3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 12:00 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

no przecież żartuję
chociaż słyszałam już lepsze żarty :roll:
no żesz kurka wodna mać

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro wrz 19, 2012 12:02 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Tyle bied dookoła... :(

Inga, ja nie łapię dlaczego kurduple Twoje ukraińskie są :oops: A chyba wszystko przeczytałam :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro wrz 19, 2012 12:13 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

jerzykowka pisze:Inga, ja nie łapię dlaczego kurduple Twoje ukraińskie są :oops: A chyba wszystko przeczytałam :twisted: :wink:

Asiu! bo je "osobiście urodziła" (cytat) pewna ukraińska miss procentów, która to mieszka w posesji na WIN...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro wrz 19, 2012 13:05 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

atla pisze:
jerzykowka pisze:Inga, ja nie łapię dlaczego kurduple Twoje ukraińskie są :oops: A chyba wszystko przeczytałam :twisted: :wink:

Asiu! bo je "osobiście urodziła" (cytat) pewna ukraińska miss procentów, która to mieszka w posesji na WIN...

o, i to jest bardzo dobre wytłumaczenie. Pani Natalia Procentowa jest Ukrainką, mieszka w tej kamienicy, koty dokarmia i sama je "rodzi" ;)

Mamy problem z imionkami. Mimo propozycji Pozytywki, że powinny się nazywać Wojna i Pokój - TŻ nie wyraził zachwytu. Na moje Rusłan i Ludmiła też się nie zgadza ;) A z kolei jego oferty pt. Ola i Bohun to ja nie chcę :mrgreen: Nadia i Nazar? albo Orest? jakoś lepiej mi się z białym kojarzy, nie wiem czemu...

Ogólnie maluchy dobrze, wczoraj były już kupki, twarde, brązowe, prawidłowe. Śliczne-apetyczne - jak stwierdziły oba psy, pchając mi twarze do "kupowego" kubełka :twisted: Wczoraj troszkę wypuszczone polatały po pokoju. Dziewczynka jest odważna, wlazła na drapak i z góry na psa patrzya tymi oczkami jak jagódki. Chłopak to tchórz - prycha na Rastka, ale tak jakoś krótko i znienacka, że pies podskakuje i patrzy na kociaka bokiem, tak tylko zerka mimochodem, spojrzeć normalnie się boi :lol:

Myślę, że nie ma na co czekać, foty trzeba strzelić i gnojce ogłaszać.
aaaa, chłopczyk ma na prawej pięcie dwie kropki :D jakby mu się wystające kosteczki w czarnej farbie umoczyły. Cudo :love:

Magija pisze:Jak tam biały pies? Nie rozrabia? Dajecie radę?

Pies Biały, po przemianie w podwórkowego zwany Psem Szarym dobrze - żre, sra, gryzie Rastka i kopie doły. Nie wiem, czy ta wielka tuja przy płocie wytrzyma, bo okopana jest dokładnie dookoła jak namiot. Poza tym pcha się do łóżka, ignoruje kocięta i szczeka pod drzwiami.
W ogóle mam zamiar sobie nabyć czapkę ze złotym napisem "ODŹWIERNY" :twisted: całe popołudnia stoję przy drzwiach i je otwieram, bo psy chcą na dwór, zamykam, Lola szczeka albo wali w drzwi, otwieram, wpuszczam Lolę, zamykam, otwieram, bo rastek sam nie chce być na podwórku, zamykam, otwieram, bo oba psy jednak stwierdziły, że chcą na dwór, zamykam, otwieram bo Rastek drapie, zamykam, otwieram, bo Lola szczeka, bo została sama, zamykam, i tak, qrwa, w kółko! :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 19, 2012 13:14 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Nadia i Orest :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 19, 2012 13:35 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Inga! :ryk: :ryk: :ryk: poległam...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro wrz 19, 2012 13:36 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Georg-inia pisze:[...]
W ogóle mam zamiar sobie nabyć czapkę ze złotym napisem "ODŹWIERNY" :twisted: całe popołudnia stoję przy drzwiach i je otwieram, bo psy chcą na dwór, zamykam, Lola szczeka albo wali w drzwi, otwieram, wpuszczam Lolę, zamykam, otwieram, bo rastek sam nie chce być na podwórku, zamykam, otwieram, bo oba psy jednak stwierdziły, że chcą na dwór, zamykam, otwieram bo Rastek drapie, zamykam, otwieram, bo Lola szczeka, bo została sama, zamykam, i tak, qrwa, w kółko! :twisted:
No nie mogę :ryk: a otwarte zostać nie mogą, bo koty :roll:

Georg-inia pisze:[...] Śliczne-apetyczne - jak stwierdziły oba psy, pchając mi twarze do "kupowego" kubełka :twisted: [...]
O matko, Inga fuuuuj Obrazek a właśnie jadłam sobie pyszne ciasto z borówką.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 19, 2012 14:01 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

:ryk: :ryk: :ryk:
Inguś, ryczę ze śmiechu i uciekam do domu :lol:

Gosiu, pienkna ikonka :smiech3:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro wrz 19, 2012 14:20 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

:smiech3:

pozytywka

Post » Śro wrz 19, 2012 17:15 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Inga
Rozbestwiłaś Białego Psa

Co do maluszkow u Ciebie - napisz o nich szybciutko na strone niech beda pod opieka kotyliona, bo Ty mimo, ze kotylionka to zawsze zośka samośka.
Jak będzie potrzebne żarło to pisałam Marcie co mam w komórce jeszcze
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro wrz 19, 2012 17:23 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Wątek wsparcia psychiczneg

Georg-inia pisze:(...) Przytomna dilah szpnęła tylko: "bierz transporter i sp..laj, bo ona zaraz na nas skoczy". Uciekłam z transporterem pod pachą, zatrzymałam się dopiero na ulicy i tam na Kasię czekałam. :lol:

:lol: 8)

Inguś - dzieci masz piękne!!!! :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro wrz 19, 2012 21:15 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Masza i Misza :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw wrz 20, 2012 7:42 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

babajaga pisze:Masza i Misza :mrgreen:

ooo, fajne :ok: zobaczymy czy TZ się zgodzi... nie mogę sama nazywać kociaków, nie wyrzucił nas z domu, to niech ma chociaż tyle przyjemności. Od wtorku wstaję pół godziny wcześniej, żeby sama maluchy obrobić, co TŻ chyba zauważył, bo już się nie wścieka - może się bał, że mu dodatkową robotę dowiozłam ;)
Wczoraj złapał chłopczyka, położył sobie na brzuchu do góry kółkami, łapsko pod kocią pecynkę podłożył... i tak zasnęło dziecko :mrgreen:
Ale we wtorek wieczorem, jak psy chciał TŻ wypuścić, to najpierw (już z uchylonymi drzwiami zewnętrznymi) się wydarł: "najmniejsze dzieci zamknęłaś?!" odruchowo odwrzeszczałam, że tak. Ale minę miał ten mój chłop, jakby coś zbroił... patrzę przez okno, a tam sąsiad przechodzi, patrzy na nasz domek i minę ma taką :twisted: :roll: 8O no musiał słyszeć o tym zamykaniu najmniejszyć dzieci... dobrze, że nie krzyknęłam z wrodzonym sobie poczuciem humoru, że owszem już zamknięte... w piwnicy :roll:

Magija pisze:Co do maluszkow u Ciebie - napisz o nich szybciutko na strone niech beda pod opieka kotyliona, bo Ty mimo, ze kotylionka to zawsze zośka samośka.

wiem, muszę napisać, bo małe odrobalone i zaszczepione na Kotylion były :oops: trzeba teraz "odpracować" te koszta :)

Małe nie chcą siedzieć w klatce. Od dziś rana zaczęły w tej sprawie wydawać odgłosy paszczą. Wcześniej tylko wspinały się na pręty. Nie chcą jeść chrupek :( niby poskubią, ale wolą mokre. W weekend nauka jedzenia chrupów, bo oszaleję z tymi puszkami: na odgłos otwieranej puszeczki w kuchni materializują się wszystkie koty i psy. I paczą tak: 8O 8O 8O 8O 8O
Dodatkowo wczoraj kupa chłopczyka była straszna, dziewczynki trochę lepsza, ale też luźna :( zapomniałam kompletnie, że Animonda Carny czasem tak kociakom robi i kupiłam tę cholerną karmę :twisted: dobrze, że kupiłam mało i zostało trochę ponad 1 puszeczkę, dam swoim, a małe będą jadły Smillę, jak tylko paka z zooplusa dojedzie. W ogóle się zdziwiłam, bo jak otworzyłam tę Animondę, to ona jakaś taka szaro-buro-zielona, ble... wiem, że niby jak lepiej mięcho wygląda, to pewnie napakowane czymś, ale naprawdę, ani to wygląda, ani małym dobrze nie zrobiło.

Małe mają popsuty zespół mruczący :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 20, 2012 7:46 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Georg-inia pisze: Małe mają popsuty zespół mruczący :(

nie
jeszcze nie wiedzą, że trzeba mruczeć
Kobra wczoraj próbował, jak dawał paszki do głaskania jeszcze mu nie szło za dobrze
muszą poćwiczyć :D

pozytywka

Post » Czw wrz 20, 2012 7:47 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. I Ukraińskie Kurduple ;)

Nasze GuFelki też nie umieją mruczeć, tylko tak furczą śmiesznie. Ale to nijak w miłości nie przeszkadza :kotek:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]