pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 08, 2012 19:35 Re: pamiętnik Poldka

Jeszcze parę takich sabatów i Poldek będzie wskakiwał nam na kolana 8) :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon wrz 10, 2012 9:52 Re: pamiętnik Poldka

kotx2 pisze:Jeszcze parę takich sabatów i Poldek będzie wskakiwał nam na kolana 8) :mrgreen:

"I co daj Boże" powiedziała Duża.
To jest spisek podstępnych dużych przeciwko jednemu, czarnemu kocurowi. Ale ja tam się nie dam. Obserwować mogę, a nawet powinienem ale żadnego nakolankowania, od tego jest Kacper i Agatka, no i gremliny. Ja NIE!
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob wrz 15, 2012 21:45 Re: pamiętnik Poldka

Ja już teraz wiem czemu wszystkie bajkowe wiedźmy maja garby. Przecież każda taka ma kota, a tego kota musi gdzieś nosić. Całe szczęście, że Iman jest malutka i nasza Duża garbu mieć nie musi bo Iman mieści się na ramieniu.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie wrz 16, 2012 18:18 Re: pamiętnik Poldka

A ty Poldusiu nie chciałbyś Dużej na ramieniu posiedzieć? :wink: :D :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie wrz 16, 2012 18:35 Re: pamiętnik Poldka

bulba pisze:A ty Poldusiu nie chciałbyś Dużej na ramieniu posiedzieć? :wink: :D :ok:

Poldek zaraz pewnie odmiauczy ,ze on nie papuga :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie wrz 16, 2012 18:39 Re: pamiętnik Poldka

kotx2 pisze:
bulba pisze:A ty Poldusiu nie chciałbyś Dużej na ramieniu posiedzieć? :wink: :D :ok:

Poldek zaraz pewnie odmiauczy ,ze on nie papuga :D

:mrgreen: :wink:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon wrz 17, 2012 15:27 Re: pamiętnik Poldka

No bo nie jestem papuga. Zresztą jakbym tak chciał Dużej usiąść na ramieniu to Dużej strzeliłby kręgosłup (tak mówi Duża). W końcu te moje 8 kilo (na oko, bo na wagę nie wszedłem) to nie to co 2,5 kg Imusi. No i żebym się zmieścił to Duża musiałaby mieć ten wiedźmi garb, a nie jedno ramię do kociej dyspozycji.
Duża mówi, że ja i Kacper jesteśmy jej strażnikami snów. Jak Duża śpi to Kacper leży po prawej stronie głowy Dużej, a ja po lewej na poduszkach.

Killatha

Post » Pon wrz 17, 2012 15:35 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:No bo nie jestem papuga. Zresztą jakbym tak chciał Dużej usiąść na ramieniu to Dużej strzeliłby kręgosłup (tak mówi Duża). W końcu te moje 8 kilo (na oko, bo na wagę nie wszedłem) to nie to co 2,5 kg Imusi. No i żebym się zmieścił to Duża musiałaby mieć ten wiedźmi garb, a nie jedno ramię do kociej dyspozycji.
Duża mówi, że ja i Kacper jesteśmy jej strażnikami snów. Jak Duża śpi to Kacper leży po prawej stronie głowy Dużej, a ja po lewej na poduszkach.

no dobra, dobra, sie nie tłumacz :wink: , a na kolanka byś się nie zmieścił? :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie wrz 23, 2012 21:23 Re: pamiętnik Poldka

Zauważyłem, że należy uważać z kim się śpi. Spałem sobie spokojnie koło Malwinki na łóżku i Duża zamiast pogłaskać i przytulic Malwinkę, pogłaskała i przytuliła mnie. No nie wiem co o tym myśleć.
Duża dzisiaj przyniosła takie małe czerwone kulki, mówiła o nich "pomidorki koktajlowe". Fajnie sie rozpaćkiwały pod łapkami gremlinów. Tylko Duża była potem jakaś taka mało zadowolona. A przecież mówiła, że to na przecier.

Killatha

Post » Pon wrz 24, 2012 10:01 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Zauważyłem, że należy uważać z kim się śpi. Spałem sobie spokojnie koło Malwinki na łóżku i Duża zamiast pogłaskać i przytulic Malwinkę, pogłaskała i przytuliła mnie. No nie wiem co o tym myśleć.
Duża dzisiaj przyniosła takie małe czerwone kulki, mówiła o nich "pomidorki koktajlowe". Fajnie sie rozpaćkiwały pod łapkami gremlinów. Tylko Duża była potem jakaś taka mało zadowolona. A przecież mówiła, że to na przecier.

:D No jak na przecier to na przecier :ryk:
Jak wspominam że może bym okna umyła to Stasiek mi na drugi dzień firanki pomaga ściągnąć, tylko się nie nauczył klamerek odpinać :wink:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon wrz 24, 2012 10:42 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Zauważyłem, że należy uważać z kim się śpi. Spałem sobie spokojnie koło Malwinki na łóżku i Duża zamiast pogłaskać i przytulic Malwinkę, pogłaskała i przytuliła mnie. No nie wiem co o tym myśleć.

przyznaj się Poldek, tak po cichutku: taki dotyk dobrego Dużego jest przyjemny, prawda? :wink:
Killatha pisze:Duża dzisiaj przyniosła takie małe czerwone kulki, mówiła o nich "pomidorki koktajlowe". Fajnie sie rozpaćkiwały pod łapkami gremlinów. Tylko Duża była potem jakaś taka mało zadowolona. A przecież mówiła, że to na przecier.

no tak, wina Dużej, mogła dać te pomidorki do miski i wtedy zagonić gremliny do deptania pomidorków na przecier :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro wrz 26, 2012 19:55 Re: pamiętnik Poldka

Duża dzisiaj malowała. Pomalowała ściany na jesień pieczarkową. To znaczy pomalowała dwie ściany i jak potem poszła zobaczyć czy ładnie schnie, to okazało się, że jedna ściana zamiast być ładnie pomalowana i wyschnięta, to jest w ładnych purchlach. A potem ta ściana była ładnie podrapana i ponownie ładnie pomalowana bo Duża jest uparta. Teraz schnie i już żadnych purchli nie ma, to znaczy ściana a nie Duża. A Duża powiedziała, że nie wie czemu od chodzenia po drabinie to ją nie bolą nogi tylko pupa.
A! I wczoraj Miłeczka wróciła po sterylce. Wreszcie dostała normalna rujkę, a nie takie "nudzi mi się to trochę pomrauczę" i jak tylko skończyła to Duża zawiozła ją do lekarza. Teraz Miłeczka chodzi w seksownym ubranku. A ja się cieszę, wreszcie Miła przestanie kręcić mi pupą przed nosem i oczekiwać licho wie czego. Czemu nie poszła z tym do Kacpra?

Killatha

Post » Śro wrz 26, 2012 21:38 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Duża dzisiaj malowała. Pomalowała ściany na jesień pieczarkową. To znaczy pomalowała dwie ściany i jak potem poszła zobaczyć czy ładnie schnie, to okazało się, że jedna ściana zamiast być ładnie pomalowana i wyschnięta, to jest w ładnych purchlach. A potem ta ściana była ładnie podrapana i ponownie ładnie pomalowana bo Duża jest uparta. Teraz schnie i już żadnych purchli nie ma, to znaczy ściana a nie Duża. A Duża powiedziała, że nie wie czemu od chodzenia po drabinie to ją nie bolą nogi tylko pupa.
A! I wczoraj Miłeczka wróciła po sterylce. Wreszcie dostała normalna rujkę, a nie takie "nudzi mi się to trochę pomrauczę" i jak tylko skończyła to Duża zawiozła ją do lekarza. Teraz Miłeczka chodzi w seksownym ubranku. A ja się cieszę, wreszcie Miła przestanie kręcić mi pupą przed nosem i oczekiwać licho wie czego. Czemu nie poszła z tym do Kacpra?

widocznie Ty jesteś bardziej w jej guście niż Kacper :mrgreen:
masz wzięcie u kobiet, chłopie :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 27, 2012 19:49 Re: pamiętnik Poldka

Duża cały czas przestawia meble. Wcale mi się to nie podoba. Ja się przyzwyczaiłem do takiego domu jak był. A teraz Duża zmienia kolor ścian, ustawienie mebli... Całe szczęście, że ciągle mamy łóżko. Duża przyniosła też taką toaletkę od dużej Nocnego. Ja tam nie patrzyłem ale gremliny mówią, że fajna.

Killatha

Post » Pon paź 01, 2012 21:15 Re: pamiętnik Poldka

Duża wczoraj przywiozła od swojej mamy dracenę. Gremliny były nią bardzo, bardzo zafascynowane. Ale Duża zaraz schowała ją do łazienki i dzisiaj wywiozła. Biedne gremliny nie nacieszyły się nowym kwiatkiem.

Killatha

[poprzednia][następna]