Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 21:32 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

kotkins pisze:
Neigh pisze:Kurde blade...........Kotkins zabiję Cię normalnie - miałas już nam nie ładować na głowę ZADNYCH nowych persów tak?

Tę bez ucha to koniecznie - ok pomogę, bo co mam zrobić. Ale Cię nienawidzę.
Jesli Wam odpowiada team Kotkins - Neigh się melduje........

No, Anka daje Pompona za tydzień do DS...a ja mam dom dla persa, może OlaLola weźmiesz coś jeśli Lolo pójdzie...

czekam, aż adopcję ruszą :)
cieszę się, że dla kici już coś jest, a z tego co widać, persów na tym terenie pod dostatkiem i dla mnie starczy. :mrgreen:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto wrz 18, 2012 21:39 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Nie , nie ma na razie nic.

Jutro rano dzwonię do Kociego Świata.
Pewnie załatwię DT.

Mam dwa pytania:
1.ILE TAM JEST PERSÓW??
2.CZY KTORAŚ Z WAS JEST W STANIE ZŁAPAĆ KTÓREGOŚ Z NICH?
3.Macie jakiś pomysł na transport do Warszawy?

Proszę o odpowiedź, bo uruchamiam akcję.

Jessssussss , znowu persy...to się nigdy nie skończy...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto wrz 18, 2012 21:49 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Skończy się........za jakieś 3 lata, jak się pseudo pozbęda tego co juz niepotrzebne.

Jedno jest pewne
a. jedno jest cieżarne i kurde nie wiadomo w jakim stanie ogólnym. Aczkolwiek po sterylce Amelki, to już mi nic nie straszne........

b. drugie jest na maksa skołtunione i diabli wiedzą co sie kryje pod spodem......aczkolwiek po kołtunie Pompona też niewiele mnie zdziwi........

Koty do izolacji, generujące koszty - ale nie ma wyjścia. Bo żeby oddac, to trzeba wiedzieć co się oddaje, a na razie to jest wróżenie z fusów. Mogą być dodatnie, miec milion chorób.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 18, 2012 22:02 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

A bym zapomniała - najważniejsze - a one to są w ogóle czyjeś? I trzeba je łapać? Bo moze wystarczy ustalić kto/co i dlaczego i ew. po prostu wziąć.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto wrz 18, 2012 23:01 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Łapcie wszystkie. Są po prostu piękne, myślę, że pójdą jak świeże bułeczki.
Jeśli kotka w ciąży, to na pewno nie ma co zostawiać "właścicielowi" (i do tego jeszcze na środku ulicy). Ja oporów moralnych przed kradzieżą kota nie mam i mogę każdego rozgrzeszyć wirtualnie.
Co do transportu - moja koleżanka (która sama ma dwa "persy") dojeżdża do pracy z Katowic do Warszawy, jeśli ładnie poproszę, to może by po jednym dowiozła z Katowic - bo pociągiem jeździ, tylko nie codziennie . Oczywiście nie mogę za nią obiecywać. Ew. mogę zafundować komuś benzynę, żeby pojechał albo przywiózł - to byłoby lepsze rozwiązanie, bo można by wszystkie naraz.
A co z tym domem dla persa w Krakowie, Kotkinsie? Tak się "martwiłaś" kilka dni temu, że nie ma persa na zbyciu...

Ja obecnie nie mogę się deklarować na DT, bo nie wiem, co na to TŻ - tzn. wiem - będzie przeciw, tylko jak intensywnie - a nie chcę się z nim awanturować trzeci raz w krótkim czasie, zwłaszcza że ostatnio Pompon nas przećwiczył, sprzątając po raz n-ty kałużę po niej wyrzekałam i obiecywałam sobie, że koniec z głupimi pomysłami... I jeden maluch też posikiwał poza kuwetą. Nie mówiąc o niezadowoleniu Kawy.
No ale, nie ukrywam, po odejściu Ktośka trochę czuję syndrom opuszczonego gniazda. A jeśli jeszcze pójdzie sobie Pompon...
W każdym razie finansowo mogę trochę wspomóc.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto wrz 18, 2012 23:08 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Albo po prostu uruchomić ludzi wątku transportowego.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 19, 2012 6:27 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Neigh pisze:Kurde blade...........Kotkins zabiję Cię normalnie - miałas już nam nie ładować na głowę ZADNYCH nowych persów tak?

Tę bez ucha to koniecznie - ok pomogę, bo co mam zrobić. Ale Cię nienawidzę.
Jesli Wam odpowiada team Kotkins - Neigh się melduje........

Kotkins dowiedział się ode mnie, więc możesz zabijać mnie (wiem, jestem odważna bo jak nie przyjadę zobaczyć Maksymiliana Kury & co to nie będę w zasięgu :wink: )

:ok: :ok: za sprawną akcję :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 19, 2012 8:02 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

jeden dt jest w Krakowie, ale o tym Budrysek wie. Ze sterylizacją też sobie poradzimy, może uda się jakis bazarek zrobić i uzbierać.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro wrz 19, 2012 8:28 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

kotką w ciąży zajmie się Fundacja Przyjaciół Zwierząt w Bielsku B. :)
ich weci zajmą się wszystkim, dzisiaj pojade po nia

dt w K-kowie miał byc dla whiskasika ale wczoraj go nie bylo....nie dodzwoniłam sie przed chwila, bede jeszcze probowac, czy moglby byc ten drugi kawowy?

*do tej pory widzialam 4 persy:
w ciazy-FPZwBB
whiskasik
kawowy
merynosek
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro wrz 19, 2012 9:03 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Mam nadzieję, że kotka zostanie wysterylizowana i nie pozwolą jej urodzić...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro wrz 19, 2012 9:04 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

BUDRYSEK pisze:kotką w ciąży zajmie się Fundacja Przyjaciół Zwierząt w Bielsku B. :)
ich weci zajmą się wszystkim, dzisiaj pojade po nia

dt w K-kowie miał byc dla whiskasika ale wczoraj go nie bylo....nie dodzwoniłam sie przed chwila, bede jeszcze probowac, czy moglby byc ten drugi kawowy?

*do tej pory widzialam 4 persy:
w ciazy-FPZwBB
whiskasik
kawowy
merynosek

DT powiedział, że weźmie persa w potrzebie. Nie określał koloru :) Uprzedzałam, że trudno się dodzwonić, dlatego ja się kontaktuję. Ale dom istnieje i ma dobre referencje :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro wrz 19, 2012 9:27 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

skoro to pseudohodowla i wiadomo kto to, to nie można zgłosić zawiadomienia na policje, Straż Miejską, TOZ lub chodźby do US?

Witalis

Od: Nie sie 05, 2012 9:06

Post » Śro wrz 19, 2012 9:35 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Uprzejmie informuję, że w sobotę jeden z persów pod naszą opieką jedzie do DS, drugi ma wizje i przeprowadzę za tydzień, trzeci natomiast się do adopcji na razie nie nadaje.

Tym samym - co oficjalnie w imieniu Kociego Świata ( gdzie fizycznie kot będzie przebywał ) mówię - możemy przyjąć koty pod naszą opiekę. Potrzebne złapanie/transport

Obrazek

Neigh

Post » Śro wrz 19, 2012 13:43 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Planuję w najbliższych dniach zrobić trasę Świnoujście - Warszawa. /adopcja 2 kotek, mam nadzieję ,że domek się nie rozmyśli./ Będę jechała przez Poznań/ pociąg/. Jak się mogę na coś przydac to chętnie.

przepraszam za OT
Mam też do adopcji persa w typie point, jakaś wariatka rozmnażała ją z kocurem w typie Syberyjski./ też jest do adopcji,/. Może ktoś słyszał o domku dla nich. Jak coś mogę wstawić fotki.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro wrz 19, 2012 14:02 Re: Persy w potrzebie!!! Śląsk Żywiec

Tak, tak-potwierdzam :) mamy wolne persie miejscówki-zarówno u weta jak i w łóżku....
Kotkins podebrał był syna Leosia-braki mam
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

[poprzednia][następna]