TOSIne maluchy i reszta -Nowa malutka bida.Czy przeżyje?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 20:25 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Ostatnio troche zaniedbałam wątek,ale roboty co niemiara ,kotów oczekujących pomocy jeszcze więcej :(
Dom mi juz peka w szwach,wszystkie pokoje zajęte przez koty,a tu telefony z błaganiem o schronienie dla następnych :( Masakra jakaś :( Własnie się glowimy gdzie upchnąc 2 maluszki,zgarnięte praktycznie z ulicy,i czekające na jakieś schronienie .Pani ,która je uratowała nie może ich przetrzymać,bo ma dużego psa ,który nieznosi kotow :(

Na dzień dzisiejszy w domu mam 15szt,bo jedna koteńka Becia,szylkretka z rodzinki gremlinów (dzisiaj pojechała do domku :D Jutro jedzie Ziuta z tej samej rodzinki :D Ale w tym pokoju zostanie jeszcze trójka gremlinowego rodzeństwa, więc pokój dalej zajęty.
Inny pokój zajmuje Felek,który zwiał nowej wlaścicielce,po dwóch dniach od adopcji, jakieś trzy miesiące temu,i szczęśliwym trafem sie odnalazł :D Do tej Pani już go nie oddamy,nawet gdyby chciala.
Zdjęcia do obejrzenia na wątku Jasdor,bo ja nie miałam czasu wstawić.
viewtopic.php?f=1&t=136350&start=780
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob wrz 15, 2012 21:42 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

I jeszcze jeden kawaler do wzięcia, całkiem ładnie sie prezentuje :kotek:
JEŻYK

Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie wrz 16, 2012 13:16 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Ziuta ,malutka dlugowłosa,bura gremlinka, już pojechała do swojego domku. :D Domek fajny.Bedzie jedynaczką,chociaż chciałam pani dołozyc braciszka lub siostrzyczke,do towarzystwa :D Na razie sie nie udalo,ale Pani bardzo fajna,więc może w pózniejszym czasie :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Nie wrz 16, 2012 20:51 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Halinko,czy to twoje kociarstwo aby zdrowe,a jak maluszki,a co z tymi zgarnietymi z ulicy?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie wrz 16, 2012 21:54 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

fumcia pisze:Halinko,czy to twoje kociarstwo aby zdrowe,a jak maluszki,a co z tymi zgarnietymi z ulicy?

Dzięki Bogu zdrowe.Maluszki tez juz wydobrzały,dwa juz są w nowych domkach.
Feluś,odnaleziony uciekinier jutro jedzie do weta na przegląd.
A dzisiaj razem z Jasdorką uratowałysmy następnego kociaka.Maluszka znalazła Pani nad rzeka w krzakach,a wlasciwie znalazł go pies tej Pani,no i byłby go pewnie pożarl,gdyby go nie odciągnęła.
Pani niestety nie mogła go wziąć ,a zostać tam nie mógł,więc po niego pojechałyśmy.
Tak,że jest jeszcze jedna mordeczka do wykarmienia
A oto dzisiejszy bohater,czy bohaterka(tego jeszcze nie wiemy) :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon wrz 17, 2012 16:43 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

A to nowe zdjęcia Felka,uciekiniera :D Siedzi u młodego w pokoju,na fotelu obracanym,i nie wiem ,jak to robi, ale sie skubany obraca :D
Obrazek
Obrazek

Gremlinki , w pokoju drugiego syna,tradycyjnie na parapecie.Z piątki zostały trzy. :ok:
Obrazek

Jak dalej będą takie kocie żniwa,to będę sie musiała wyprowadzić,żeby miejscówkę zwolnić :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto wrz 18, 2012 17:56 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Halinko,ale jesteście niesamowite i Twoi synowie też,że wytrzymują u siebie w pokojach z kociakami,szczególnie ten co ma rudo-czarne towarzystwo.Jak Ty ta 15 obrabiasz?Dobrze że zdrowe.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Wto wrz 18, 2012 21:41 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Nie dosyć, że "wytrzymujmą", to jeszcze kociaki do fotografowania przytrzymują :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak tam Ziuta w nowym domku? Zaaklimatyzowała się?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro wrz 19, 2012 13:04 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Ziuta to nie wiem, ale Becia łapie muchy i ma spory apetyt. A było niefajnie, bo już wydawało się, że wróci do rodzeństwa :ok:

Zdjęcia kradnę sobie na wątek.
Jak Halinka się nie zgodzi to.....hm....nie jedziemy dziś do weta :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro wrz 19, 2012 15:21 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Hmmm... zapachniało tu... szantażem???

:mrgreen:

Alyaa

Post » Czw wrz 20, 2012 14:15 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Alyaa pisze:Hmmm... zapachniało tu... szantażem???

:mrgreen:

Bo ta Jasdorka to taka szantażyska jest :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ale jej chyba na ambicję wjechałaś,bo do weta ze mną pojechała :ryk: :ryk: Znaczy się nie ze mną ,a z Felkiem :ryk:
A skoro Ona mi podprowadziła zdjęcia,to ja jej ukradnę relację z naszego wypadu do weta,a co :?: :ryk: :ryk

Felicjan u pani wet się nie popisał. Juz po wytrzepaniu go z transportera wiadomo było, że jakieś zamiary w tych zbójowskich oczach się czają. Trzymany na cztery ręce - gryzł, drapał, rzucał się, jak wściekły, burczał i syczał.
Wet udało się tylko troche brudu z uszków wygrzebać, ale stan Felka jest ogólnie zadowalający, waga też : 4,90 kg
Pod ogonem po kastracji nic się nie dzieje złego, o temperaturze i przeglądnięciu paszczy można było tylko pomarzyć.
Stan uzębienia uchwycony wzrokiem wskazuje na troszke ponad rocznego kocurka.
W domu oczywiście wszystko wróciło do najnormalniejszej normy, czyli głaskaj, miziaj, drapaj, całuj i baw się

Gremlinki - zostały 3, 2 rudzielce FRODO i CHESTER oraz ich siostrzyczka FREDA (szylka)
Już się nie boją wcale. Jeszcze nie wskakują same na ręce, ale nie uciekają w panice na sam widok człowieka. Zawartość misek znika w zastraszającym tempie, tylko domków jakoś nie widać.
Z maleńkich kociaków robią sie prawdziwe bandyty
: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Czw wrz 20, 2012 19:55 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

halinka1403 pisze:Z maleńkich kociaków robią sie prawdziwe bandyty
: :ryk:

Taki urok małych kociaków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Alyaa

Post » Nie wrz 23, 2012 18:20 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Witajcie :1luvu: Ale fajny dzień dzisiaj :D Byłam na akcji,ZERWIJMY ŁAŃCUCHY ,"BADZ BRATEM-NIE KATEM".Było bardzo duże zainteresowanie.Zbieraliśmy podpisy na budowę schroniska(może nasi radni zauważą problem )
Rozmawiając z ludzmi wspomnialam o kotach ,dla ktorych nie ma miejsca w przytulisku miejskim,że na domki czeka dużo biduli.No i zgadałam sie z bardzo miła i wrażliwą na krzywdę zwierząt Panią ,która szukała kotki dla mamy.Zaprosiłam do domu ,żeby obejrzała kotki.Opowiedziałam o pomocy,leczeniu i adopcji,i Pani nie dośc ,że zrezygnowała z małej ,adopcyjnej szylkreti,na rzecz starszej 7-8 letniej Fridy,która miała nikle szanse na adopcje,(mimo całego ogromu ogłoszej nikt nie chciał starszej,zwyczajnej,czarnej kotki) to jeszcze obiecała pomoc,w przetrzymaniu kota, w razie jakiegoś nagłego wypadku ,gdybyśmy juz nie miały innego wyjścia. :D czasem dobry dom choć na chwilę.
No i Pani nie czekała długo ,pojechała i zabrała Fride do domu :D Oby tylko się zgodziła z jej kotką :ok :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie wrz 23, 2012 18:37 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Kcuki za aklimatyzację Fridy :ok: I dogadanie się z rezydentką :ok: :ok: :ok:

Alyaa

[poprzednia][następna]