<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2012 8:29 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa i... Kochany Olek w do

Kuracja oczka Oczka trwa i chyba z duzym powodzeniem :D :ok: :ok: :ok: Wczoraj byłam ciemną nocą i szczerze się zdziwiłam - bo jesli to był Oczko (a postura i syczenie na mnie gdy jestem za blisko na to wskazuje) to oko jest już sporo, bardzo dużo otwarte i widoczne, choc ciągle mniejsze niż oko zdrowe :piwa: :piwa: :piwa: Cieszę się bardzo, że antybiotyk działa, myslę, ze kuracja musi byc z tych dłuższych.

Senioreczka wyprowadziła maluchy na boisko, wczoraj w dfeszczu siedziały na parkingu pod samochodem.

Kumpel to zaczyna byc moja troska. Krzyczy, miauczy wcale nie z głodu tylko z potrzeby głaskania, przytulania i...chyba chęci zabrania do domu :roll: Nie wiem gdzie b ył te pół roku, na pewno ma nacięte ucho więc musiał byc wykastrowany w międzyczasie, byc moze spędził ten czas w domu a teraz znów odzyskał wolnośc? Nigdy się nie dowiem. W każdym razie wczoraj wracając wieczorem wybiegł do mnie i jadł dotąd dopoki przy nim stałam i probowałam go głaskac - był mokry masakrycznie, cały nasiaknięty jak gąbka, zero suchszego włoska.... gdy odchodziłam natychmiast biegł za mną patrząc mi prosto w oczy, z łebkiem podniesionym w gore i ogonem też... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 15, 2012 17:10 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa i... Kochany Olek w do

Coraz zimniej i jesiennie. Maluszki śpią w krzakach - niestety życzliwy inaczej :evil: dozorca zniszczył domek z którego chętnie korzystały i chroniły się przed zimnem i deszczem.
Koty zaczęły więcej jeśc, byc moze to oznaka zmiany pory roku...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie wrz 16, 2012 20:35 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa&BiL - zimna jesień...

Dzisiaj wieczorem szkraby sforsowały drzwi od kuchni w ktorej siedzą zamknięte, gdy mnie nie ma oraz gdy jest wieczorny czas zabawy z moimi rezydentkami. Nie wiem czy to była praca zbiorowa, czy też działanie indywidualne, ale w pewnym momencie usłyszałam jak przesuwa się pudło ze szlifierką, ktorym zasłaniałam szparę w drzwiach, aby uniknąc przeciągów...

Niestety oczko Oczka nie jest tak dobre jak myślałam. Wczoraj obejrzałam je za dnia i jest otwarte tak jak było na początku gdy go widziałam. Czyli poprawa jest, ale nie za duża. dzis 10 dzień antybiotyku. Wiem, zę najlepiej go złapac i wyleczyc, ale nie mam gdzie go trzymac, są jeszcze maluszki :roll: jutro pogadam z wetką, spokojnie zwiększę mu dawkę (nie mam pewności czy pół tabletki wystarczy bo to dośc spory kot) i będę obserwowac. Szkoda mi go bardzo.

Marzenia11

Post » Pon wrz 17, 2012 23:36 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa&BiL - zimna jesień...

jest POSTĘP!!! Właśnie Ruda Łapa bawiła się ze mną piorkiem na patyku! :) wprawdzie z odelgości metra, ale początek oswajania przez zabawę mamy za sobą. I nawet jej się podobalo. Choc dla mnie jest ciągle dorosłą, wolnożyjącą kocicą i trudno mi powstrzymac śmiech na widok jej siedzącej na tylnych łapach a przednimi próbującej złapac piorka :)

Marzenia11

Post » Wto wrz 18, 2012 7:59 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa&BiL - zimna jesień...

w każdym wieku jest czas na zabawę :)
postępy super :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto wrz 18, 2012 17:29 Re: <2> Czarny Kocie...(*)..Ruda Łapa&BiL - zimna jesień...

Maluszki w dt! :D :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
i to w cudnym i mądrym dt u asia2. Narazie się zakamuflowały w łazience, są bardzo wystraszone, zwłaszcza maleńka (bo moim zdaniem to kotunia jest) ktora dotąd była większośc czasu z mamą - teraz rolę mamy przejął jej braciszek i ona się w niego wtula.
Maluchy złapała pani Renata za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Wszelkie pomysły inncyh pań Wam daruję, generalnie było-minęło i nie ma co do tego wracac.

Byłam teraz u Diabełkow - Senioreczka kicha, i to potężnie :cry: Będę obserwowac.

W sobotę wizyta pa dla mojego tymczasa Bolka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto wrz 18, 2012 22:45 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Kciuki za koteczki i ... anioły :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro wrz 19, 2012 8:27 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

W poniedziałek rozmawiałam z wetką o oczku Oczka - trzeba go złapac, gdyż przyczyną może nie byc kk, ale też np uraz gałki, ropień zęba itp, wiele rzeczy a wtedy antybiotyk nie pomoże w całkowitym wyleczeniu. Do momentu złapania mam go podawac. To co widziałam w sobotę to troche otwarte oczko i ta częśc gałki którą widziałam w niezłym stanie. Lecz wczoraj popołudniu zobaczyłam, ze oczko się otworzyło całe i jest dramat. To co widziałam zdrowe to tak 2% oka, reszta jest uszkodzona i się leje z oka wszystko co możliwe - ropa, wydzielina itp. Całe szczęście że się leje - jak bardzo było zaczopowane oko skoro dopiero 12 dawek antybiotyku spowodowało optwracie oczka... nie chcę nawet myślec jaki to dla niego był ból.W każdym razie kontynuuję leczenie i obmyslam plan łapania. Trzeba mu zmienic porę podawania leku - na razie przychodzi popołudniu, wtedy jest dużo ludzi, zamieszanie, samochody (przychodzi na trawnik przy parkingu) lub wieczorem czy w nocy gdy jest ciemno.

Marzenia11

Post » Śro wrz 19, 2012 10:07 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

biedaczysko Oczko ale dobrze że ma Ciebie to oko powinno sie wyleczyć. Szczęscie, że koty czesto szukają pomocy u ludzi .

Maluchy opędzlowaly wszystko co mialy miskach . Rano pusto było w miseczkach , mordki przestraszone ale najedzone tylko ... w wannie koooopal , taki stresowy lekko luźny . Dla równowagi w kuwecie też dobytek - kilka pięknych koopeczek.
Boją się ciągle, myśłałam że z nim pójdzie szybciej ale to takie małe tchórzyki. Jednak nie gryzą i nie drapią na wiwat:))

Córka weszla do lazienki , w której siedzą maluszki. Posiedziala tam przepisową chwilę a za moment roześmiana wypada z niej i mówi, że same klony Felicji tam siedzą, że tak jakby trzy małe Felicje na nia patrzyły :))) Maluchy są prawie identyczne a każdy razem i z osobna podobny do naszej rezydentki Felki:))

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro wrz 19, 2012 21:00 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

:D a ja nie poznałam Felki :cry: ale nadrobię :mrgreen:
Senioreczka chora - kicha jak potężny chłop i kaszle. Wieczorem ruszyłam z antybiotykiem. Na szczęście ma apetyt i zjadła oraz chodzi razem z Białowąsem, ociera się o niego i ogon ma wyprężony do góry.

Zaczęła się zimna jesień, zaczęlam sypac do karmy beta-glukan.

Po 2 godzinach sterczenia przy Senioreczce, w siąpiącym deszczu stałam kolejne 40min czekając na Oczka. Skubaniec gdzieś spał, bo przyszedł mocno zaspany i troszkę rozmiauczany.

Też kicham i kaszlę - unidox? :roll:

Marzenia11

Post » Czw wrz 20, 2012 20:27 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Bolek był dzisiaj na przeglądzie przedadopcyjnym :D
3,5kg kota! 8O Jedynie 6miesięcy. Pani doktor powiedziała, ze jest piękny, ma długie łapy i wygląda jak książe. Ale bał się i trząsł ze strachu jak zwykła osika :mrgreen: Uszy ok, został odrobaczony no i ma oba testy ujemne :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

teraz tylko czekamy na efekt wizyty pa w sobotę :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw wrz 20, 2012 20:51 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Biedny Bolek.... ze stresu spi i nic go nie rusza... żadne zaczepki Lolka ani Rudej Łapy.... strasznie się bał, zwłaszcza podczas jazdy metrem (pół godziny w jedną stronę)....
A Ruda Łapa wczoraj dołązyła do grona jedzących razem ze mną mój posiłek :D normalnie siedziała przede mna i czekała.

Marzenia11

Post » Pt wrz 21, 2012 11:17 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Był pierwszy telefon o adopcję Rudej Łapy! Powiedziałam pani, jaka jest aktualna sytuacja i na jakim etapie jest oswajanie - pani mysli. A ja się cieszę ze w ogole ktoś zadzwonił, czyli ze jednak jakaś szansa jest :)

Marzenia11

Post » Pt wrz 21, 2012 12:20 Re: <2> Czarny...(*)..Ruda Łapa&Bolek i Lolek..Maluszki w dt

Marzenia11 pisze:Był pierwszy telefon o adopcję Rudej Łapy! Powiedziałam pani, jaka jest aktualna sytuacja i na jakim etapie jest oswajanie - pani mysli. A ja się cieszę ze w ogole ktoś zadzwonił, czyli ze jednak jakaś szansa jest :)

Ruda Łapa jest przepiękna więc szanse ma jeszcze wieksze niż by chciała:))
Problem w jej oswajaniu. Potrzeba cierpliwego kociarza.Taki też się znajdzie, sądzę

Maluchy troszkę ładniejsze kupki po smecta mają. Bawią się i dokazują. dziś włączyłam do ich uposażenia tunelik z piłką. Szaleństwo:))!
Nie chca byc glaskane i pokazują to bezwzględnie ale podchodza same i wąchają. Najmniejsza dziewczynka (?) jest w sumie najbardziej ciekawska. Srednia dziewuszka jest nieśmialkiem wielkim ale się przełamuje. To duże co uważamy za kocurka , a co ciocia Asia jeszcze ma do obejrzenia z bliska bo z daleka ( dwa kroki) wydaje się też byc kotką :?: jest szalone , ciekawskie i bardzo bystre. Mam dość kiepawy wzrok i muszę się doooobrze (i długooooo) przyjrzeć by uwierzyć w to co widzę:))

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]