona oddać go do schroniska :(
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2012 16:37 przez brahmadaitya, łącznie edytowano 1 raz
Pusio
Obrazek
Elmer- za tęczowym mostem! Kocham...pamiętam...
Obrazek

"Motto kota: nieważne, co zrobiłeś - zawsze próbuj, by wyglądało na to, że to sprawka psa"

brahmadaitya

Od: Pt wrz 29, 2006 14:47

Post » Śro wrz 19, 2012 16:52 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

bardzo was proszę! :( mój pies dobija sie do "kryjówki" i boje sie o tego kotka :( niech ktoś go weźmie chociaż na tymczas :(
Pusio
Obrazek
Obrazek

"Motto kota: nieważne, co zrobiłeś - zawsze próbuj, by wyglądało na to, że to sprawka psa"

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 12:19 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

czy mozecie mi podać chociaż namiary na jakieś dobre schronisko? bo w mojej okolicy schronisko, nie przyjmuje maluchów...
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 12:45 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

bardzo dziękuje za pomoc.... :?
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 13:23 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

Dobre schronisko dla czteromiesięcznego kociaka? 8O
Nie ma takich.
Jeśli go oddasz do schroniska jest bardzo prawdopodobne, że tego nie przeżyje.

Tutaj ciężko Ci będzie znaleźć dom - choćby tymczasowy - dla kociaka. Wszyscy zakoceni po uszy. Do tego mnóstwo kotów w potrzebie.

Spróbuj zrobić małemu ogłoszenia ( ze zdjęciami ).
Tu wątek z linkami do stron ogłoszeniowych i poradami jak je zrobić.
viewtopic.php?f=1&t=120970&hilit=za+co+p%C5%82aci%C4%87
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 20, 2012 15:14 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

jeśli zostanie u mnie i mój pies się do niego dobierze, to też raczej tego nie przeżyje....a jakoś nie wyobrażam sobie trzymania go w letniaku do końca jego dni....
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 16:00 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

brahmadaitya pisze:bardzo dziękuje za pomoc.... :?

Ten rok jest mega trudny dla kociarzy (dla psiarzy z tego co wiem też). Wszystkie DT są przepełnione lub z kwarantanną po pp czy innym cholerstwie. W ciągu 1 dnia nie oddasz kota, chyba że będzie "rasowy" i zrobisz mu FB i kupę ogłoszeń. A kociak w żadnym ze schronisk nie ma dużych szans na przeżycie - niestety. Zwłaszcza przy obecnym przepełnieniu w/w schronisk.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 20, 2012 16:04 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

staram sie znaleźć mu dom, 2 osoby mają przemyśleć wzięcie kotka....do czasu gdy nie powiedzą kategorycznego NIE, nie oddam go do schroniska...
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 16:07 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

brahmadaitya pisze:staram sie znaleźć mu dom, 2 osoby mają przemyśleć wzięcie kotka....do czasu gdy nie powiedzą kategorycznego NIE, nie oddam go do schroniska...

Masz świadomość, że schronisko to wyrok śmierci? :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw wrz 20, 2012 19:16 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

ale nie mam innej możliwości....zostawiając go u siebie też skazuje go na śmierć...
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Czw wrz 20, 2012 20:21 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

Może taka klatka byłaby rozwiązaniem - do czasu znalezienia domu albo oswojenia psa z maluchem ( bo wiadomo, że trzymanie małego w klatce dłuższy czas nie ma sensu ).

Patmol pisze:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Mulesia

Post » Pt wrz 21, 2012 7:17 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

ja mam 48kg labradora....taka klatka nie ma szans...zwłaszcza że pies często zostaje w domu sam, nie wyobrażam sobie kota <nawet w klatce> i psa samych w domu...no i taki mały zamknięty w klatce będzie w niej płakał :/ a ja mam jeszcze małe dziecko, które w ciągu dnia śpi...dla mnie to niewykonalne...

No i muszę powiedzieć że mam jednego kota, ale Puszek i Leser wychowały się razem. Puszek został znaleziony 3 lata temu, tego samego dnia, którego przywieźliśmy Lesera z hodowli. Pies, powiedzmy że uznaje kota za domownika, i nie gryzie go, z tym ze Puszek jest kotem wychodzącym i do domu wraca jedynie na jedzenie i spanie. Na inne koty mój pies reaguje bardzo nieprzyjaźnie.

a oto kot którego znalazłam. W domu mówimy na niego Tutek. mam nadzieje ze niebawem znajdzie dom, bo zasługuje na naprawdę dobrego właściciela. Jest bardzo miłym i przyjaznym kotem, pięknie mruczy i świetnie bawi sie z dzieckiem. Nie drapie i jest typowym nakolanowcem!
Obrazek
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Pt wrz 21, 2012 16:22 Re: kocurek ok 4 miesiące, potrzebny domek.

za godzine maluch idzie do nowego domu :) mam nadzieje że bezie mu tam dobrze :)
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

Post » Pt wrz 21, 2012 17:44 Re: kocurek ok 4 miesiące, już znalazł kochający domek. :)

Cieszę się, że maluch będzie miał swój dom. :ok: :ok:

Swoją drogą, pierwszy raz słyszę o labku kotożercy.
Moja, jak spotykała kota na drodze, to chciała się z nim bawić ( czym kot nie był zachwycony :mrgreen: )
Obrazek

Mulesia

Post » Pt wrz 21, 2012 18:23 Re: kocurek ok 4 miesiące, już znalazł kochający domek. :)

Leser kotów nie lubi :/ a mniejsze od siebie psy traktuje jak zabawki i nimi rzuca :|
Pusio
Obrazek
Obrazek

brahmadaitya

[następna]